Powered by

Τέλος οι κυρώσεις σε τρεις εταιρείες του Ντεριπάσκα

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι οι τρεις εταιρείες - Rusal, η θυγατρική της En+ Group Plc και η επιχείρηση ενέργειας JSC EuroSibEnergo- έχουν μειώσει τον άμεσο και έμμεσο έλεγχο του. Η αιτιολόγηση και οι διαφωνίες. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ προχώρησε στην άρση των κυρώσεων κατά της εταιρείας-κολοσσού στον τομέα του αλουμινίου Rusal και άλλων ρωσικών επιχειρήσεων που συνδέονται με τον Ολεγκ Ντεριπάσκα, προσπερνώντας την πίεση από τους Δημοκρατικούς που ήταν υπέρ της διατήρησης των κυρώσεων.

Οι υποστηρικτές της διατήρησης των κυρώσεων υποστηρίζουν ότι ο Ντεριπάσκα, σύμμαχος του ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει μεγάλο έλεγχο στις εταιρείες, για να αρθούν οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν τον Απρίλιο με στόχο την τιμωρία της Ρωσίας για δράσεις της όπως η προσάρτιση της Κριμαίας, οι προσπάθειες για εμπλοκή στις αμερικανικές εκλογές και η υποστήριξη της συριακής κυβέρνησης.

Ωστόσο, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε την Κυριακή ότι οι τρεις εταιρείες - Rusal, η θυγατρική της En+ Group Plc και η εταιρεία ενέργειας JSC EuroSibEnergo- έχουν μειώσει τον άμεσο και έμμεσο έλεγχο του Ντεριπάσκα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, τα περισσότερα διευθυντικά στελέχη στα διοικητικά συμβούλια των συγκεκριμένων εταιρειών είναι ανεξάρτητα, ενώ σε αυτά συμπεριλαμβάνονται Αμερικανοί και Ευρωπαίοι, που δεν είχαν επαγγελματικούς ή οικογενειακούς δεσμούς με τον Νεριπάσκα ή άλλο άτομο στο οποίο έχουν επιβληθεί κυρώσεις.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Τραμπ: Κλείσαμε τεράστια εμπορική συμφωνία με την Ιαπωνία με δασμούς 15%-Ιαπωνικές επενδύσεις $550 δισ.
Βρετανικές κυρώσεις σε 135 δεξαμενόπλοια του «σκιώδους στόλου» της Ρωσίας
Σύνοδος Kορυφής Ε.Ε.-Κίνας την Πέμπτη με επίκεντρο τις εμπορικές σχέσεις-Στο Πεκίνο Κόστα, Φον ντερ Λάιεν
Καθήλωση αεροσκαφών Alaska Airlines λόγω προβλημάτων συστήματων πληροφορικής
Θέλει να γίνει παράγοντας ενεργειακής ασφάλειας και κινητήρια δύναμη ανάπτυξης υψηλής τεχνολογίας η Βουλγαρία
Αγώνας δρόμου από Ιαπωνία για εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ-Συνομιλίες σε υπουργικό επίπεδο
Επιβεβαιώνει την αξιολόγηση ΑΑΑ με σταθερή τάση για ESM και EFSF ο DBRS
Στην...αναμονή η αγορά εργασίας των ΗΠΑ-«Δεν προσλαμβάνουν, δεν απολύουν, απλώς παρακολουθούν»
Σήμα κινδύνου από ΔΝΤ για τις εμπορικές εντάσεις...Επισκιάζουν τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές
Κάμψη στην κατασκευαστική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον Μάιο-Αύξηση σε ετήσια βάση