Α. Μαυρομμάτης: Ο Κύπριος σεφ διατηρεί το αστέρι του και το 2019

Διατηρεί το αστέρι του και το 2019 στον κατάλογο Michelin ο Κύπριος σεφ Ανδρέας Μαυρομμάτης και συγκεκριμένα το εστιατόριο του Mavrommatis που βρίσκεται στο πέμπτο διαμέρισμα του Παρισιού. Αξίζει να σημειωθεί πως η συμπερίληψη στον εν λόγω κατάλογο αποτελεί την ύψιστη διάκριση για την γαλλική γαστρονομία.

O Κύπριος σεφ Ανδρέας Μαυρομμάτης έλαβε το 2018 το πρώτο αστέρι Michelin για την εξαιρετικά δημιουργική κυπριακή και ελληνική κουζίνα που από το 1981 προτείνει στους Γάλλους.

Συγκεκριμένα αποτελεί την ανταμοιβή των προσπαθειών των τριών αδελφών Μαυρομμάτη, που για χρόνια κράτησαν ψηλά την ποιότητα με καθαρές, έντονες γεύσεις και γκουρμέ σπεσιαλιτέ.

The success story
Ο Ανδρέας Μαυρομμάτης ταξίδεψε από τη Λεμεσό στο Παρίσι περί τα τέλη της δεκαετίας του ’70 για να σπουδάσει ψυχολογία και κοινωνιολογία.

Η δουλειά που έπιασε τελικά σε ένα εστιατόριο για να βγάζει τα προς το ζην, αποδείχθηκε ο μοναδικός δρόμος που θα ακολουθούσε για το υπόλοιπο της ζωής του.

Το 1981 αποφασίζει μαζί με τον αδερφό του, Ευαγόρα, να ανοίξει ένα μικρό παντοπωλείο στο 5ο Διαμέρισμα του Παρισιού και ταυτόχρονα ξεκινά σπουδές γαστρονομίας στην περίφημη σχολή Λενότρ.

Με το μικρό εστιατόριό του, που άνοιξε λίγα χρόνια μετά, κατάφερε τελικά να κατακτήσει τους Γάλλους και να δημιουργήσει μαζί με τα αδέρφια του, Ευαγόρα και Διονύση, μια μεγάλη εταιρία που αυτή τη στιγμή αποτελείται από τέσσερα εστιατόρια και 10 catering μονάδες σε όλη τη Γαλλία.

Τα εστιατόρια Μαυρομμάτης στο Παρίσι σερβίρουν δημιουργική ελληνική κουζίνα κι εκεί έχουν γευματίσει μεγάλες προσωπικότητες αλλά και πολιτικά πρόσωπα της Γαλλίας, όπως ο Φρανσουά Ολάντ και ο Εμανουέλ Μακρόν.

Το γνωστό εστιατόριο «Μavrommatis» στο Παρίσι συμπεριλήφθηκε στη φετινή λίστα, ανάμεσα σε άλλα 621 εστιατόρια απ’ όλο τον κόσμο.
 

Δειτε Επισης

Παγκόσμια διάκριση για τη Δέσποινα Πολυβίου στις εξετάσεις επαγγελματικού επιπέδου του ICAEW
Παρουσίαση βιβλίου «Σπύρος Κυπριανού: Στη μάχη της ιστορίας όπως την έζησα 1932-1959»
Nobu Matshuhisa: Η αγάπη του για την κυπριακή κουζίνα και η επέκταση στην Ευρώπη
Βαρδής Βαρδινογιάννης: Το κτίσιμο μιας επιχειρηματικής αυτοκρατορίας και η τεράστια κοινωνική προσφορά
Έφυγε από την ζωή ο Έλληνας εφοπλιστής και επιχειρηματίας Βαρδής Βαρδινογιάννης
Διευθύντρια για πολυμερείς υποθέσεις στο DG TRADE η Μυρτώ Ζαμπάρτα-Διορίστηκε από την Κομισιόν
Η fashion designer Βασιλική Χαρίτωνος στο 1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού Αναπηρίας DIS
Ο ιδρυτής της M. Residence Νικόλας Μιχαλιάς στη λίστα «40 under 40» του Fortune Greece-«Είναι ένας πρωτοπόρος»
Ο Νικόλας Στρατής, μέλος του ICAEW, στην υψηλού κύρους επιτροπή IFAC Young Leaders Collective
Κυκλοφόρησε η βιογραφία της Ζέτας Αιμιλιανίδου-H χαρισματική προσωπικότητα και το σημαντικό της έργο