powered by

Υπογράφηκε η Συλλογική Σύμβαση για λιμενεργάτες

Τα βρήκαν τελικά εργοδοτική πλευρά και λιμενεργάτες, αφού μετά από εντατικές διαβουλεύσεις στο Υπουργείο Εργασίας, υπογράφηκε η νέα Συλλογική Σύμβαση και έτσι αναστέλλεται η αυριανή 24ωρη απεργία των λιμενεργατών στα λιμάνια Λεμεσού - Λάρνακας. 
 
Όπως ανέφεραν στο ΚΥΠΕ συντεχνιακές πηγές, η Συλλογική Σύμβαση που εκκρεμούσε, για την περίοδο 2018-2020, υπογράφηκε με τους εργοδότες - Σύνδεσμο Ναυτικών Πρακτόρων Κύπρου, Eurogate Container Terminal Limassol, DP World Limassol - μετά από πρωινή σύσκεψη των εμπλεκομένων, με τη Διεύθυνση του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας.
 
Μετά την εξέλιξη αυτή, οι λιμενεργάτες ανέστειλαν την προαναγγελθείσα για αύριο 24ωρη απεργία τους και η εργασιακή ειρήνη επανέρχεται στα λιμάνια Λεμεσού και Λάρνακας.
 
Για επιτυχή κατάληξη στο θέμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων για ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης των λιμενεργατών, κάνει εξάλλου λόγο, σε ανακοίνωση του, το Τμήμα Εργασίας του Υπουργείου Εργασία.
 
"Στη νέα Συλλογική Σύμβαση που υπογράφτηκε από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, ενσωματώθηκε  η συμφωνία που επιτεύχθηκε ενώπιον της Υπουργού Εργασίας στις 19 Ιουνίου 2019", προστίθεται.
 
Σημειώνεται δε ότι, "τόσο η εργοδοτική  όσο και η συνδικαλιστική πλευρά, έχουν επιδείξει πνεύμα, σύνεσης και ευθύνης, σεβόμενοι τον Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων και τα εργασιακά θέσμια,  με κοινό σκοπό τη διατήρηση της εργατικής ειρήνης".
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Olympic Lagoon Resort: Επεκτάσεις και βελτιώσεις στο πεντάστερο ξενοδοχείο στην Αγία Νάπα (photos)
Εκτοξεύθηκαν οι πωλήσεις ακινήτων-Η πρωτιά Λεμεσού και η «ισοπαλία» Λευκωσίας και Λάρνακας
Ανδρέας Νεοφύτου: Έτσι θα ενισχύσει την θέση της ως παγκόσμιος ναυτιλιακός κόμβος η Κύπρος-To όραμά μου για το ΚΝΕ
Στην Τόχνη βρέθηκαν ερευνητές/τριες για διεθνές συνέδριο με θέμα το franchising
Υπουργείο Ενέργειας: Διαγωνισμός για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2025
Η διάκριση της Advanced Automation Systems στα Βραβεία Καινοτομίας της ΟΕΒ (vid)
Athlos Capital: Σύμβουλος και επικεφαλής συντονιστής της έκδοσης ομολόγου Tier 2 της HD Insurance PLC ύψους €20 εκατ.
Στρέφονται νομικά κατά της Booking.com οι ευρωπαίοι ξενοδόχοι-Στηρίζει την συλλογική δράση ο ΠΑΣΥΞΕ
Κάτι...ψήνεται στο Ολυμπιακό Μέγαρο από την ΚΟΕ-Ένα gala dinner με ένα ξεχωριστό επισκέπτη στο τραπέζι
Άρθρο του CEO της Eurobank Φωκίωνα Καραβία: Ινδία, ένας στρατηγικός εταίρος για την Ελλάδα και την Κύπρο