Powered by

Η Boeing αναστέλει την παραγωγή των 737 Max

Σε αναστολή της παραγωγής του 737 Max οδηγείται η Boeing μετά την απόφαση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας να μεταθέσει την πιστοποιήση του μοντέλο για τον επόμενο χρόνο όπως μεταδίδει το CNBC επικαλούμενο πηγές της εταιρείας.

Η απόφαση της αναστολής εξετάστηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Boeing χθες και σήμερα και αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από τις αρχές του επόμενου έτους.

Η απόφαση όπως μεταδίδει το CNBC αναμένεται να επηρεάσει τις αεροπορικές εταιρείες, που έχουν ήδη χάσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια και έχουν ακυρώσει χιλιάδες πτήσεις καθώς δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα συγκεκριμένα μοντέλα που διαθέτουν στο στόλο τους.

Υπάρχουν περίπου 400 αεροσκάφη Max στον παγκόσμιο στόλο όταν απαγορεύτηκε η πτήση τους στα μέσα Μαρτίου μετά από τις δύο θανατηφόρες συντριβές που σημειώθηκαν σε διάστημα πέντε μηνών. Από τότε, η Boeing κατασκεύασε περίπου 400 επιπλέον αεροσκάφη. Η απαγόρευση που βρίσκεται στον δέκατο μήνα της δεν έχει επιτρέψει στην Boeing να τα παραδώσει στους πελάτες της.

Οι μετοχές της Boeing, σημείωσαν «βουτιά» 4% κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης στη Wall Street.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

ΗΠΑ: Αρνητικό ρεκόρ στο εμπορικό έλλειμμα-Πλήγμα για το ΑΕΠ
Ισπανία: Παραμένει ισχυρή η οικονομία αλλά το blackout επιδεινώνει τις προοπτικές
Σταθεροποίηση δικτύων σε Ισπανία, Πορτογαλία-Χωρίς διαδίκτυο και τηλέφωνο απομακρυσμένες περιοχές στη Γροιλανδία
Το Πεκίνο βελτιώνει την πολιτική επιστροφών φόρου για ξένους τουρίστες
Εντολές για αξιολογήσεις από ΕΤΕπ θα λαμβάνει πλέον ο Scope Ratings
Μεγάλοι κίνδυνοι για ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας φέτος-Καμπανάκι από οικονομολόγους
Η IBM σχεδιάζει επενδύσεις $150 δισ. στις ΗΠΑ την επόμενη πενταετία
Φωνάζουν για τον υπερτουρισμό και παροτρύνουν τους Βρετανούς τουρίστες να «μείνουν σπίτι» οι Ισπανοί
Ανατρέπει τα δεδομένα το ράλι του ευρώ έναντι του δολαρίου
Τραμπ: Υπόσχεται νέες μειώσεις φόρων για να αντισταθμίσει το κόστος των δασμών