Powered by

Αποπληθωρισμός σε μηνιαία και ετήσια βάση τον Σεπτέμβριο

Αποπληθωρισμός σημειώθηκε σε μηνιαία και ετήσια βάση τον Σεπτέμβριο κατά  ενώ τους πρώτους οκτώ μήνες του χρόνου καταγράφηκε πληθωρισμός. 

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που αναρτάται στην ιστοσελίδα της Στατιστικής Υπηρεσία ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή τον Σεπτέμβριο φέτος μειώθηκε -0,5% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο πέρσι ενώ σε σχέση με τον Αύγουστο μειώθηκε κατά -1,8%.
 
Για τους πρώτους οκτώ μήνες του χρόνου ο σημειώθηκε αύξηση 0,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, αναφέρεται.
 
Σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2018, τον Σεπτέμβριο του 2019 η κατηγορία «Επικοινωνίες» παρουσίασε την μεγαλύτερη μεταβολή σε ποσοστό 2,8%.
 
Αντίθετα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα του 2019 τον Σεπτέμβριο η μεγαλύτερη μεταβολή ήταν αρνητική σε ποσοστό -11,2% στην κατηγορία «Μεταφορές».

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου φέτος η μεγαλύτερη μεταβολή ήταν θετική σε ποσοστό 5,4% και σημειώθηκε στην κατηγορία «Στέγαση, Ύδρευση, Ηλεκτρισμός και Υγραέριο».
 
Η μεγαλύτερη μεταβολή στις οικονομικές κατηγορίες σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2018 ήταν αρνητική σε ποσοστό -7,5%και σημειώθηκε στην κατηγορία «Ενέργεια».

Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα η κατηγορία «Υπηρεσίες» κατέγραψε την μεγαλύτερη μεταβολή η οποία ήταν αρνητική με ποσοστό -5,1%.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Βάρος στην ενίσχυση των επενδύσεων ανάμεσα σε Κύπρο και Ελλάδα-Όσα συζήτησαν Κεραυνός και Πιερρακάκης
Στην Ολλανδία για περαιτέρω ενίσχυση της αγροτικής συνεργασίας η Μαρία Παναγιώτου
Σε εξέλιξη οι έλεγχοι συμμόρφωσης για ΦΠΑ 5% στην πρώτη κατοικία-Η ανακοίνωση του Τμήματος Φορολογίας
Είδε Νίκο Παπαθανάση στην Αθήνα ο Μάκης Κεραυνός-Κοινές προτεραιότητες και ανάγκη για συμπόρευση
Άνοιξαν οι αιτήσεις για ενίσχυση γεωργών που πλήγηκαν από φυσικά φαινόμενα-Στα €12,3 εκατ. ο προϋπολογισμός
Μ. Παναγιώτου: Ο γεωργικός τομέας έχει αποδείξει την ανθεκτικότητά του στις κρίσεις-Πρέπει να προστατευθεί
Ν. Χριστοδουλίδης: Στρατηγικός εταίρος για μετατροπή της Κύπρου σε περιφερειακό πανεπιστημιακό κέντρο το Πανεπιστήμιο Κύπρου
Συνεχίζει την πτωτική πορεία η ανεργία στην Κύπρο-Τα δημογραφικά δεδομένα των ανέργων
Άνοδο κατέγραψε την Τρίτη το Χρηματιστήριο
Στην παράταση το μέλλον της...καυτής πΑΤΑτας-Κλειστά χαρτιά από Παναγιώτου, αναμονή από κοινωνικούς εταίρους