Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

N. Πηλείδου: Ανάμεσα στους κύριους ναυτιλιακούς παίκτες η Κύπρος

Θετικά μηνύματα για την κυπριακή ναυτιλία στέλνει η επιτυχής διοργάνωση του συνεδρίου "Ναυτιλιακή Κύπρος 2019", κάτι το οποίο σύμφωνα με δηλώσεις της Υφυπουργού Ναυτιλίας Νατάσας Πηλείδου στο InBusinessNews, μας επιτρέπει να στοχεύουμε πιο ψηλά στο να ανταγωνιστούμε πλέον τα πρωτοκλασάτα κέντρα του κόσμου όπως Σιγκαπούρη και Χονγκ Κονγκ. Παράλληλα, ο διεθνής Τύπου που κάλυψε το συνέδριο επισημαίνει ότι η Κύπρο ψηλώνει το προφίλ της σε ό,τι αφορά την ναυτιλία και κατατάσσεται ανάμεσα στους κύριους ναυτιλιακούς παίκτες.

Διαβάστε ακόμα: Δείτε πόσα σπίτια υπάρχουν σε κάθε Δήμο της Κύπρου (Photos)

Περαιτέρω προοπτικές για την κυπριακή ναυτιλία
Πρωτοφανής συμμετοχή ήταν η συμμετοχή στο φετινό συνέδριο, ενώ όπως επισήμανε η κ. Πηλείδου τα σχόλια που έλαβε από τους παρευρισκόμενους στο συνέδριο ήταν πως «πρόκειται για το καλύτερο συνέδριο που έγινε ποτέ από πλευράς συμμετοχής, αλλά και από πλευράς ποιότητας ομιλητών. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι πολλοί από τους πελάτες μας τόνισαν τον μεγάλο αριθμό συναντήσεων που κατάφεραν να πραγματοποιήσουν με άτομα που παρευρέθηκαν στο συνέδριο για την ανάπτυξη συνεργασιών, που είναι και αυτός ένας από τους κύριους στόχους του συνεδρίου να δώσει την ευκαιρία και στους εκθέτες και σε κυπριακές εταιρείες ευρύτερα να κάνουν το networking που χρειάζεται, δημιουργώντας έτσι περισσότερες προοπτικές για συνεργασίες σε όλο τον κόσμο».

Η Υφυπουργός χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι φέτος συμμετείχαν πλοιοκτήτες από όλο τον κόσμο. «Δηλαδή πρώτη φορά είχαμε εκπροσώπους χωρών πέραν της Ελλάδας και της Ευρώπης που επικεντρωνόμασταν. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουν τα εν λόγω άτομα την Κύπρο και πόσο εξελιγμένη είναι ως ναυτιλιακό κέντρο, διότι άλλο είναι να το διαβάζεις απλά ότι η Κύπρος είναι στον χάρτη και διαφορετικό είναι να ζήσεις από πρώτο χέρι την εμπειρία του maritime Cyprus. Θετικά σχόλια είχαμε και από άτομα που ήρθαν από την Μέση Ανατολή. Οπόταν θεωρώ ότι το συνέδριο άνοιξε προοπτικές το συνέδριο και εμείς ως Υφυπουργείο είχαμε πολύ εποικοδομητικές συναντήσεις, στο πλαίσιο του συνεδρίου, και ελπίζουμε ότι θα ανοίξουν πόρτες και για μας ως κυπριακή ναυτιλία αλλά και για τους πελάτες μας».

Διαβάστε ακόμα: Αυτά είναι τα 28 έργα €380 εκατ. που θα προκηρυχθούν

Προκλήσεις για την διεθνή ναυτιλίας
Ερωτηθείς για τις προκλήσεις και τις αλλαγές που τροχοδρομούνται στον τομέα της ναυτιλίας, η κ. Πηλείδου υπογράμμισε ότι στο συνέδριο εστιάστηκε ανάγκη για αλλαγή από πλευράς εταιρειών ούτως ώστε να ανταποκριθούν στις επερχόμενες αλλαγές τόσο στους κανονισμούς όσο και ως προς το τι το κοινό αναμένει από τον τομέα της ναυτιλίας.

«Ο τομέας της ναυτιλίας δεν είναι πλέον αόρατος όσο ήταν στο παρελθόν. Πιστεύω ότι το ευρύ κοινό και ειδικότερα οι νέες γενιές έχουν την απαίτηση τα προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούν να φθάνουν κοντά τους με τον όσο το δυνατό πιο περιβαλλοντικά ευσυνείδητο τρόπο και επομένως η βιομηχανία θα πρέπει να ανταποκριθεί σε αυτές τις προκλήσεις αν θέλει να συνεχίσει να είναι αιμοδότης του διεθνούς εμπορίου. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρει η ναυτιλιακή βιομηχανία να ανταπεξέλθει. Ήδη έχουν τεθεί κάποιοι πολύ αισιόδοξοι στόχοι για τους οποίους βέβαια απαιτείται τεράστια έρευνα και καινοτομία και σίγουρα δεν εναπόκειται μόνο από τον τομέα της ναυτιλίας. Θα πρέπει και ο τομέας της ενέργειας να βοηθήσει ούτως ώστε να εξευρεθούν τα κατάλληλα εναλλακτικά καύσιμα και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας οι οποίες θα χρησιμοποιούνται. Όμως πιστεύω ότι υπάρχει αρκετή κινητοποίηση και ότι θα γίνουν μεγάλα βήματα προόδου σε αυτό το κομμάτι μέσα στα επόμενα χρόνια».

Συνεχίζουμε με τον ίδιο ενθουσιασμό
Μετά την επιτυχή διοργάνωση και τα θετικά μηνύματα η Υφυπουργός μας τόνισε πως «εμείς συνεχίζουμε την δουλειά μας με τον ίδιο ενθουσιασμό για να τροχοδρομήσουμε περαιτέρω βελτιώσεις, περαιτέρω αλλαγές για την ενίσχυση του πλαισίου και για την προβολή της Κύπρου τόσο μέσω συνεδρίων στην Κύπρο όσο και μέσω ενεργειών που κάνουμε στο εξωτερικό». 

Δειτε Επισης

Π. Νικολάου: Δίπλα στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο και κάθε συνάνθρωπό μας με εμπειρία καρκίνου η Τρ. Κύπρου
Καινοτόμες ιδέες με τη σφραγίδα της Ε.Ε. στο «sCYence Fair» 2024
Sovereign Group: Τα 25χρονα και η επιτυχής τελετή απονομής των μαθητικών βραβείων(pics)
Στο Λονδίνο για προώθηση της Κύπρου ως επιχειρηματικού και επενδυτικού προορισμού ο Χριστοδουλίδης
Σύσταση από ΟΕΒ Συνδέσμου Συνεταιριστικών Αποθηκών Φαρμάκων
Ο νέος πολυχώρος εκδηλώσεων που έρχεται στην Λάρνακα-Πού θα βρίσκεται και τι θα περιλαμβάνει
Γιώτα Ορφανίδου: H FortePR και πώς αλλάζει τα δεδομένα στον τομέα της επικοινωνίας
Smoothie Factory: Επεκτείνεται στη Λάρνακα με opening στο Mercure City Hotel
Η συμβολή της Wizz Air στην επιβατική κίνηση της Κύπρου και η εδραίωσή της στην αγορά
Οι μάρκες αυτοκινήτων που προτίμησαν οι αγοραστές το πρώτο τρίμηνο