Powered by

Ambani: Η πλουσιότερη οικογένεια στην Ασία

Η πλουσιότερη οικογένεια στην Ασία είναι μια ινδική οικογένεια, η οποία μόλις πραγματοποίησε έναν από τους πιο πολυτελείς τελετές γάμου στην πρόσφατη ιστορία, η οποία περιλάμβανε μια ιδιωτική συναυλία της Beyoncé και γνωστούς καλεσμένους όπως η Priyanka Chopra, ο Nick Jonas, η Hillary Clinton, και η Arianna Huffington.

Η οικογένεια Ambani είναι πίσω από τον όμιλο εταιρειών που καλύπτει από πετρέλαια μέχρι τηλεπικοινωνίες, Reliance Industries. Ο πρόεδρος της εταιρείας και μεγαλύτερος μέτοχός της, ο Mukesh Ambani, είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ασία, και η περιουσία του αγγίζει τα 42,7 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

Αυτή είναι, λοιπόν, η περιουσία της οικογένειας Αμπάνι, οι σχέσεις, οι φίλοι και ο πολυτελής τρόπος ζωής τους.


ΤΑ ΞΕΚΙΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ RELIANCE INDUSTRIES


Ο όμιλος Reliance Industries ξεκίνησε με τον Dhirubhai Ambani, ο οποίος ίδρυσε μια κατασκευάστρια εταιρεία υφασμάτων. Πλέον ο όμιλος βρίσκεται στη λίστα Fortune 500 με αξία 100 δισ. δολαρίων. Καθώς ο Dhirubhai δεν άφησε διαθήκη, οι δύο γιοί του, Mukesh και Anil ανέλαβαν την επιχείρηση, και μετά από μια «μάχη» για τη διαδοχή, ο Mukesh ανέλαβε την πλειοψηφία της Reliance Industries. Σήμερα, ο 61χρονος Mukesh Ambani έχει περιουσία περίπου 42,7 δισ. δολαρίων, ως πρόεδρος και μεγαλύτερος μέτοχος του ομίλου Reliance Industries Limited.

 


MUKESH AMBANI: Ο ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ


Μετά από μια επιτυχημένη χρονιά για την εταιρεία, κατά τη διάρκεια της οποίας 4 δισ. δολάρια προστέθηκαν στην περιουσία του, ο Mukesh Ambani ξεπέρασε τον ιδρυτή της Alibaba Group, Jack Ma, τον Ιούλιο του 2018 και έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ασία.

 


Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ MUKESH, NITA AMBANI


Ο Mukesh Ambani είναι παντρεμένος με την Nita Ambani, την οποία το Forbes αποκάλεσε το 2016 την «Πρώτη Κυρία των Ινδικών Επιχειρήσεων». Η Nita είναι η πρόεδρος της Reliance Foundation, της φιλανθρωπικής οργάνωσης της εταιρείας. Ασχολείται επίσης με τις αθλητικές δραστηριότητες της εταιρείας, όπως επίσης με το marketing και την στρατηγική branding της Reliance Jio Infocomm, του φορέα κινητής τηλεφωνίας της Reliance.


ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ

Ο Mukesh και η Nita Ambani έχουν τρία παιδιά, το νεότερο από τα οποία είναι ο 23χρονος Anant Ambani, ο οποίος έχει ξεκινήσει να ασχολείται με μερικές από τις εκδηλώσεις και συναντήσεις της επιχείρησης του πατέρα του. Επίσης, υπάρχουν και οι 27χρονοι δίδυμοι Isha και Akash Ambani. Ο Akash είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Reliance Jio. Τόσο εκείνος, όσο και η δίδυμη αδελφή του σπούδασαν σε πανεπιστήμια του Ivy League στις ΗΠΑ. Ο Akash στο Brown University και η Isha στο Yale και στο Stanford.

 


Η ISHA AMBANI


Η Isha Ambani είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής πώλησης στην Ινδία, της Reliance Retail, μια θυγατρική του ομίλου Reliance Industries, και επίσης είναι συνδιευθύντρια της θυγατρικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών Jio.

 


Ο ΓΑΜΟΣ ΤΗΣ ISHA AMBANI ΜΕ ΤΟΝ ANAND PIRAMAL- ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


Η Isha Ambani παντρεύτηκε τον Anand Piramal, 33 χρονών, ο οποίος είναι κληρονόμος μιας επιχείρησης ακινήτων και φαρμακευτικών προϊόντων, τον Δεκέμβριο του 2018, μετά από μια σειρά πολυτελών προγαμιαίων εκδηλώσεων. Το πάρτι των αρραβώνων πραγματοποιήθηκε στο πολυτελές ξενοδοχείο Villa D’Este στην Λίμνη Κόμο, όπου ο τραγουδιστής John Legend έδωσε μια ιδιωτική συναυλία. Άλλες προγαμιαίες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην δυτική ινδική πόλη της Udaipur. Αυτές οι εορταστικές εκδηλώσεις περιλάμβαναν μια ιδιωτική συναυλία από την Beyoncé, η οποία φέρεται ότι τραγούδησε γνωστές επιτυχίες της όπως τα «Crazy in Love», «Naughty Girl» και «Perfect» στο ξενοδοχείο Oberoi Udaivilas στην Udaipur.

 


Ο ΓΑΜΟΣ ΤΗΣ ISHA AMBANI ΜΕ ΤΟΝ ANAND PIRAMAL- Η ΤΕΛΕΤΗ


Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο σπίτι της οικογένειας Ambani στο Mumbai. Περίπου 600 καλεσμένοι παρακολούθησαν τον εντυπωσιακό γάμο, ο οποίος κόστισε περίπου 100 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με εκτιμήσεις. Μεταξύ των καλεσμένων βρέθηκε η Hillary Clinton, η ηθοποιός Priyanka Chopra με τον σύζυγό της Nick Jonas και ο σταρ του Bollywood Shah Rukh Khan.


ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Ο χώρος όπου πραγματοποιήθηκε ο γάμος ήταν το σπίτι της οικογένειας Ambani: ένας πολυτελής ουρανοξύστης 27 ορόφων που κόστισε περίπου 1 δισ. δολάρια για να κατασκευαστεί. Περιλαμβάνει πισίνες, έναν κήπο που εκτείνεται σε τρεις ορόφους, έξι ορόφους για στάθμευση, τρία ελικοδρόμια και μπορεί να αντέξει σεισμούς μέχρι και 8 ρίχτερ. Ένα προσωπικό 600 ατόμων φροντίζει το σπίτι.


ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ...ΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

Η οικογένεια Ambani συγχρωτίζεται εδώ και πολύ καιρό με σημαντικές προσωπικότητες της παγκόσμιας κοινότητας, όπως τον Πρίγκιπα Charles και την Camilla, δούκισσα της Κορνουάλης, τον πρώην Βρετανό πρωθυπουργό David Cameron, τον Ινδό πρωθυπουργό Narendra Modi και τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Barack Obama.


ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Η περιουσία της οικογένειας Ambani φαίνεται να αυξάνεται όλο και περισσότερο. Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών Jio έχει φέρει τα πάνω-κάτω στην Ινδία, καθώς είδε τους συνδρομητές της να αυξάνονται φτάνοντας στους 200 εκατ. μέσα σε μόλις δύο χρόνια. Μπορεί και τα τρία παιδιά του Mukesh Ambani να εμπλέκονται στην οικογενειακή επιχείρηση, αλλά το σχέδιο διαδοχής για την εταιρεία δεν είναι «ξεκάθαρο», σύμφωνα με το Bloomberg. Μόνο ο χρόνος θα δείξει ποιος θα αναλάβει την εταιρεία των 100 δισ. δολαρίων.

 

ΠΗΓΗ: fortunegreece.com 
 

Δειτε Επισης

Πράσινο φως από Μακρόν για έξτρα φόρο στις μεγάλες εταιρείες
Προειδοποίηση αναλυτών: Παραμένει αυξημένος ο κίνδυνος ύφεσης στις ΗΠΑ
Έρευνα: Οι 10 κορυφαίες «δεξαμενές» ταλέντων παγκοσμίως-Γιατί οι ΗΠΑ δεν είναι μία από αυτές
Χρυσός: Διατηρεί τα κέρδη του μετά την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή
Ράλι στα «ασφαλή» assets, αναταράξεις σε μετοχές και ομόλογα μετά την επίθεση του Ιράν
S&P: Υποβάθμισε το αξιόχρεο του Ισραήλ εξαιτίας των «ρίσκων για την ασφάλεια»
Τριγμοί στις αγορές με φόντο τις ραγδαίες εξελίξεις στην Μέση Ανατολή-Αρνητικές πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Βέλγιο: Παραλύουν τα αεροδρόμια, ακυρώνονται οι πτήσεις
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα