Άλμα στα ηλεκτρικά είδη και τα έπιπλα

Τη μεγαλύτερη αύξηση κατέγραψε το πρώτο επτάμηνο του 2017 τόσο ο δείκτης αξίας όσο και ο δείκτης όγκου του λιανικού εμπορίου που αφορά ηλεκτρικά ειδή και έπιπλα, την ώρα που συνολικά όλοι οι δείκτες του λιανικού εμπορίου κινήθηκαν θετικά.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, ο δείκτης αξίας κύκλου εργασιών του λιανικού εμπορίου εκτός μηχανοκίνητων οχημάτων αυξήθηκε κατά 5,9% το πρώτο επτάμηνο του 2018 σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, φτάνοντας στις 110,7 μονάδες (2015=100).

Πρωτιά ανόδου στα ηλεκτρικά και τα έπιπλα
Η μεγαλύτερη άνοδος σε ποσοστό 11% παρατηρήθηκε στα ηλεκτρικά είδη και τα έπιπλα, με τον δείκτη να φτάνει τις 133 μονάδες την περίοδο Ιανουαρίου - Ιουλίου του 2018 έναντι 119,8 μονάδες την ίδια περίοδο του 2017.

Αυτή η εικόνα είναι ενδεικτική της ραγδαίας ανάπτυξης του τομέα των ηλεκτρικών και των ειδών τεχνολογίας, ο οποίος παρουσιάζει συνεχώς θετικά πρόσημα.

Σημειώνεται ότι ο κλάδος των ηλεκτρικών ειδών και επίπλων κατέγραψε επίσης αύξηση 12,5% όσον αφορά τον δείκτη όγκου κύκλων εργασιών, αγγίζοντας τις 140 μονάδες την πρώτη επταμηνία της χρονιάς.

Αύξηση 6,8% σημείωσε ο δείκτης αξίας κύκλου εργασιών στην κατηγορία μη εδώδιμα προϊόντα, εκτός των καυσίμων οχημάτων, φτάνοντας τις 117,7 μονάδες.

Θετικά πρόσημα για όλους
Τρίτος κατά σειρά τομέας του λιανεμπορίου με τη μεγαλύτερη άνοδο είναι η κατηγορία «λιανικό εμπόριο εκτός των καυσίμων οχημάτων», με αύξηση 6,2% και τον σχετικό δείκτη στις 111 μονάδες.

Η κατηγορία «τρόφιμα - ποτά - καπνός σε ειδικευμένα καταστήματα» (κυρίως περίπτερα) αυξήθηκε κατά 5,8% το πρώτο επτάμηνο του 2018, με τον δείκτη αξίας να ξεπερνά τις 109 μονάδες, ενώ η αξία του λιανικού εμπορίου σε μη ειδικευμένα καταστήματα αυξήθηκε κατά 5,5% στις 109,2 μονάδες.

Όσον αφορά υφάσματα, ρούχα και παπούτσια, ο σχετικός δείκτης αξίας αυξήθηκε κατά 4%, φτάνοντας τις 108,3 μονάδες την περίοδο Ιανουαρίου - Ιουλίου του 2018.

Πιο περιορισμένη ήταν η αύξηση του τζίρου στην κατηγορία «άλλο λιανικό εμπόριο σε μη ειδικευμένα καταστήματα» (κυρίως υπεραγορές), στην οποία παρατηρήθηκε άνοδος 3,3%, στις 89,1 μονάδες.

Δειτε Επισης

Οι τρεις νέες αφίξεις στο Metropolis Mall και το πρώτο κατάστημα Vero Moda στην Κύπρο
Σε διαρκή ανοδική πορεία τα ακίνητα-Οι πωλήσεις σε κάθε πόλη, οι επαρχίες με δυναμική και οι μικρές απώλειες
Γενική συνέλευση με παράδοση-παραλαβή…Μπαίνει στην εποχή Γιώργου Παντελίδη η ΟΕΒ
Τα φορτώνει στους κατασκευαστές για τις ανακλήσεις οχημάτων το ΤΟΜ-«Τηρούσαν χαμηλούς τόνους»
Ημερίδα Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ σε συνεργασία με cp Foodlab-Το θέμα ενημέρωσης για παραγωγούς και προμηθευτές
Μήνυμα Χριστοδουλίδη στις συντεχνίες για την ΑΤΑ…. «Να βοηθούμε πραγματικά αυτούς που έχουν ανάγκη»
Το The Landmark Nicosia Towers με την σφραγίδα ποιότητας της Alusteel
Αναβάθμισε τις καταθέσεις της Τρ. Κύπρου ο Moody’s-Η υψηλότερη αξιολόγηση μεταξύ ελληνικών και κυπριακών τραπεζών
Καμπανάκι Συμβουλίου Εγγραφής Κτηματομεσιτών: 125 καταδίκες για παράνομη κτηματομεσιτεία το 2024
Η Lidl Κύπρου ενισχύει σταθερά το έργο του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού με νέα δωρεά ύψους €50.000