Powered by

Πεκίνο: Καταγγέλλει τις ΗΠΑ για εμπορικό εκφοβισμό

Η Κίνα κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι εμπλέκονται σε “εμπορικό εκβιασμό” κι εκφοβίζουν άλλες χώρες προκειμένου να τις υποτάξουν στην θέλησή τους, μέσω της υιοθέτησης μέτρων, όπως, η επιβολή δασμών, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Το κινεζικό πρακτορείο επικαλείται μία λευκή βίβλο που εξέδωσε το Πεκίνο, λίγες ώρες μετά την εκατέρωθεν επιβολή νέων δασμών εισαγωγής προϊόντων.

Η λευκή αυτή βίβλος αυτή, βίβλος, περιγράφει τα “γεγονότα και την θέση της Κίνας” για τις τριβές που υπάρχουν στις διμερείς σχέσεις με τις ΗΠΑ, χωρίς ωστόσο, να έχουν γνωστοποιηθεί περισσότερες λεπτομέρειες.

Στην λευκή βίβλο επισημαίνεται ότι η Κίνα προσπάθησε να επιλύσει το πρόβλημα που προκλήθηκε, προς όφελος και των δύο πλευρών και επί τη βάσει κοινών συμφερόντων.

Ωστόσο, η νέα αμερικανική κυβέρνηση “έρχεται σε αντίθεση με τον εαυτό της και συνήθως προκαλεί την Κίνα” με συνέπεια την κλιμάκωση της έντασης των διαφορών.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Υποβάθμισε σε Aa1 το αξιόχρεο των ΗΠΑ ο Moody’s-Οργισμένη αντίδραση από την αμερικανική προεδρία
Εμπορικό πλεόνασμα ρεκόρ για την ευρωζώνη-Άγγιξε τα €36,8 δις τον Μάρτιο
Στο 7,4% αυξήθηκε η ανεργία στη Γαλλία το πρώτο τρίμηνο του 2025
Δασμοί 30% στην Κίνα μέχρι τα τέλη του 2025-Οι εκτιμήσεις των αναλυτών
Oxford Economics: Διαχειρίσιμες προς το παρόν οι επιπτώσεις των δασμών στον εφοδιασμό της Ευρωζώνης
Σχέδιο εμπορικής συμφωνίας Ε.Ε. και ΗΠΑ-Τι αλλάζει στην πρόταση των Βρυξελλών
Βιομηχανική παραγωγή: Ισχυρή άνοδος στην Ευρώπη τον Μάρτιο, πτώση 4,6% στην Ελλάδα
Ευρωζώνη: Αύξηση 0,3% για το ΑΕΠ και την απασχόληση το α’ τρίμηνο
Εμπορική συμφωνία με μηδενικούς δασμούς προτείνει στις ΗΠΑ η Ινδία
Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις η ανάπτυξη στη Βρετανία-Στο +0,7% το πρώτο τρίμηνο