Powered by

Οι πλουσιότεροι άνθρωποι που έχουν γίνει «πρόσωπο της χρονιάς» στο Time

Από το 1927 το περιοδικό Time καταρτίζει λίστες των ανθρώπων που έχουν τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι και πάρα πολύ πλούσιοι.

Ωστόσο, από το 1998, το περιοδικό επέτρεψε στους αναγνώστες του να επιλέγουν εκείνοι ποιοι πιστεύουν ότι θα είναι το πρόσωπο της χρονιάς.

Το The Richest παρουσιάζει τους 5 πλουσιότερους ανθρώπους που έχουν γίνει «πρόσωπο της χρονιάς» στο Time:

Τζεφ Μπέζος
 
Στην κορυφη της λίστας του περιοδικού βρέθηκε το 1999, ως«πρόσωπο της χρονιάς» ο ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος.

Ο ισχυρός άντρας της Amazon έχει καθαρή περιουσία 112 δισ. Δολάρια ενώ έχτισε την αυτοκρατορία του, ξεκινώντας μια επένδυση ύψους 300.000 δολαρίων το 1995.


Μπιλ Γκέιτς
 
Ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, βρέθηκε στην κορυφή της λίστας του περιοδικού Time ως πρόσωπο της χρονιάς το 2005.

Ο ιδρυτής της Microsoft, όπως αναφέρει το The Richest διαθέτει καθαρή περιουσία που ανέρχεται στα 107 δισ. δολάρια.

Η Microsoft, η οποία ιδρύθηκε από τον Μπιλ Γκέιτς και τον Πολ Άλεν το 1975, παραμένει ο απόλυτος κυρίαρχος στον τομέα των λογισμικού υπολογιστών, με την αξία της να ξεπερνά τα 780 δισ. δολάρια.

Ο Γκέιτς βρίσκεται σταθερά στο top 3 της λίστας του Forbes με τους πιο πλούσιους στον κόσμο με τους Τζεφ Μπέζος και Μπερνάρντ Αρνό να είναι οι μοναδικοί που τον ξεπερνούν.


Μαρκ Ζούκερμπεργκ
 
Ο νεότερος στη λίστα του Time είναι ο 35χρονος ιδρυτής του Facebook, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ με τον ίδιο να ανακηρύσσεται πρόσωπο της χρονιάς στο περιοδικό το 2010.

Η πλατφόρμα του Facebook χρησιμοποιείται από περισσότερους από 2,3 δισ. ανθρώπους τον μήνα, ενώ 1,4 δισ. χρησιμοποιούν την πλατφόρμα σε καθημερινή βάση.

Όπως αναφέρει το The Richest στην διάσημη πλατφόρμα κάνουν εγγραφή καθημερινά πάνω από μισό εκατομμύριο άνθρωποι. Ο Ζούκερμπεργκ διαθέτει καθαρή περιουσία ύψους 74 δισ. δολαρίων και το 2007 αναδείχθηκε ο νεότερος δισεκατομμυριούχος σε ηλικία μόλις 23 χρόνων.


Βλαντιμίρ Πούτιν
 
Ο Ρώσος πρόεδρος βρέθηκε στην κορυφή της λίστας του Time το 2007, ως πρόσωπο της χρονιάς. Η περιουσία του Πούτιν παραμένει άγνωστη, μιας και οι αρχές δεν γνωρίζουν ακριβώς το μέγεθός της.

Ο Ρώσος πρόεδρος συγκαταλέγεται, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, στους πολιτικούς με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως, ενώ παράλληλα είναι ένας από τους πιο πλούσιους προέδρους στον κόσμο.

Αξίζει να σημειωθεί πως το παλάτι του προέδρου κοστολογείται στο 1 δισ. δολάρια.


Τεντ Τέρνερ
 
Ο βασιλιάς των media διαθέτει καθαρή περιουσία ύψους 2 δισ. δολαρίων και αναδείχθηκε πρόσωπο της χρονιάς για το περιοδικό Time το 1991.

Ο Τέρνερ έχει δημιουργήσει τα μεγάλα δίκτυα CNN, TNT και TBS, ενώ σύμφωνα με το Forbes είναι ο δεύτερος ισχυρότερος επενδυτής ακινήτων στην Αμερική.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Τριγμοί στις αγορές με φόντο τις ραγδαίες εξελίξεις στην Μέση Ανατολή-Αρνητικές πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Βέλγιο: Παραλύουν τα αεροδρόμια, ακυρώνονται οι πτήσεις
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία