Powered by

Facebook και Google δεν είναι στο top10 των «best places to work»

Οι μεγάλες εταιρίες τεχνολογίας όπως η Facebook Inc. και η Alphabet Inc. της Google, που θεωρούνται εδώ και πολλά χρόνια ως οι πιο επιθυμητοί χώροι εργασίας του κόσμου για έναν εργαζόμενο, καθώς προσφέρουν αμέτρητα πλεονεκτήματα και παροχές σε εργαζόμενους, φαίνεται πως χάνουν ένα κομμάτι από τη λάμψη τους.

Αυτές οι εταιρείες της Silicon Valley έπεσαν από το top 10 της λίστας των καλύτερων εργασιακά εταιρειών για τους εργαζομένους (Best places to work) στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη της Glassdoor που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη. Η HubSpot Inc., μια εταιρία λογισμικού σε περιβάλλον cloud, φιγουράρει στην πρώτη θέση, ενώ οι εταιρείες τεχνολογίας DocuSign Inc. και Ultimate Software βρίσκονται στις θέσεις τρία και οκτώ αντίστοιχα.

Η Facebook, η οποία έχει κερδίσει την πρώτη θέση ως το «καλύτερο μέρος για δουλειά» τρεις φορές τα τελευταία 10 χρόνια, φέτος κατρακύλησε στην 23η θέση. Είναι η χαμηλότερη θέση που έχει πάρει η δημοφιλής εταιρεία κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης από τότε που άρχισε να δημοσιοποιείται ο σχετικός κατάλογος το 2011. Η Facebook, που έχει την έδρα της στο Menlo Park της Καλιφόρνιας, κατατάχθηκε έβδομη πέρυσι.
 
 
Η Google, η οποία ψηφίστηκε ως «το καλύτερο μέρος για δουλειά» το 2015 και βρισκόταν ανελλιπώς στο top-10 τα προηγούμενα οκτώ χρόνια, φέτος κατατάχθηκε στο Νο 11 στη λίστα της Glassdoor. Η Apple Inc., που σταθερά βρισκόταν στο top-25 της λίστας, φέτος κατέλαβε την 84η θέση. Η Amazon Inc., δεν εμφανίζεται στη λίστα, άλλωστε αυτή η εταιρεία ποτέ δεν ήταν γνωστή για τη θετική εσωτερική της κουλτούρα.

Η Microsoft Corp. ήταν μια από τις ελάχιστες εταιρείες του τεχνολογικού κλάδου, που κατετάγη υψηλότερα στη φετινή λίστα. Η γνωστή εταιρεία λογισμικού με έδρα το Redmond, κοντά στην Ουάσινγκτον, κατέλαβε την 21η θέση από την 34η που βρισκόταν πριν από ένα χρόνο.

Ο ετήσιος κατάλογος κατατάσσει τις εταιρείες, χρησιμοποιώντας ως βάση τις αξιολογήσεις των εργαζομένων σε αυτές, σε μια σειρά τομέων όπως οι αποζημιώσεις σε ατυχήματα, τα εργασιακά οφέλη, ο πολιτισμός στους χώρους εργασίας και η συμπεριφορά της διοίκησης. Πολλές από τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, όπως η Facebook και η Google, έχουν επικριθεί φέτος για μια πληθώρα θεμάτων και σε ορισμένες περιπτώσεις οι εργαζόμενοι έχουν αντιταχθεί δημοσίως στις αποφάσεις των διοικήσεων.

Στην Google, οι εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν εναντίον της εταιρείας σε διάφορα θέματα, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται οι τακτικές «εκφοβισμού» εκ μέρους της εταιρείας κατά των συνδικαλιστών. Τα αποτελέσματα εσωτερικής έρευνας των εργαζομένων στον γίγαντα της αναζήτησης στο διαδίκτυο, που παρουσιάστηκε από το Bloomberg τον περασμένο Φεβρουάριο, έδειξαν ότι λιγότεροι υπάλληλοι -σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά- δήλωσαν ότι εμπνεύστηκαν από το όραμα του διευθύνοντος συμβούλου Σαντάρ Πιτσάι. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι λιγότεροι εργαζόμενοι πιστεύουν πως η διοίκηση θα μπορούσε να οδηγήσει με επιτυχία την εταιρεία στο μέλλον.

Στο Facebook, το οποίο όπως και η Google δίνει στους εργαζόμενους του μια σειρά από παροχές, συμπεριλαμβανομένων των δωρεάν γευμάτων, των εταιρικών μεταφορών και των υπηρεσιών πλυντηρίου, οι εργαζόμενοι έχουν προωθήσει εσωτερικά την ηγεσία σε ορισμένα θέματα πολιτικής, όπως η απόφαση να μην λογοκρίνονται οι πολιτικές διαφημίσεις.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Σε υψηλό 14ετίας το ασήμι-Στενότητα στην αγορά λόγω δασμών
Ταγιάνι: Η Ε.Ε. έχει ήδη έτοιμη λίστα δασμών σε αμερικανικά προϊόντα αξίας €21 δις
Xρυσός: Ξεπερνά τα $3.370 καθώς ο Τραμπ επιβάλλει νέους δασμούς
Σπάει κάθε ρεκόρ το bitcoin-Για πρώτη φορά πάνω από τα $120.000 με ώθηση από ETF και Τραμπ
Σε αναζήτηση νέων εμπορικών συμφωνιών με Ασία ενόψει δασμών Τραμπ η Ε.Ε.
Παρατείνει την αναστολή των αντίμετρών της για τις ΗΠΑ μέχρι αρχές Αυγούστου η Ε.Ε.-Δεν καταφεύγει στο ACI
Δασμοί: Η «αναισθησία» των αγορών ενθαρρύνει τον Τραμπ να εκτοξεύει νέες απειλές κατά Ε.Ε. και τρίτων χωρών
Στηρίζει Ούρσουλα για τους δασμούς των ΗΠΑ ο Αντόνιο Κόστα-«Επίτευξη μιας δίκαιης συμφωνίας»
Η αντίδραση της Ε.Ε. στους δασμούς 30% από ΗΠΑ... Έτοιμη για συμφωνία, αλλά και για αντίμετρα αν χρειαστεί
Σε υψηλή επενδυτική βαθμίδα για πρώτη φορά η Βουλγαρία-Αναβάθμιση από Scope Ratings