Powered by

Air China: Διατηρεί τις τρεις πτήσεις Αθήνα - Πεκίνο και τον χειμώνα

Την απόφασή της να διατηρήσει και τη χειμερινή περίοδο τις τρεις πτήσεις την εβδομάδα στο δρομολόγιο Αθήνα - Πεκίνο ανακοίνωσε η κινεζική εταιρεία αερομεταφορών Αir China.

Σύμφωνα με την εταιρεία, δεδομένου ότι η αεροπορική κίνηση μεταξύ Κίνας και Ελλάδας τα δυο τελευταία χρόνια (εγκαινιάστηκε 30/9/2017) αυξάνεται με ταχύτατους ρυθμούς, εξετάζεται η προσθήκη και τέταρτης απευθείας πτήσης από το 2020.

Ο γενικός διευθυντής της Air China Athens, Fan Heyun, τόνισε πως στόχος της εταιρειάς είναι να στηρίξει τον εισερχόμενο και εξερχόμενο τουρισμό στην Ελλάδα και να δώσει και στις δυο κουλτούρες την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα η μια την άλλη. «Αν και η Ελλάδα είναι κορυφαίος τουριστικός προορισμός διεθνώς, χρειάζεται η κατάλληλη "διαφήμιση" στην Κίνα, ώστε όλο και περισσότεροι Κινέζοι να την επισκεφθούν», πρόσθεσε.

Από την πλευρά της η Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του ΔΑΑ, Ιωάννα Παπαδοπούλου, αναφέρθηκε στην ταχύτατη εξέλιξη της κινεζικής αγοράς μεταξύ των κορυφαίων της Αθήνας, όσο και ως προς τη σημαντική ενίσχυση της διασυνδεσιμότητας της πόλης μας.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως το 2018 σε σχέση με το 2017 η συνολική επιβατική κίνηση από την κινέζικη αγορά προς το «Ελευθέριος Βενιζέλος» (απευθείας και μέσω ενδιάμεσης στάσης) αυξήθηκε κατά 65% ενώ ο αριθμός των επιβατών που ήρθαν απευθείας υπερτριπλασιάσθηκε μέσα σε ένα χρόνο, αφού από 19.413 τον Σεπτέμβριο του 2017 ανήλθε σε 50.369 το 2018 (ποσοστιαία αύξηση περίπου 365%). Η Κίνα πέρυσι εισήλθε στις 20 μεγαλύτερες αεροπορικές γραμμές του «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ το α' 9μηνο του 2019 έφτασε στην 16η θέση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΑΑ, το μεγαλύτερο ποσοστό των Κινέζων που έρχεται στη χώρα είναι για τουρισμό, και μένουν κατά μέσο όρο περίπου 14 μέρες στη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται πως τα δρομολόγια της Air China εκτελούνται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο.

Δειτε Επισης

Χρηματιστήριο Αθηνών: Το νέο στοίχημα, τα ατού της αγοράς και οι εξωτερικοί κίνδυνοι
Ο ελληνικός τουρισμός κοιτάζει ψηλά το 2025 και ποντάρει στη δυναμική των μακρινών αγορών
Τριπλάσιο το ποσοστό μακροχρόνια ανέργων στην Ελλάδα σε σχέση με Ε.Ε.
Morgan Stanley: H Ελλάδα συνεχίζει μια σταθερή πορεία ανάπτυξης-«Αγκάθι» το real estate
Σταθερό το θετικό κλίμα στα ελληνικά ομόλογα-Κάτω από το 0,8% το spread με τα γερμανικά
Ανοίγουν και κατάσχουν τις θυρίδες: Πώς το ελληνικό Δημόσιο θα αρπάζει τη λεία των παρανόμων
Αναβάθμιση προοπτικών της ελληνικής οικονομίας σε θετικές από Fitch-Επιβεβαίωση αξιολόγησης στη βαθμίδα ΒΒΒ-
Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 5,16 δις στο 4μηνο-7% πάνω από τον στόχο τα έσοδα από φόρους
Eurostat: Οι Έλληνες εργάστηκαν τις περισσότερες ώρες εβδομαδιαίως στην Ε.Ε. το 2024 (γραφήματα)
Διπλό crash test για Ελλάδα-Στο μικροσκόπιο Fitch και Κομισιόν