C.A.PAPAELLINAS GROUP

Ο Όμιλος C.A.Papaellinas, μετά από ένα σχεδόν αιώνα, έχει κατακτήσει ηγετική θέση στους τομείς που δραστηριοποιείται. Αυτοί περιλαμβάνουν τη διανομή φαρμάκων, καλλυντικών, καταναλωτικών προϊόντων και δίκτυο καταστημάτων.
 
Mέσα από τη διαχρονική σχέση εμπιστοσύνης με τον Κύπριο καταναλωτή, ο Όμιλος υλοποιεί τη στρατηγική της μεθοδικής επέκτασής του και ανοίγει νέους δρόμους ποιότητας και αξιοπιστίας, έχοντας ήδη καθιερωθεί ως ο ισχυρότερος οργανισμός προϊόντων υγείας και ομορφιάς στην Κύπρο.

Ενενήντα ολόκληρα χρόνια από το έτος της δημιουργίας του, ο Όμιλος μας συνεχίζει να βλέπει μπροστά με αποστολή του πάντα, να κάνει όλο και περισσότερους ανθρώπους να ζουν και να νιώθουν καλύτερα.
 
Προϊόντα και ειδικότητες

Στον τομέα της ευρείας διανομής ο Όμιλος C.A.Papaellinas εδραιώνεται ως ο «ειδικός» σε κάποιες πολύ συγκεκριμένες και σημαντικές κατηγορίες: τα χαρτικά, τις πάνες για παιδιά και ενήλικες και τα είδη προσωπικής φροντίδας και στοματικής υγιεινής. Χαρακτηριστικές είναι οι μάρκες: KLEENEX, NANNYS, NANNYS FRESH, TENDER και SENSODYNE.

Επιπλέον ο Όμιλος καταγράφει μια δυναμική παρουσία στον τομέα τροφίμων και ποτών, παρέχοντας στον Κύπριο καταναλωτή επώνυμα και καταξιωμένα προϊόντα που διακρίνονται για την ποιότητά τους, όπως τα τρόφιμα Ελιοχώρι, GAEA, St Dalfour, παξιμάδια Έλενα και τα ποτά Lucozade και Rauch, το φυσικό μεταλλικό νερό Ζαγόρι και o ιταλικός καφές PELLlNΙ.
 
Έντονος ο ανταγωνισμός
Ο τομέας της λιανικής, σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι από τους ταχύτερα μεταβαλλόμενους. Στην Κύπρο, την τελευταία διετία, ξεχωρίζει η επέκταση των μεγάλων αλυσίδων υπεραγορών, με πιο δυνατό παίκτη το Άλφα Μέγα και το Lidl να ακολουθεί.  Στο νέο τοπίο σημαντικό μερίδιο αγοράς κερδίζουν και τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, καθώς οι καταναλωτές έχουν γίνει πιο ευαίσθητοι σε ό,τι έχει να κάνει με την τιμή. Το επακόλουθο είναι η αύξηση της κινητικότητας αυτών των προϊόντων, επηρεάζοντας τις πωλήσεις των εμπορικών επωνυμιών. Σημειώστε πως τα επώνυμα προϊόντα είναι συνεχώς σε προσφορές, για να μπορέσουν να είναι ανταγωνιστικά.

Οι έρευνες δείχνουν ότι ο καταναλωτής επισκέπτεται κατά μέσο όρο μέχρι και τρεις διαφορετικές υπεραγορές την εβδομάδα, αναζητώντας τις καλύτερες προσφορές.

Όσον αφορά τους διανομείς/αντιπροσώπους, ο ρόλος τους πλέον δοκιμάζεται από τις νέες συνθήκες, διότι εξαρτώνται απόλυτα από τους πελάτες, δηλαδή τα καταστήματα λιανικής.
 
Δύσκολο το περιβάλλον  
Λόγω και των έντονων προσφορών αλλά και της ανάπτυξης του παράλληλου εμπορίου, τα περιθώρια για τους διανομείς μειώνονται, με το μέλλον να μη δημιουργεί εικόνα αισιοδοξίας. Σε αυτό το περιβάλλον συνεχών αλλαγών θα επιβιώσουν μόνο τα ισχυρά brands, τα οποία προσφέρουν διαφορετικότητα, αξιοπιστία και πιστότητα στους καταναλωτές. Ο Όμιλος C.A.Papaellinas, αναγνωρίζοντας τις προκλήσεις αυτές, προχώρησε την τελευταία 10ετία σε εξαγορές δικών του μαρκών, όπως τα Nannys, Nannys Fresh και Tender. Στην επιχειρηματική μας φιλοσοφία είναι να λειτουργούμε προενεργητικά με προσεκτικά μελετημένες και στοχευμένες κινήσεις.
 
Πολυεπίπεδες επενδύσεις
Μια ιδιαίτερα σημαντική επιτυχία για τον Όμιλο στη χρονιά που πέρασε ήταν η κατάκτηση της διάκρισης του Investors In People Platinum. Αυτή είναι η υψηλότερη διάκριση που απονέμεται από ανεξάρτητο διεθνή φορέα σε επιχειρήσεις που εφαρμόζουν υψηλό επίπεδο διαδικασιών και πρακτικών διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού τους. Μάλιστα, με αυτή έχουν πιστοποιηθεί μόλις τρείς κυπριακές επιχειρήσεις και μόνο το 1% των επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο.

Πέρα από αυτό, στον τομέα των καταναλωτικών προϊόντων ο Όμιλος, αναγνωρίζοντας τις νέες τάσεις της εποχής και τις δεξιότητες που χρειάζονται μέσα σε μία διαρκώς μεταβαλλόμενη αγορά, το 2018 έχει επενδύσει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις ομάδες πώλησης και μάρκετινγκ. Αυτές περιλαμβάνουν τα καθήκοντα του Digital Marketing, του Customer Development και του Shopper Marketing. Επίσης, έχουμε επενδύσει στην αναβάθμιση των συστημάτων παραγγελιοληψίας με τη χρήση εξελιγμένων φορητών συσκευών με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας.
 
Αύξηση στις πωλήσεις

Το 2019 αναμένεται να είναι μια χρονιά θετικών ρυθμών ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας. Παρόλα αυτά οι προκλήσεις όσον αφορά το οικονομικό περιβάλλον, με ανοικτά θέματα όπως τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, το υψηλό ιδιωτικό και δημόσιο χρέος, η ανεργία σε συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελμάτων, καθώς και το ενδεχόμενο του Brexit, προκαλούν ανησυχία στους τομείς όπου δραστηριοποιείται ο όμιλος.
Σχετικά με το λιανικό εμπόριο, η εκτίμηση είναι πως θα κινηθεί στα ίδια επίπεδα, με τον χάρτη να παραμένει αμετάβλητος. Έτσι εντείνεται η προσπάθεια του Ομίλου όχι μόνο για διατήρηση αλλά και για αύξηση των πωλήσεων. Αυτή περιλαμβάνει προσαρμογή της εμπορικής πολιτικής, ώστε να συνεχίσει ο Όμιλος να είναι ανταγωνιστικός.
 
Μελετημένη ανάπτυξη
Η στρατηγική μεθοδικής επέκτασης και ανάπτυξης του Ομίλου είναι βασισμένη στη διαχρονική σχέση εμπιστοσύνης με τους πελάτες του και επικεντρώνεται στον τομέα των μαρκών λιανικής πώλησης (retail brands).
Στόχος του Ομίλου C.A.Papaellinas είναι να πρωτοπορεί στη δημιουργία τάσεων και να προσφέρει στον Κύπριο καταναλωτή επώνυμα ποιοτικά προϊόντα, που ικανοποιούν και τις υψηλότερες απαιτήσεις.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Όμιλος σταθερά επιδιώκει την ανάπτυξη των υφιστάμενων προϊόντων και τη μελετημένη διείσδυση σε νέες μεγάλες κατηγορίες, μέσα από νέες ποιοτικές και αξιόπιστες συνεργασίες.
 
Διευθυντική ομάδα
Παντελής Παντελή,  Γενικός Διευθυντής Προϊόντων Ευρείας Διανομής
Άντρεα Χαραλάμπους, Επικεφαλής Μάρκετινγκ Προϊόντων Ευρείας Διανομής
Χρίστος Χριστοφή, Επικεφαλής Πωλήσεων Προϊόντων Ευρείας Διανομής
Κωνσταντίνος Βαφειάδης, Διευθυντής Ανάπτυξης Πωλήσεων Προϊόντων Ευρείας Διανομής
 
Έτος ίδρυσης: 1929
Προσωπικό: 500
 
Στοιχεία επικοινωνίας
Διεύθυνση
: Γιάννου Κρανιδιώτη 179, 2235, Λατσιά, Λευκωσία
Τηλέφωνο: 22741741
Φαξ: 22482155
E-mail: info@cap.com.cy
Ιστοσελίδα: www.cap.com.cy

 

Δειτε Επισης

TRYFON TSERIOTIS LTD
SO EASY STORES
SMART Discount Shops
REGIS MILK INDUSTRIES LΤD
PATHIN TRADING LTD, Mέλος της kronos corporate group
LIDL CYPRUS
IPH IAKOVOS PHOTIADES FOODSTUFF SUPPLIERS LTD
C.A.PAPAELLINAS GROUP
ΒΑΣΣΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ ΛΤΔ
FMCGs - ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ