LAIKO COSMOS TRADING LTD

Η Laiko Cosmos Trading Ltd είναι μια πρωτοπόρος εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται στη διανομή, πώληση και προώθηση τοπικών και διεθνών μαρκών στις κατηγορίες τροφίμων και ποτών.
 
Στην κατηγορία των τροφίμων περιλαμβάνονται μάρκες όπως: Καφές Λαϊκού, ΙΟΝ, La Vache Qui Rit,  Tulip, Nature Valley, Old El Paso, Iceland, El Café και ΣΕΚΕΠ, ενώ στην κατηγορία των ποτών περιλαμβάνονται μάρκες όπως: Zivana ΛΟΕΛ, Grey Goose, Stolichnaya Vodka, Hendrick’s, Bombay Sapphire, Martini, Bacardi, Glenfiddich,Dewar’s, Grant’s, Amethystos, Perrier και Red Bull.

Η Laiko Cosmos Trading Ltd δημιουργήθηκε το 2012 με τη συγχώνευση του Ομίλου Λαϊκού και της Cosmos Trading, δύο εδραιωμένων εταιρειών διανομής προϊόντων ευρείας κατανάλωσης στην Κύπρο. Τόσο η μία όσο και η άλλη έχουν μια πλούσια ιστορία που χρονολογείται σχεδόν έναν αιώνα.

Σήμερα η Laiko Cosmos Trading Ltd είναι μια από τις μεγαλύτερες στον τομέα πώλησης και διανομής στην Κύπρο, καλύπτοντας όλα τα κανάλια της αγοράς.

Η φιλοσοφία της εταιρείας στηρίζεται στη συνεχή βελτίωση και ανάπτυξη, προσφέροντας κορυφαία διεθνή και τοπικά προϊόντα στις κατηγορίες τροφίμων και ποτών. Φιλοδοξία της είναι να εδραιωθεί ως η μεγαλύτερη και πλέον αξιόπιστη εταιρεία πώλησης και διανομής τροφίμων και ποτών στην Κύπρο.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Διανομή

Η Laiko Cosmos Trading Ltd διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο τροφοδοσίας, που αποτελείται από εξειδικευμένο προσωπικό και 95 οχήματα διανομής, τα οποία επισκέπτονται πέραν των 3.400 σημείων πώλησης σε όλη την Κύπρο. Ο στόλος της εταιρείας αποτελείται από οχήματα τα οποία μπορούν να διακινήσουν προϊόντα που απαιτούν διαφορετικές συνθήκες και θερμοκρασίες μεταφοράς. Η εταιρεία καλύπτει όλα τα κανάλια διανομής της αγοράς, όπως σημεία λιανικής πώλησης, χονδρεμπορίου και χώρους εστίασης (HORECA).
 
Αποθήκες
Η Laiko Cosmos Trading Ltd διαθέτει υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις που ξεπερνούν τα 15.000 τ.μ. και τις 18.000 θέσεις παλετών, διασφαλίζοντας έτσι άριστες συνθήκες αποθήκευσης και συντήρησης των προϊόντων της.

Οι συνθήκες αποθήκευσης ελέγχονται από τα πλέον σύγχρονα και αναβαθμισμένα συστήματα Warehouse Management System (WMS) και είναι πιστοποιημένες κατά το πρότυπο ISO 22000: 2005 HACCP από την TUV NORD.
 
3PL

Η Laiko Cosmos Trading Ltd παρέχει επίσης υπηρεσίες αποθήκευσης και διανομής σε εταιρείες με ηγετική θέση στις κατηγορίες στις οποίες δραστηριοποιούνται. Επίσης, είναι ο κύριος πάροχος υπηρεσιών 3PL (3rd party logistics) στα καταστήματα των βρετανικών δυνάμεων στην Κύπρο. Η εταιρεία έχει επίσης τον αποκλειστικό εφοδιασμό των καταστημάτων αφορολογήτων ειδών στις Βρετανικές Βάσεις.
 
Αλλαγές και προκλήσεις το 2019
Το 2019 αναμένεται να είναι μια ενδιαφέρουσα χρονιά για το λιανικό εμπόριο, επιφυλάσσοντας μια σειρά από προκλήσεις και ανακατατάξεις, με το σκηνικό να διαμορφώνεται από διάφορους παράγοντες.
Σε μακροοικονομικό ορίζοντα όλοι αναμένουν το επικείμενο Brexit με τις άγνωστες μέχρι στιγμής επιπτώσεις, που πιθανόν να επηρεάσουν και την Κύπρο, την εφαρμογή του ΓεΣΥ, το τραπεζικό σύστημα, αλλά και τις αγοραστικές συνήθειες των Κυπρίων καταναλωτών.

Σε επιχειρηματικό επίπεδο προδιαγράφονται σημαντικές αλλαγές στο λιανικό εμπόριο. Συγκεκριμένα προγραμματίζεται το άνοιγμα δύο υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ, ενός Lidl, ενός Μετρό, ενώ η κάθοδος του Ομίλου Παντελιάδη αναμένεται να επιφέρει και δομικές αλλαγές στο χονδρεμπόριο.  Οι πιο πάνω εξελίξεις θα συνεισφέρουν στην ήδη παρατηρούμενη συγκέντρωση της λιανικής δραστηριότητας στις οργανωμένες αλυσίδες και στο σύνολο των λιανεμπόρων, με αποτέλεσμα οι απαιτήσεις τους προς τους προμηθευτές να αυξηθούν. Παράλληλα, ο έντονος ανταγωνισμός μεταξύ τους θα επιφέρει μείωση των τιμών στο ράφι μέσω μεγάλων και συνεχών προσφορών. Ταυτόχρονα, η ενδυνάμωση των discounters δημιουργεί περεταίρω πίεση τόσο στις τιμές όσο και στα περιθώρια κέρδους σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα.

Στη βάση των πιο πάνω, οι μεγάλες εταιρείες εισαγωγής και διανομής προϊόντων ευρείας κατανάλωσης (FMCGs) απαιτείται να αναπτύσσουν ολοκληρωμένα και λεπτομερή πλάνα ενεργειών, που να τους επιτρέπουν την άμεση αντίδραση στις συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες ανταγωνισμού.
 
Νέες αντιπροσωπείες και συνεργασίες
Η εταιρεία ανέλαβε το 2017 τη διανομή των brands δύο κορυφαίων εταιρειών του κλάδου των οινοπνευματωδών ποτών, της Bacardi Limited και της William Grant & Sons, με εντυπωσιακά μέχρι τώρα αποτελέσματα, τόσο σε επίπεδο πωλήσεων όσο και μεριδίου αγοράς. Πρόσφατα ανακοίνωσε επίσης την έναρξη της συνεργασίας της με το Stoli Group για την αποκλειστική εισαγωγή και διανομή στην Κύπρο των διεθνούς φήμης μαρκών του. Παράλληλα, η εταιρεία θα διανέμει τα προϊόντα Skinos, Otto’s Athens Vermouth και Mastiqua της εταιρείας Concepts S.A. και τον έτοιμο παγωμένο καφέ Pokka. Οι νέες αυτές συνεργασίες ενδυναμώνουν ακόμα περισσότερο το ήδη ισχυρό portfolio της εταιρείας και την καθιστούν παράλληλα ηγέτιδα δύναμη στην αγορά.
 
Συνέχιση της ανάπτυξης
Ο κυριότερος στόχος για το 2019 είναι η συνέχιση της κερδοφόρας ανάπτυξης της εταιρείας, μέσα από τη βελτίωση της αποδοτικότητας και του τρόπου λειτουργίας της. Επίσης, προτεραιότητα για τη χρονιά αυτή είναι η επιτυχής έναρξη των νέων brands που έχει αναλάβει. Για τον σκοπό αυτό προχωρεί με γενική αναδιοργάνωση του εμπορικού τμήματος, στοχεύοντας στην ακόμα καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών και των καταναλωτών που την εμπιστεύονται.
 
Διευθυντική Ομάδα
Βασίλης Πετρίδης, CEO
Μιχάλης Παρίδης, CFO
Γιώργος Τσακκιστός, General Manager
Αριάνα Πετρίδη, Financial Controller
Πόλυς Πολυκάρπου, Commercial Manager
 
 
Έτος ίδρυσης: 2012
Χρόνια λειτουργίας: 7
Ετήσιος τζίρος: €62 εκατ.
Πελάτες: Πέραν των 3.400 σε όλη την Κύπρο.
Επιπρόσθετη εξυπηρέτηση 1.500 μικρότερων πελατών μέσω ειδικών συνεργατών.
Προσωπικό: 227 άτομα
Στόλος διανομής: 95 οχήματα
Μάρκες: Πέραν των 170 διεθνών και τοπικών και 1.100 διαφορετικών κωδικών.
 
 Στοιχεία επικοινωνίας
Ιστοσελίδα:
www.laikocosmos.com
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

TRYFON TSERIOTIS LTD
SO EASY STORES
SMART Discount Shops
REGIS MILK INDUSTRIES LΤD
PATHIN TRADING LTD, Mέλος της kronos corporate group
LIDL CYPRUS
IPH IAKOVOS PHOTIADES FOODSTUFF SUPPLIERS LTD
C.A.PAPAELLINAS GROUP
ΒΑΣΣΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ ΛΤΔ
FMCGs - ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ