Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στο τριήμερο φεστιβάλ Ρεθύμνου

Ξεχωριστή θέση στο τριήμερο φεστιβάλ του Ρεθύμνου είχε η Συμφωνική Μπάντα Δήμου Στροβόλου – Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Στην μπάντα συμμετέχουν φοιτητές, καθηγητές, επαγγελματίες και ερασιτέχνες μουσικοί οι οποίοι παίζουν οποιοδήποτε πνευστό και κρουστό όργανο. Μαέστρος και καλλιτεχνικός διευθυντής της μπάντας είναι ο αναπληρωτής καθηγητής μουσικής παιδαγωγικής και σαξοφώνου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου , Γιάννης Μυράλης.

Ο Γιάννης Μυράλης έδωσε συνεντεύξεις στην Κρήτη σε τοπικά Μέσα Ενημέρωσης. Στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα «Νέα Δράσις» γράφτηκε ότι «με τη μεγάλη του εμπειρία στο χώρο ο δρ Μυράλης, ο οποίος εκτός από σολίστ στο σαξόφωνο είναι και διακεκριμένος μουσικοπαιδαγωγός, μας μίλησε για τα προγράμματα που εφαρμόζονται με επιτυχία στην Κύπρο και σε άλλες ευρωπαϊκές Χώρες». Ο Καθηγητής Γιάννης Μυράλης, μαζί με τον συνάδελφό του, Καθηγητή Φλάουτου Δημήτρη Γιασεμίδη, στον κλάδο Μουσικών Σπουδών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, προσκλήθηκαν να είναι μεταξύ των επιμορφωτών που δίδαξαν νέες τεχνικές διδασκαλίας και προσέγγισης των πνευστών μουσικών οργάνων.

Στις εκδηλώσεις έλαβαν επίσης μέρος η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Σ.Ο.Ν. του Ωδείου των Χρωμάτων, η Στρατιωτική Μουσική της 5ης Ταξιαρχίας Πεζικού, η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Ηρακλείου, η Ορχήστρα Νέων «Ερωδία» – Wind & percussion youth ensemble του Παγκρήτιου Ωδείου και η Ορχήστρα της Φιλαρμονικής του Δήμου Ρεθύμνου. 

Δειτε Επισης

City of Dreams Mediterranean Wet Glam Parties: Απογειώνουν την καλοκαιρινή διασκέδαση
Pafilia και LaimTee Art προχωρούν ένα βήμα παραπέρα...Κορυφαίοι μουσικοί απ' όλο τον κόσμο στο Minthis Music Festival 2025
«Shades Of Catwalk»: Φιλανθρωπική βραδιά μόδας και μουσικής στο παλαιό λιμάνι της Λεμεσού
Minthis Music Festival 2025: Νέα πνοή στην κλασική μουσική με τους Niklas Liepe και Raphaela Gromes
Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ: Άλλη μια επιτυχημένη διαδρομή «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με την Μαρίνα Θεοδώρου»
Δυναμική παρουσία της Petrolina Energy Team σε εκστρατεία καθαρισμού παραλίας στη Λάρνακα
Εθελοντική αιμοδοσία στην Λάρνακα από την COSMOS Insurance
Πρότυπο Κέντρο «Χρώμα & Φως από την XM» για παιδιά με αυτισμό: Αισθητή βελτίωση για το 85% των παιδιών
Το όραμα του Andrey & Julia Dashin’s Foundation που δεν γνωρίζει σύνορα
Ξεκίνησε ο κύκλος δωρεάν διαδικτυακών εκπαιδεύσεων του #YouthEmpowered της Coca-Cola HBC Κύπρου