SMART Discount Shops

Ο Όμιλος Smart ξεκίνησε το 2002 και επεκτάθηκε με τη μέθοδο του Franchisee σε όλη την Κύπρο.  Σήμερα λειτουργούν 17 καταστήματα, έξι στην επαρχία Λευκωσίας, πέντε στην επαρχία Λάρνακας, τρία στη Λεμεσό, δύο στην Πάφο και ένα στο Παραλίμνι. Συνολικά διαθέτει 10.500 τ.μ. εκθεσιακούς χώρους και 11000 τ.μ. αποθηκευτικούς.
 
Στα 17 καταστήματα του Ομίλου απασχολούνται 225 άτομα και εκτιμάται ότι τα επισκέπτονται, περίπου, 9.000 καταναλωτές καθημερινά. O όμιλος Smart, επίσης, διαθέτει σύγχρονες ιδιόκτητες κεντρικές αποθήκες στη Λάρνακα.

Πίσω στον χρόνο, τα Smart είναι τα πρώτα discount shops που έδωσαν με επιτυχία το παρών τους στο κυπριακό λιανεμπόριο. Αξιοποιώντας το ευρωπαϊκό κεκτημένο, που προβλέπει ελεύθερη διακίνηση αγαθών, έχουν συνάψει συνεργασίες με εργοστάσια και άλλους εξαγωγείς από το εξωτερικό, κυρίως από ευρωπαϊκές χώρες, και εισάγουν επώνυμα και γνωστά προϊόντα σε πιο χαμηλές τιμές. Έτσι, έχουν τη δυνατότητα να πωλούν τα ίδια επώνυμα προϊόντα σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές.
 
Η διαφορά στις τιμές
Η μεγάλη διαφορά στις τιμές προς όφελος των καταναλωτών επιτυγχάνεται και λόγω της μεγάλης αγοραστικής δύναμης των καταστημάτων Smart.  Βρίσκουν τα καλύτερα προϊόντα στις καλύτερες τιμές, παρακάμπτοντας τους ενδιάμεσους. Ακολουθώντας το ρητό «εν τη καταναλώσει το κέρδος» βάζουν περιορισμένο κέρδος στις τιμές των προϊόντων. Διατηρούν πάντοτε χαμηλά κόστη λειτουργίας, χωρίς αυτό το στοιχείο να είναι εις βάρος της εξυπηρέτησης και έτσι γίνονται ακόμη πιο ανταγωνιστικοί.

Για κάθε κατάστημα Smart υπάρχει και ένας αξιόλογος διαχειριστής, ο franchisee. Τα κριτήρια της ένταξης στον Όμιλο Smart είναι αρκετά ψηλά.  Κάποιοι διαχειριστές κατάφεραν με τον επαγγελματισμό και το ενδιαφέρον τους να διαχειρίζονται 2 και 3 καταστήματα.
 
Απαιτητική η αγορά
Το λιανεμπόριο στην Κύπρο ήταν πάντα ανταγωνιστικό λόγω πολλών καταστημάτων και περιορισμένου πληθυσμού. Σήμερα η αγορά είναι γενικά πιο απαιτητική. Αυτό ωφελεί τον ανταγωνισμό και αναγκάζει όλους τους εμπλεκόμενους να γίνουν πιο σωστοί και επαγγελματίες. Στα Smart λένε ότι ο ανταγωνιστής τους είναι ο ιδανικός εαυτός τους και προσπαθούν πάντοτε να τον φθάσουν.
 
Δύο νέα καταστήματα
Το 2018 ήταν σίγουρα για τον Όμιλο Smart η καλύτερη χρονιά μετά το 2013, που η οικονομική κρίση ήταν αισθητή σε όλη την Κύπρο. Σημαντική ήταν η λειτουργία του νέου Smart στην Αραδίππου, στα μέσα της χρονιάς, και του νέου Smart στη Λακατάμια κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2018. Η διοίκηση του Ομίλου δηλώνει ευχαριστημένη από την ανταπόκριση του καταναλωτικού κοινού και στις δύο περιοχές. Τόσο το ξεκίνημα όσο και η πορεία των δύο νέων καταστημάτων είναι πολύ καλή και ευοίωνη.
 
Αισιοδοξία για το 2019
Για το 2019 υπάρχει αισιοδοξία ότι η κυπριακή οικονομία θα πάει ακόμη καλύτερα, αν δεν επηρεαστεί από εξωγενείς παράγοντες, όπως π.χ. το Brexit. Το 2019 θα υπάρξει μικρός πληθωρισμός, σε αντίθεση με τον υποπληθωρισμό που είχαμε τα τελευταία χρόνια. Εφόσον το ποσοστό του πληθωρισμού είναι ελεγχόμενο γύρω στο 1% - 2%, αυτό είναι υγιές.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Όμιλος Smart θα ξεπεράσει τις επιδόσεις της προηγούμενης χρονιάς, κάτι που καταφέρνει από την έναρξη των εργασιών του.
 
Price Surprise
Οι στόχοι του Ομίλου Smart για το 2019 είναι φιλόδοξοι αλλά παράλληλα εφικτοί. Προτεραιότητα του είναι να παραμείνει πιστός στη φράση «επώνυμα και γνωστά προϊόντα σε ολόχρονα χαμηλές τιμές».
Οι πελάτες στα Smart θα συνεχίσουν να αγοράζουν ό,τι θέλουν και όσα θέλουν χωρίς περιορισμούς. Παράλληλα θα αναδειχθεί το concept «Price Surprise» ακόμη περισσότερο με νέες εκπλήξεις κάθε βδομάδα.
 
Διευθυντική Ομάδα Ομίλου
Δημητράκης Χαϊλής, πρόεδρος του Ομίλου, με 45 χρόνια δράση και πείρα στο κυπριακό λιανικό εμπόριο
Σταύρος Χαϊλής, αντιπρόεδρος
Παναγιώτης Χαϊλής και Μάγδα Χαϊλή, executive directors
Δήμος Κουμίδης, οικονομικός διευθυντής
Αντώνης Στρατής, επιθεωρητής καταστημάτων
 
Έτος ίδρυσης ομίλου: 2002
Ετήσιος τζίρος: Πολύ αξιόλογος και με ικανοποιητική αύξηση κάθε χρόνο
Καταστήματα: 17
Προσωπικό: 225
Ιδρυτές/μέτοχοι της εταιρείας Melodica, που είναι ο franchisor των καταστημάτων, είναι η οικογένεια του Δημητράκη και της Έλενας Χαϊλή.
 
Στοιχεία επικοινωνίας
Διεύθυνση Κεντρικών Γραφείων:
Παύλου Βαλδασερίδη 9, 6018, Λάρνακα
Τηλέφωνο: 24818457
Φαξ: 24656544
Κεντρικό e-mail: smart.prices@cytanet.com.cy
Ιστοσελίδα: www.smartdiscountshops.com.cy
 
 
 

Δειτε Επισης

TRYFON TSERIOTIS LTD
SO EASY STORES
SMART Discount Shops
REGIS MILK INDUSTRIES LΤD
PATHIN TRADING LTD, Mέλος της kronos corporate group
LIDL CYPRUS
IPH IAKOVOS PHOTIADES FOODSTUFF SUPPLIERS LTD
C.A.PAPAELLINAS GROUP
ΒΑΣΣΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ ΛΤΔ
FMCGs - ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ