Powered by

Γαλλία: Δικαστική ήττα για την Uber

Γαλλικό δικαστήριο προσδιόρισε την Παρασκευή τη σχέση της Uber με τους οδηγούς της ως «σύμβαση εργασίας», σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης. 

Είναι η πρώτη φορά που η γαλλική δικαιοσύνη αναγνωρίζει τους οδηγούς της αμερικανικής εταιρείας ως εργαζομένους της.

Η απόφαση του δικαστηρίου εφέσεων στο Παρίσι αφορά ένσταση που είχε καταθέσει το 2017 οδηγός ο οποίος είχε μηνύσει την εταιρεία επειδή απενεργοποίησε τον λογαριασμό του.

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο AFP, το δικαστήριο αποφάνθηκε πως υπάρχει μια «σχέση υπαγωγής» ανάμεσα στους οδηγούς και την Uber, η οποία αντιστοιχεί σε «σύμβαση εργασίας».

Με βάση την απόφαση, οι οδηγοί δεν μπορούν ελεύθερα να καθορίσουν το κόμιστρο ή τις εργασιακές συνθήκες και άρα δεν είναι «αυτοαπασχολούμενοι».

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Πέτερ Ντίλοφ: Ισχυρό θεμέλιο για οικονομική σταθερότητα η ένταξη της Βουλγαρίας στην ευρωζώνη
Ανοίγει την στρόφιγγα και μοιράζει περισσότερες από δύο τρις στερλίνες στα Υπουργεία η Ρέιτσελ Ριβς
Οι αγορές χρυσού των Κεντρικών Τραπεζών τον Απρίλιο-Επιβράδυνση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα
Αναθεωρήθηκε ανοδικά η αύξηση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης-Στο 0,6% το πρώτο τρίμηνο
Υπό πίεση οι τιμές ακινήτων στη Βρετανία-Πτώση 0,4% τον Μάιο
Μειώθηκαν βιομηχανική παραγωγή και εξαγωγές στη Γερμανία τον Απρίλιο
Morgan Stanley: Πώς μια ήπια ύφεση θα εντείνει τη δυναμική της αμερικανικής αγοράς
Θετικός σε πιθανή εμπορική συμφωνία με Ε.Ε. ο Τραμπ-«Ελπίζουμε να επιτευχθεί, αλλιώς θα επιβληθούν δασμοί»
Αύξηση στις γερμανικές εργοστασιακές παραγγελίες παρά τους δασμούς Τραμπ τον Απρίλιο
Διατηρεί τα κέρδη ο χρυσός-Με το βλέμμα στη Fed οι traders