Powered by

Η Daimler μειώνει κατά 1,4 δισ. ευρώ τις δαπάνες προσωπικού

Να μειώσει κατά 1,4 δισ. ευρώ τις δαπάνες προσωπικού αποφάσισε η Daimler, καθώς η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία προειδοποίησε ότι η μετατόπιση σε ηλεκτρικά οχήματα θα δώσει πλήγμα στα κέρδη τα επόμενα δύο χρόνια.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ola Kallenius δήλωσε ότι «για να παραμείνουμε επιτυχημένοι στο μέλλον, πρέπει να δράσουμε τώρα και να αυξήσουμε σημαντικά την οικονομική μας δύναμη».

Πρόσθεσε ότι οι δαπάνες προσωπικού στη Mercedes-Benz Vans θα μειωθούν κατά 100 εκατ. ευρώ και στη Mercedes-Benz Trucks Europe κατά 300 εκατ.

Την περασμένη εβδομάδα, η αυτοκινητοβιομηχανία ενημέρωσε για την πρόθεσή της να μειώσει κατά 1.100 τις διοικητικές θέσεις παγκοσμίως και κατά 10% το διοικητικό προσωπικό στη Γερμανία.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Χρυσός: Ξεπέρασε τα $3.260 ενόψει της απόφασης της Fed για τα επιτόκια
Τραμπ: Εμπορικές συμφωνίες ίσως και μέσα στην εβδομάδα-Συνεχίζονται οι συνομιλίες με Κίνα, Ινδία και Ιαπωνία
Δεν απομακρύνει πριν από την λήξη της θητείας του τον Πάουελ ο Τραμπ-«Δεν με συμπαθεί, είναι εντελώς σφικτός»
Το επικρατέστερο σενάριο για Fed... Αμετάβλητα για ακόμη ένα μήνα τα επιτόκια
Kαθαρές αγορές χρυσού από τις Κεντρικές Τράπεζες ύψους 17 τόνων μόνο τον Μάρτιο
Μπούμερανγκ οι δασμοί Τραμπ στο εμπόριο και την ανάπτυξη πριν καν τεθούν σε ισχύ-Οι ΗΠΑ ο μεγαλύτερος ζημιωμένος
Ντόναλντ Τραμπ: Είναι περίοδος μετάβασης...Θα έχουμε την σπουδαιότερη οικονομία στην ιστορία της χώρας μας
Φθηνά δέματα τέλος στις ΗΠΑ...Αυξήσεις έως και 50% από Shein, Temu και Alibaba
Ανοικτή η Κίνα σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ μετά τα μηνύματα της Ουάσιγκτον-Πώς αντιδρούν οι αγορές
Πλήγμα στη βιομηχανία των ΗΠΑ λόγω δασμών Τραμπ-Σε χαμηλό πέντε μηνός ο δείκτης PMI