Διαδραστικό πρόγραμμα για την αρχαία κεραμική τέχνη της Κύπρου

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον διαδραστικό πρόγραμμα, με θέμα την αρχαία κεραμική τέχνη της Κύπρου. 

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται το Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2019, από τις 10.00 π.μ. – 11.30 π.μ. για μαθητές Δημοτικού και 12.00 π.μ. – 13:30 για μαθητές Γυμνασίου.

Τα παιδιά θα περάσουν ένα πρωινό μαθαίνοντας για την αρχαία κεραμική τέχνη της Κύπρου και την εξέλιξή της, μέσα από την αρχαιολογική συλλογή του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Κύπρου. 

Θα μάθουν τη διαδικασία παραγωγής, τεχνικές βαφής και ιδιότητες του πηλού και θα γνωρίσουν  τους φυσικούς πόρους που χρησιμοποιούνταν ως πρώτες ύλες στην παραγωγή του. Παράλληλα, θα παρακολουθήσουν πως προστίθεται το χρώμα πάνω στον πηλό με τη χρήση φυσικών πετρωμάτων καθώς και τη διαδικασία δημιουργίας τους.

Για να κατανοήσουν την εξέλιξη της τέχνης της αρχαίας κεραμικής, τα παιδιά θα εξετάσουν τα ειδώλια και αγγεία της αρχαιολογικής συλλογής του Πολιτιστικού Ιδρύματος  και θα κατασκευάσουν το δικό τους μικρό αγγείο ή ειδώλιο από πηλό, το οποίο θα διακοσμήσουν με φυσικά χρώματα. 

Το διαδραστικό πρόγραμμα «Μορφή και σχήμα στο χώμα» καλλιεργεί τη δημιουργικότητα και εξάπτει τη φαντασία και την περιέργεια των παιδιών για τον υλικό πολιτισμό και αρχαιολογία της Κύπρου αξιοποιώντας εκθέματα που υπάρχουν στον χώρο του μουσείου. Θα έχουν ακόμη στη διάθεσή τους όλα τα απαιτούμενα υλικά και εξοπλισμό. 

Ημερομηνία: Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2019 
Ώρα: 10:00 - 11:30 (μαθητές Δημοτικού) & 12:00 - 13:30 (μαθητές Γυμνασίου).
Χώρος: Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, Φανερωμένης 86-90, Λευκωσία 
Είσοδος δωρεάν. 

Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και θα γίνονται προκρατήσεις στο τηλέφωνο 22 128175. 
Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 22 128157

Δειτε Επισης

«Shades Of Catwalk»: Φιλανθρωπική βραδιά μόδας και μουσικής στο παλαιό λιμάνι της Λεμεσού
Minthis Music Festival 2025: Νέα πνοή στην κλασική μουσική με τους Niklas Liepe και Raphaela Gromes
Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ: Άλλη μια επιτυχημένη διαδρομή «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με την Μαρίνα Θεοδώρου»
Δυναμική παρουσία της Petrolina Energy Team σε εκστρατεία καθαρισμού παραλίας στη Λάρνακα
Εθελοντική αιμοδοσία στην Λάρνακα από την COSMOS Insurance
Πρότυπο Κέντρο «Χρώμα & Φως από την XM» για παιδιά με αυτισμό: Αισθητή βελτίωση για το 85% των παιδιών
Το όραμα του Andrey & Julia Dashin’s Foundation που δεν γνωρίζει σύνορα
Ξεκίνησε ο κύκλος δωρεάν διαδικτυακών εκπαιδεύσεων του #YouthEmpowered της Coca-Cola HBC Κύπρου
Καθάρισε την Ακτή Ολυμπίων η Imperio-Δράση στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας
Beauty & Wellness: Mια μαγευτική βραδιά πλημμυρισμένη από μουσικές του κόσμου, αρώματα και γεύσεις πολιτισμών