Άγγιξαν τις 50,000 οι εγγραφές οχημάτων το 2018

Με αύξηση 13,3% έκλεισε το 2018 για την αγορά αυτοκινήτων, με τις εγγραφές οχημάτων να φτάνουν τις 49,450 σε σύγκριση με 43,640 το 2017.

Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία, οι εγγραφές επιβατηγών αυτοκινήτων σαλούν αυξήθηκαν κατά 12,8% στις 40,683, σε σύγκριση με 36,067 το 2017. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι από το σύνολο των επιβατηγών αυτοκινήτων σαλούν, μόλις 13,126 ή 32,3% ήταν καινούρια ενώ 27,557 ή 67,7% ήταν μεταχειρισμένα αυτοκίνητα.

Από τη συνολική αγορά οχηματων, σχεδόν το 65% (31,981) αφορούσε μεταχειρισμένα οχήματα ενώ λιγότερο από το 35% (17,469) σχετιζόταν με καινούρια οχήματα.

Τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτέλεσαν τους κυριότερους προμηθευτές οχημάτων στην Κύπρο κατά το 2018. Το μερίδιο της ΕΕ στις συνολικές εγγραφές ανήλθε στο 56,6%, ενώ της Ιαπωνίας στο 29,3%.

Δειτε Επισης

Carlsberg Κύπρου: Διαγωνισμός με προορισμό την Ιαπωνία-Πώς μπορείτε να διεκδικήσετε το ταξίδι
Η μπύρα που ήπιαμε στην Κύπρο τον Μάιο και η εντυπωσιακή αύξηση των εξαγωγών
Κλείδωσε η ημερομηνία για το e-kalathi...Επίσημη πρώτη εντός της ερχόμενης εβδομάδας
Η Lidl Κύπρου αναλαμβάνει ενεργό ρόλο για προστασία του περιβάλλοντος
Τα προβλήματα της βιομηχανικής περιοχής Αγ. Αθανασίου συζήτησαν ΣΥΒΙΑΑ, Υπουργείο Ενέργειας και Δήμος Αμαθούντας
Διάταγμα για εγγραφές και μεταβιβάσεις οχημάτων σε καθεστώς ανάκλησης-Οι κατηγορίες αυτοκινήτων που αφορά
LUNO Coffee: Επεκτείνει τη γκάμα του με νέα premium σειρά καψουλών
Σημαντικά αυξημένες οι πωλήσεις των καταστημάτων Jumbo στην Κύπρο τον Μάιο
Αυτό είναι το νέο Δ.Σ. της ΚΕΟ-Παραμένει στην προεδρία ο Ιωάννης Χαριλάου
Υπό νομοτεχνική επεξεργασία νομοθετήματα για λειτουργία γενικών καταστημάτων-Πότε θα κατατεθούν στη Βουλή