powered by

Συνεργασία Συνδέσμων για την ενδυνάμωση της νεολαίας

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer Society – CCS) και ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καθηγητών Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής (μέλος της ΟΕΛΜΕΚ)  αναπτύσσουν συνεργασία με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των μαθητών σχετικά με τον ευρύ κλάδο της τεχνολογίας και της πληροφορικής.

Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου διοργανώθηκε από κοινού εκδήλωση στο ξενοδοχείο Κλεοπάτρα στη Λευκωσία. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του CCS, οι καθηγητές Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τις προοπτικές των επαγγελμάτων πληροφορικής στην Κύπρο, για τις αυξημένες ευκαιρίες εργοδότησης στον τομέα τόσο στην Κύπρο όσο και διεθνώς   καθώς και για τις δυνατότητες που προσφέρει στους μαθητές η εκμάθηση και βελτίωση των ψηφιακών τους δεξιοτήτων.

Επιπρόσθετα, οι Σύμβουλοι Καθηγητές  ενημερώθηκαν για όλες τις νεανικές δράσεις του CCS που έχουν στόχο τόσο την προσέλκυση των νέων στους κλάδο Τεχνολογιών Πληροφοριών και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) όσο και την παροχή των κατάλληλων εφοδίων που αφορούν στην  ανάπτυξη δεξιοτήτων που απαιτούνται τον 21ο αιώνα στην συνεχώς ψηφιοποιημένη κοινωνία και οικονομία, από νεαρή ηλικία. Δεξιότητες που είναι απαραίτητες ανεξάρτητα από τον κλάδο σπουδών που θα ακολουθήσουν.

Τέτοιες δράσεις είναι οι διαγωνισμοί Bebras Challenge, Robotex, Cyber Security Challenge και Ολυμπιάδα Πληροφορικής και η διοργάνωση εργαστηρίων προγραμματισμού και ρομποτικής με τίτλο Coding Our Future. Έτσι, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα, τις ικανότητες και τα ταλέντα του/της κάθε μαθητή/τριας, οι Σύμβουλοι Καθηγητές θα  είναι  σε θέση να τους ενημερώνουν και θα τους ενθαρρύνουν να συμμετέχουν διευρύνοντας έτσι τις προοπτικές τους για συμμετοχή στις επίσημες αντιπροσωπείες της Κύπρου στις αντίστοιχες διεθνείς διοργανώσεις.

Ακόμα, τονίστηκε η αξία της τεκμηρίωσης και πιστοποίησης των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών μέσω του διεθνούς προγράμματος ECDL το οποίο το Υπουργείο Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας προσφέρει δωρεάν στους μαθητές και μαθήτριες γυμνασίου και εφαρμόζεται καθολικά σε όλα τα δημόσια και ιδίου τύπου γυμνάσια.

Οι δύο Σύνδεσμοι επίσης εξέφρασαν την ετοιμότητα τους να συνεργαστούν με συμμετοχή μελών τους σε ευρωπαϊκά και άλλα έργα κοινού ενδιαφέροντος προς όφελος των μαθητών και της εκπαίδευσης γενικότερα.

Δειτε Επισης

Σε συνάντηση εργασίας της ηγεσίας της BusinessEurope με την Ursula von der Leyen ο πρόεδρος της ΟΕΒ Γιώργος Παντελίδης
Ανδρέας Νεοφύτου: Έτσι θα ενισχύσει την θέση της ως παγκόσμιος ναυτιλιακός κόμβος η Κύπρος-To όραμά μου για το ΚΝΕ
Στην Τόχνη βρέθηκαν ερευνητές/τριες για διεθνές συνέδριο με θέμα το franchising
Υπουργείο Ενέργειας: Διαγωνισμός για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2025
Η διάκριση της Advanced Automation Systems στα Βραβεία Καινοτομίας της ΟΕΒ (vid)
Athlos Capital: Σύμβουλος και επικεφαλής συντονιστής της έκδοσης ομολόγου Tier 2 της HD Insurance PLC ύψους €20 εκατ.
Κάτι...ψήνεται στο Ολυμπιακό Μέγαρο από την ΚΟΕ-Ένα gala dinner με ένα ξεχωριστό επισκέπτη στο τραπέζι
Ο νοσηλευτής του Ογκολογικού Τράπεζας Κύπρου Γεώργιος Φαντούσης κολυμπά για την ελπίδα
Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων-Η επιστήμη σε δράση
Παρουσίαση βιβλίου «Κύπρος 1974-Φωνές Αιχμαλωσίας» στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος