Τσιμεντοποιία Βασιλικού: Η μεγαλύτερη βαριά βιομηχανία της Κύπρου

Η Τσιμεντοποιία Βασιλικού Δημόσια Εταιρεία Λτδ δραστηριοποιείτε στον τομέα παραγωγής τσιμέντου και αποτελεί την μεγαλύτερη βαριά βιομηχανία της Κύπρου όπως και μια από τις μεγαλύτερες εξαγωγικές επιχειρήσεις της χώρας. Τα προϊόντα που παράγονται είναι Κλίνκερ και Τσιμέντο.  

Την ευκαιρία να ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού είχε το InBusinessNews, την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου με αφορμή δημοσιογραφική διάσκεψη με θέμα τα 50χρονα της εταιρείας.
 


Το προσωπικό της Τσιμεντοποιίας παρακολουθεί κάθε στάδιο της παραγωγής κλίνκερ και τσιμέντου ώστε να είναι βέβαιο για το προϊόν της ενώ με το τέλος της παραγωγής γίνονται νέες μετρήσεις στα ειδικά εργαστήρια των εγκαταστάσεων της εταιρείας για να διασφαλιστεί η άριστη ποιότητα.


Κατά τη δημοσιογραφική διάσκεψη ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της Εταιρείας Αντώνιος Αντωνίου αναφέρθηκε στο βιομηχανικό λιμάνι Βασιλικού, το οποίο κατασκευάστηκε εξ’ ολοκλήρου από την Εταιρεία, και αποτελεί πυρήνα ανάπτυξης του ενεργειακού κέντρου.

Στη συνέχεια, έγινε παρουσίαση της εξέλιξης της εταιρείας η οποία βρίσκεται σε απόλυτη  αρμονία με το περιβάλλον, την κυκλική οικονομία, την διαχείριση ενέργειας με τη δημιουργία φωτοβολταϊκου πάρκου, και τις δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.           

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: H Μακαρίου επαναπροσδιορίζεται, το κέντρο επανέρχεται
Χρ. Ελληνίδης: Τα ισχυρά εργαλεία και υπηρεσίες από Κομισιόν που καταρρίπτουν τα γλωσσικά εμπόδια με ένα κλικ
Ανακατατάξεις στα μετοχικά κεφάλαια μεγάλων εταιρειών της Κύπρου-Οι μεγαλομέτοχοι 35 εισηγμένων
Ν. Χριστοδουλίδης: Ακαδημαϊκό κέντρο ευρωπαϊκού επιπέδου και με διεθνή αντίκτυπο το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δρ. Χρ. Χατζηκυπριανού: Αρχιτεκτονικό και ακαδημαϊκό επίτευγμα η νέα πτέρυγα του EUC-«Empowering greatness»
Εκτός easyHotel ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου-Νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς με μοναδικό μέτοχο την Tristan Capital Partners
Η νέα Οδηγία της ΚΤΚ για παρεμπόδιση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και χρηματοδότηση της τρομοκρατίας
Αύξηση αξίας και όγκου κύκλου εργασιών λιανικού εμπορίου τον Μάρτιο
Αμετάβλητο το πλεόνασμα της γενικής κυβέρνησης το πρώτο τρίμηνο-Στα €580,6 εκατ ή 1,6% του ΑΕΠ
Takata: Τηλεφωνικό κέντρο από ΤΟΜ για πολίτες που δεν μπόρεσαν να κλείσουν ραντεβού για ανακλήσεις