Powered by

Tείχος στις προσπάθειες Τραμπ για μπλόκο της Huawei από τεχνολογικές ΗΠΑ

Στις προσπάθειες του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, να μπλοκάρει τη Huawei από την αμερικανική αγορά αντιστέκεται ο αμερικανικός τεχνολογικός κλάδος. Όπως μεταδίδουν οι «FT», οι επιχειρήσεις του κλάδου απέρριψαν αίτημα της κυβέρνησης Τραμπ που τις υποχρέωνε να δεσμευθούν ότι θα σταματήσουν να προμηθεύονται εξοπλισμό από ορισμένες κινεζικές επιχειρήσεις, ένα αίτημα που ουσιαστικά έβαζε στο στόχαστρο τον κινεζικό κολοσσό τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, αποκλείοντάς την από τις ΗΠΑ.

H Oυάσιγκτον έχει εξαπολύσει πόλεμο εναντίον της Huawei, με το επιχείρημα ότι η εταιρεία συνιστά απειλή για την εθνική ασφάλεια, επιδιώκοντας να την αποκλείσει και ζητεί και από τις υπόλοιπες συμμάχους χώρες να ακολουθήσουν το αμερικανικό παράδειγμα. Η Huawei αρνείται τις κατηγορίες περί κατασκοπείας για λογαριασμό του Πεκίνου και υπερασπίζεται τα συμφέροντά της. Σθεναρή και η αντίσταση των επιχειρήσεων.|

Προ ημερών, ο πρεσβευτής της Κίνας στη Γερμανία απείλησε το Παρίσι με αντίποινα, εάν αποκλείσει τη Huawei Technologies ως προμηθευτή ασύρματου εξοπλισμού στα δίκτυα 5G, επικαλούμενος τα εκατομμύρια οχήματα που πωλούν οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες στην Κίνα. «Εάν η Γερμανία λάβει απόφαση που οδηγεί σε αποκλεισμό της Huawei από τη γερμανική αγορά, τότε θα υπάρξουν συνέπειες», δήλωσε προχθές ο Κινέζος πρεσβευτής, Βου Κεν. «Η κινεζική κυβέρνηση δεν θα καθίσει άπραγη», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Δειτε Επισης

Τριγμοί στις αγορές με φόντο τις ραγδαίες εξελίξεις στην Μέση Ανατολή-Αρνητικές πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Βέλγιο: Παραλύουν τα αεροδρόμια, ακυρώνονται οι πτήσεις
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία