Διοικητής: «Αναμένω καλύτερη πορεία στον τραπεζικό τομέα»

Μιλώντας σε επιχειρηματικό φόρουμ που διοργάνωσε το ΚΕΒΕ και ο Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου-Ελλάδας ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας κ. Ηροδότου παρουσίασε τα δεδομένα της κυπριακής οικονομίας, λέγοντας ότι η οικονομία θα συνεχίσει και το επόμενο διάστημα να αναπτύσσεται με αξιόλογους ρυθμούς κοντά στο 3%, που είναι από τους ψηλότερους στην ευρωζώνη.

Ακόμα, είπε ότι το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου πέρασε από το στάδιο της σταθεροποίησης και τώρα βρίσκεται σε μια πορεία, όπου θα υπάρχει κερδοφορία και καλύτερη πορεία.

Φυσικά, ο κ. Ηροδότου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα προβλήματα του κυπριακού τραπεζικού συστήματος, λέγοντας ότι τα «κόκκινα δάνεια» ανέρχονται στα 8.9 δις. ευρώ και ότι ο ιδιωτικός δανεισμός στην Κύπρο είναι πολύ ψηλός.

Ο κ. Ηροδότου τόνισε ότι Κύπρος και Ελλάδα μπορούν να συνεργαστούν σε πολλούς τομείς και έδωσε έμφαση στη ναυτιλία και στα επενδυτικά ταμεία.

 

Δειτε Επισης

Η απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου και τα πλάνα του Κώστα Κλεάνθους για την Ancoria Bank-Ο στόχος της επένδυσης
ΕΚΚ: Καλεί σε συμμετοχή στη διαβούλευση της Κομισιόν για ολοκλήρωση της αγοράς κεφαλαίων
Έλενα Μέλη: Ο πρώτος χρόνος του Jinius Marketplace…Εξελισσόμαστε και χτίζουμε το μέλλον του e-commerce στην Κύπρο
Ρυθμίζονται νομοθετικά οι Εταιρείες Διοίκησης Οργανισμών Συλλογικών Επενδύσεων-Πάει Ολομέλεια το νομοσχέδιο
Τράπεζα Κύπρου: Στις 12 Μαΐου τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου
Τράπεζα Κύπρου: Οι ηχηρές προσθήκες στο Δ.Σ. και η επικύρωση του μερίσματος €0,48 ανά μετοχή
Βιλερουά ντε Γκαλό: Περιθώριο για περαιτέρω μειώσεις επιτοκίων στην Ευρώπη παρά την αβεβαιότητα λόγω... Τραμπ
Ελληνική Τράπεζα: Στις 8 Μαΐου η ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου
ΕΚΤ: Ετοιμάζεται για νέα μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο ακόμα κι αν ο Τραμπ υποχωρήσει με τους δασμούς
Οι αναβαθμίσεις της οικονομίας «οχυρώνουν» τις ελληνικές τράπεζες και ενισχύουν το...μαξιλάρι ρευστότητας