Powered by

Σχέδιο αναδιάρθρωσης με ανακατατάξεις και απολύσεις στην Starbucks

Οργανωτική αναδιάρθρωση σχεδιάζει η εταιρεία Starbucks, που θα περιλαμβάνει και αλλαγές στην ηγεσία της, σύμφωνα με memo από τον CEO, Kevin Johnson. 
 
«Θα υπάρξουν κάποιες απώλειες θέσεων εργασίας, ορισμένες επεκτάσεις ρόλων και ανακατατάξεις», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Reuters, ο οποίος προσέθεσε ότι οι νέες αλλαγές θα ξεκινήσουν από αυτή την εβδομάδα και θα διαρκέσουν έως τον Νοέμβριο.
 
Παράλληλα, ο CEO της εταιρείας είπε σε συνέντευξή του στο CNBC πως: «Πρέπει να ενισχύσουμε την ταχύτητα της καινοτομίας που σχετίζεται με τους πελάτες μας. Για να το επιτύχουμε αυτό, θα προχωρήσουμε σε ορισμένες σημαντικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε ως ηγέτες σε όλους τους τομείς της εταιρείας».
Σημειώνεται πως ο γίγαντας του καφέ αναμένεται να βάλει λουκέτο σε 150 καταστήματα το επόμενο έτος, ενώ σχεδιάζει να μειώσει τον αριθμό των νέων αδειοδοτημένων καταστημάτων το 2019 σε περίπου 100 καταστήματα.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως οι αλλαγές έρχονται σε μια εποχή που η μεγαλύτερη εταιρεία εμπορίου καφέ στον κόσμο αντιμετωπίζει μια σειρά προκλήσεων, συμπεριλαμβανομένου του έντονου ανταγωνισμού από τους αντιπάλους της, την ώρα που προχωράει σε ένα τεράστιο έργο επέκτασης στην Κίνα.
 
Έπειτα από την ανακοίνωση του σχεδίου αναδιάρθωσης της εταιρείας, οι μετοχές της Starbucks έπεσαν πάνω από 1% τη Δευτέρα.
 
ΠΗΓΗ: fortunegreece.com
 

Δειτε Επισης

Υποβάθμισε σε Aa1 το αξιόχρεο των ΗΠΑ ο Moody’s-Οργισμένη αντίδραση από την αμερικανική προεδρία
Εμπορικό πλεόνασμα ρεκόρ για την ευρωζώνη-Άγγιξε τα €36,8 δις τον Μάρτιο
Στο 7,4% αυξήθηκε η ανεργία στη Γαλλία το πρώτο τρίμηνο του 2025
Δασμοί 30% στην Κίνα μέχρι τα τέλη του 2025-Οι εκτιμήσεις των αναλυτών
Oxford Economics: Διαχειρίσιμες προς το παρόν οι επιπτώσεις των δασμών στον εφοδιασμό της Ευρωζώνης
Σχέδιο εμπορικής συμφωνίας Ε.Ε. και ΗΠΑ-Τι αλλάζει στην πρόταση των Βρυξελλών
Βιομηχανική παραγωγή: Ισχυρή άνοδος στην Ευρώπη τον Μάρτιο, πτώση 4,6% στην Ελλάδα
Ευρωζώνη: Αύξηση 0,3% για το ΑΕΠ και την απασχόληση το α’ τρίμηνο
Εμπορική συμφωνία με μηδενικούς δασμούς προτείνει στις ΗΠΑ η Ινδία
Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις η ανάπτυξη στη Βρετανία-Στο +0,7% το πρώτο τρίμηνο