PATHIN TRADING LTD, Mέλος της kronos corporate group

H Pathin είναι μια σύγχρονη εταιρεία με πλούσιο χαρτοφυλάκιο FMCG brands, ενώ παράλληλα προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες αποθήκευσης, παραγγελιοληψίας, διανομής και τοποθέτησης προϊόντων.
 
Γρήγορα η Pathin εξελίχθηκε σε εταιρεία γενικού εμπορίου, με έμφαση στην εισαγωγή και τη διανομή προϊόντων ταχείας κατανάλωσης, κεφαλαιοποιώντας το εδραιωμένο δίκτυο διανομής του Πρακτορείου Τύπου Κρόνος στα περίπτερα.

Σήμερα, είναι μια σύγχρονη εταιρεία με πλούσιο χαρτοφυλάκιο FMCG brands, ενώ παράλληλα προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες αποθήκευσης, παραγγελιοληψίας, διανομής και τοποθέτησης προϊόντων. Τα κανάλια διανομής της αποτελούνται κυρίως από περίπτερα και υπεραγορές, ενώ οι επενδύσεις στον τομέα προϊόντων ομορφιάς οδήγησαν στη δημιουργία δικτύου διανομής σε φαρμακεία και κομμωτήρια σε όλη την Κύπρο.

Φιλοσοφία της εταιρείας είναι η αφοσίωση στη διαρκή εξέλιξη και στις επενδύσεις σε νέες αγορές και καινοτόμα προϊόντα ή τεχνολογίες. Πρεσβεύει, πάντα, αξίες ανθρωποκεντρικές και έχει γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής της κοινωνίας, μέρος της οποίας είναι η ίδια η εταιρεία και το ανθρώπινο δυναμικό που τη στελεχώνει.
 
Προϊόντα FMCGs

• ΠΥΡΣΟΣ, ολοκληρωμένη σειρά κάρβουνων και προϊόντων σχάρας.
• Witor’s, πραλίνες και σοκολατάκια.
• Gullon, μπισκότα και σνακ χωρίς ζάχαρη.
• Endless, χαρτικά και είδη γενικού καθαρισμού.
• Farcom, επαγγελματικά προϊόντα περιποίησης μαλλιών.
• Bearth, Bioaroma, Mea Natura και Olive Secret φυσικά καλλυντικά.
• Simba, ποιοτικές τροφές για γάτες και σκύλους.
• Olivia+Hank, νέα σειρά ποιοτικών μαγιό.
 
Υψηλά επίπεδα
Ο ανταγωνισμός στον τομέα των FMCGs εντείνεται με την πάροδο του χρόνου. Το γεγονός αυτό ωθεί τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο τομέα να λειτουργούν σε υψηλού επιπέδου επαγγελματικά επίπεδα, ώστε όχι μόνο να επιβιώσουν, αλλά και να διαπρέψουν, κατέχοντας ηγετική θέση στην αγορά.

Ένας καθοριστικός παράγοντας επιτυχίας για τις εταιρείες FMCGs, ειδικά τα τελευταία χρόνια, είναι ο έλεγχος του κόστους διανομής, ο σωστός σχεδιασμός και η ορθή διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας καθώς και οι κατάλληλες συνέργειες προς αυτή την κατεύθυνση.

Παράλληλα, η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας δημιουργεί νέες ευκαιρίες με «έξυπνα» προϊόντα, διαφοροποιεί τις καταναλωτικές συνήθειες και προσφέρει εξαιρετικά εργαλεία μάρκετινγκ και πωλήσεων. Οι διαδικασίες αυτοματοποιούνται, ενώ οι εταιρείες είναι πλέον σε θέση να αναλύουν λεπτομερώς μια πληθώρα στοιχείων, ώστε να καταλήγουν σε στοιχειοθετημένες λήψεις αποφάσεων με περιορισμένο περιθώριο λάθους.
 
Νέοι τομείς
Το 2018 ήταν μια εξαιρετικά σημαντική χρονιά για την Pathin, με γεγονότα τα οποία αποτελούν σημεία αναφοράς. Η εξέλιξη ήταν ραγδαία και το πορτφόλιο επενδύσεων αναπτύχθηκε με ανοίγματα σε νέους τομείς της αγοράς.

Από αυτές τις επενδύσεις ξεχωρίζει η δραστηριοποίηση στον τομέα της μόδας με το λανσάρισμα της σειράς μαγιό υπό την επωνυμία, Olivia+Hank, με την υπογραφή της βραβευμένης σχεδιάστριας Μάρσιας Θρασυβούλου. 

Μια ακόμα σημαντική επένδυση αποτελεί η εξαγορά της ταχύτατα αναπτυσσόμενης ψηφιακής πλατφόρμας υλοποίησης και προώθησης online προσφορών, DirectDeals.

Παράλληλα, το 2018 ήταν το έτος κατά το οποίο ένα νέο σημαντικό κανάλι πωλήσεων προστέθηκε στο δίκτυο της εταιρείας. Δεν είναι άλλο από φαρμακεία και κομμωτήρια, όπου έχουν τοποθετηθεί τόσο η ελληνική σειρά καλλυντικών Bearth Cosmetics όσο και τα επαγγελματικά προϊόντα κομμωτηρίου Farcom.
 
Τα πλάνα του 2019
Το 2019 οι προκλήσεις αναμένεται να είναι ακόμα μεγαλύτερες. Οι συνέργειες και οι επιτυχημένες συνεργασίες θεωρούμε ότι θα διαδραματίσουν πολύ σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του τοπίου στον τομέα των FMCGs.

Παράλληλα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο τρόπος με τον οποίο η αγορά θα επηρεαστεί από το Brexit, γεγονός που αναμένεται να δημιουργήσει προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες.

Η Pathin, ανταποκρινόμενη στις προκλήσεις όχι μόνο της αγοράς αλλά και τις δικές της, έχει ως στόχο να συνεχίσει να επενδύει σε καινοτόμες ιδέες και νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Το 2019 αποτελεί για την εταιρεία πρόκληση η δυναμική παρουσία στον τομέα των καλλυντικών σε φαρμακεία και επαγγελματικών προϊόντων για κομμωτήρια. Έχει δημιουργηθεί ένα χαρτοφυλάκιο με εξαιρετικά ποιοτικά προϊόντα και με μοναδικά χαρακτηριστικά. Παράλληλα, επένδυσε σε εξειδικευμένο προσωπικό με άριστη γνώση της αγοράς τόσο των φαρμακείων όσο και των κομμωτηρίων.

Ακόμα, συνεχίζεται η προσπάθεια για διαρκή αναβάθμιση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών, η επέκταση του χαρτοφυλακίου των προϊόντων και των brands που αντιπροσωπεύονται και διανέμονται, αλλά και η περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου διανομής, ώστε η εταιρεία να εδραιωθεί ως εκ των ηγετών στον τομέα των FMCGs.
 
Διευθυντική  ομάδα
Γιώργος Αθηνής, Chief Executive Officer – Kronos Corporate Group
Ροτάνια Αθηνή, Deputy CEO – Kronos Corporate Group
Γιάννης Κυρκιλλής, General Manager - Pathin Trading Ltd
Μάριος Νικολαΐδης, Logistics & Operations Manager – Pathin Trading Ltd
Ανδρέας Πατσαλίδης, Chief Marketing Officer – Kronos Corporate Group
Τέλης Ιωαννίδης, Commercial Manager – Kronos Corporate Group
 
 
Έτος ίδρυσης: 1998
Αριθμός σημείων λιανικής πώλησης: 963
(Περίπτερα, Υπεραγορές, Εστιατόρια, Εκπτωτικά Καταστήματα, DIY, Φρουταρίες, Κρεοπωλεία, Φαρμακεία)
Προσωπικό: 26 
 
Στοιχεία επικοινωνίας
Διεύθυνση Κεντρικών Γραφείων:
Νικήτα 6Β, Βιομηχανική Περιοχή Ιδαλίου
Τηλέφωνο: 22461006
E-mail: info@pathincy.com
Ιστοσελίδα: www.pathincy.com
 

Δειτε Επισης

TRYFON TSERIOTIS LTD
SO EASY STORES
SMART Discount Shops
REGIS MILK INDUSTRIES LΤD
PATHIN TRADING LTD, Mέλος της kronos corporate group
LIDL CYPRUS
IPH IAKOVOS PHOTIADES FOODSTUFF SUPPLIERS LTD
C.A.PAPAELLINAS GROUP
ΒΑΣΣΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ ΛΤΔ
FMCGs - ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ