LIDL CYPRUS

Η Lidl Κύπρου ξεκίνησε τη λειτουργία της το Νοέμβριο του 2010 και σήμερα αριθμεί 17 καταστήματα και περισσότερα από 500 άτομα προσωπικό.
 
Aπό την έναρξη της λειτουργίας του πρώτου καταστήματος Lidl στην περιοχή της Νότιας Γερμανίας τη δεκαετία του ΄70, την ανάπτυξη εντός των συνόρων της Γερμανίας έως τα τέλη της δεκαετίας του ΄80 και την επέκταση διεθνώς τη δεκαετία του ΄90, λειτουργούν σήμερα 10.500 καταστήματα σε 29 χώρες του κόσμου. Επίσης, υπάρχουν πάνω από 150 κέντρα διανομής εμπορευμάτων και η εταιρεία απασχολεί, περισσότερα από 260.000 άτομα.
 
Πωλήσεις €96.9 δισ. το 2017
Η Lidl διαθέτει σήμερα, με διαφορά, το μεγαλύτερο δίκτυο εκπτωτικών καταστημάτων ειδών διατροφής. Σύμφωνα με τo LZ Retailytics, ο όμιλος Schwarz (Kaufland, Lidl) είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικού εμπορίου τροφίμων στην Ευρώπη και έχει πραγματοποιήσει πωλήσεις 96.9 δισ. ευρώ το οικονομικό έτος 2017.  Στο μέλλον, η Lidl θα εξακολουθεί να παίζει καθοριστικό ρόλο στη διάνοιξη καινούργιων αγορών, πάντα με βασικό της στόχο να προσφέρει στους πελάτες την καλύτερη ποιότητα σε χαμηλές τιμές.

H Lidl δραστηριοποιείται εδώ και εννέα χρόνια στην Κύπρο. Το δίκτυο της αριθμεί 17 καταστήματα, μια υπερσύγχρονη αποθηκευτική μονάδα και τα κεντρικά της γραφεία στη Λάρνακα.

Η εταιρεία είναι περήφανη που παρέχει στους πελάτες της προϊόντα σύμφωνα με τα υψηλότερα standard ποιότητας στις χαμηλότερες δυνατές τιμές και συνεργάζεται στενά με τους προμηθευτές της, προκειμένου να το επιτύχει. Ενισχύει συνεχώς τη χρήση τοπικών προϊόντων όπου είναι εφικτό και το επιτυγχάνει μέσω της συνεργασίας με τοπικούς παραγωγούς και προμηθευτές.
 
Ξεχωριστές υπηρεσίες 
Οι υπηρεσίες της εταιρείας περιλαμβάνουν καθημερινές προσφορές σε όλη την γκάμα των προϊόντων που διατίθενται στα καταστήματα. Επιπλέον, η Lidl κάνει εβδομαδιαίες προσφορές σε προϊόντα Food αλλά και Non Food.  Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη δίνεται η δυνατότητα στον καταναλωτή να βρει μόνο στα μαγαζιά Lidl προϊόντα με διαφορετική θεματική σε μοναδική ποιότητα αλλά και ασυναγώνιστες τιμές. Αυτά περιλαμβάνουν προϊόντα όπως οικιακό εξοπλισμό, εργαλεία, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, αλλά και ρουχισμό. Έχουν επίσης καθιερωθεί θεματικές εβδομάδες φαγητού, όπως είναι οι γαλλικές, οι ιταλικές και οι ασιατικές με προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας.

Εισήχθη, ακόμα, το «bake off», η πώληση δηλαδή ψωμιού και αρτοπαρασκευασμάτων, τα οποία είναι φρεσκοψημένα σε τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στη μέρα και αποτελούν ένα πρωτοποριακό κομμάτι των προσφερόμενων υπηρεσιών.
 
Η γκάμα μεγαλώνει
Η Lidl Κύπρου, μέσα στα περίπου δέκα χρόνια πορείας της στο νησί, αναπτύσσεται συνεχώς. Έκλεισε το οικονομικό έτος Μάρτιος 2018 - Φεβρουάριος 2019, με αύξηση τζίρου μεγαλύτερη του 4% σε σχέση με το περσινό οικονομικό έτος. Σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερα αναπτυσσόμενο όπως αυτό της Κύπρου, οι απαιτήσεις των καταναλωτών από το λιανικό εμπόριο είναι πιο υψηλές.  Στο πλαίσιο αυτό έχει προγραμματίσει εμπλουτισμό της σταθερής γκάμας της με νέους κωδικούς σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές και πιστοποιημένη ποιότητα, καλύπτοντας στο σύνολο το καλάθι του Κύπριου καταναλωτή.
 
Ολοκληρώθηκε η επέκταση του Logistic Center
Ολοκληρώθηκε το έργο της επέκτασης και αναβάθμισης του logistics center, το οποίο κόστισε 28.5 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για το μεγαλύτερο κέντρο του είδους του στο λιανικό εμπόριο στην Κύπρο, το οποίο θα φτάσει συνολικά τα 33.393 τ.μ. με κατασκευή ψυκτικών εγκαταστάσεων τελευταίας τεχνολογίας. H συγκεκριμένη επένδυση θα δώσει τη δυνατότητα στην εταιρεία να αναπτύξει ακόμη περισσότερο την γκάμα της προς όφελος των καταναλωτών κατά 20%. Θα ολοκληρωθούν επίσης τα κεντρικά γραφεία των συνεργατών μέσα στον Απρίλιο.
 
Οι δράσεις του 2019
Αρχές του 2019 έχουμε ξεκινήσει στα καταστήματά μας σε Λακατάμια, Μουταγιάκα και στην περιοχή Τάφοι των Βασιλέων το «Hot to Go», μια ενέργεια που περιλαμβάνει φρέσκα και ζεστά burger και wrap, τα οποία μπορεί ο καταναλωτής να τα βρει από τις 10:00 το πρωί μέχρι το βράδυ, αφού υπάρχει συχνή ανανέωση. Στις καινοτομίες των καταστημάτων της εταιρείας, προς όφελος του καταναλωτή, εντάσσονται επίσης οι Touch POS οθόνες στα ταμεία, οι οποίες είναι ό,τι πιο σύγχρονο στο είδος τους στον τομέα της τεχνολογίας, καθώς θεωρούνται η βάση για την περαιτέρω εξέλιξη των συστημάτων πώλησης.
 
Οι νέοι στόχοι
Ένας νέος και καθοριστικός στόχος της Lidl Κύπρου είναι η μείωση της χρήσης πλαστικού κατά 20% έως το 2025. Η Lidl Κύπρου αποτελεί την πρώτη εταιρία του κλάδου που απέσυρε τις πλαστικές σακούλες μιας χρήσης 6 σεντ από τα καταστήματά της και έως το τέλος του 2019 θα σταματήσει την πώληση πλαστικών ειδών μιας χρήσης και στα 17 καταστήματα που διαθέτει σε όλη τη χώρα.                          Στο πλαίσιο αυτό τα προϊόντα θα αντικατασταθούν από εναλλακτικά και ανακυκλώσιμα υλικά, για τα οποία η εταιρία ήδη συνεργάζεται με τους προμηθευτές της. Επίσης, στόχος είναι και η εξασφάλιση 100% της χρήσης ανακυκλώσιμων υλικών στις συσκευασίες των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας μέχρι το 2025.
Το 2019 η Lidl Κύπρου παραμένει πιστή στον στόχο της να παρέχει την καλύτερη ποιότητα στις χαμηλότερες τιμές.
 
Διευθυντική ομάδα
Σπύρος Κονδύλης, Γενικός Διευθυντής, Lidl Κύπρου
Βασιλική Αδαμίδου, Ηead of Corporate Communications, CSR and Social Media της Lidl Eλλάς και Lidl Κύπρου
Φωτεινή Παλληκαρίδου, PR Manager Lidl Κύπρου
 
 
Έτος ίδρυσης: 2010
Εγκαταστάσεις: 17 καταστήματα, 1 Logistic Center και κεντρικά γραφεία.
Προσωπικό: Πάνω από 500 συνεργάτες
 
Στοιχεία επικοινωνίας
Διεύθυνση:
Βιομηχανική Περιοχή Αραδίππου, Εμπορίου 19, 7100, Αραδίππου, Λάρνακα
Tηλέφωνο: 24201100
Φαξ: 24201111
Ιστοσελίδα: lidl.com.cy

Δειτε Επισης

TRYFON TSERIOTIS LTD
SO EASY STORES
SMART Discount Shops
REGIS MILK INDUSTRIES LΤD
PATHIN TRADING LTD, Mέλος της kronos corporate group
LAIKO COSMOS TRADING LTD
IPH IAKOVOS PHOTIADES FOODSTUFF SUPPLIERS LTD
C.A.PAPAELLINAS GROUP
ΒΑΣΣΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ ΛΤΔ
FMCGs - ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ