Powered by

Eκκληση Μέι σε ΕΕ να αλλάξει στάση για Brexit

H Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι απηύθυνε έκκληση στους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προσαρμόσουν τη διαπραγματευτική τους στάση για το Brexit ώστε να επιτευχθεί μια καλή συμφωνία. 

«Για να έχουμε μια επιτυχημένη κατάληξη εδώ, τότε όπως το Ηνωμένο Βασίλειο έχει εξελίξει τη θέση του, θα πρέπει να εξελίξει τη θέση της και η Ε.Ε.» σημείωσε η κα. Μέι σε δημοσιογράφους στο Σάλτσμουργκ, κατά την άφιξη της στην άτυπη σύνοδο της Ε.Ε.

«Έχω την πεποίθηση ότι με καλή θέληση και αποφασιστικότητα μπορούμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία που θα είναι σωστή και για τις δύο πλευρές» πρόσθεσε. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Βρετανίδα πρωθυπουργός υπερασπίστηκε το σχέδιο Τσέκερς για μια μελλοντική εμπορική και τελωνειακή συμφωνία με το μπλοκ, λέγοντας: «Διατηρεί το εμπόριο χωρίς εμπόδια. Είναι το μόνο αξιόπιστο και διαπραγματεύσιμο σχέδιο στο τραπέζι που δεν περιλαμβάνει σκληρά σύνορα στη Βόρεια Ιρλανδία και ικανοποιεί την ψήφο του βρετανικού λαού». 

Γιούνκερ: Πολύ μακριά ακόμα μια συμφωνία
O πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ, τόνισε από την πλευρά του πως η επίτευξη συμφωνίας με το Ηνωμένο Βασίλειο για το Brexit είναι ακόμα πολύ μακριά.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Βιομηχανική παραγωγή: Ισχυρή άνοδος στην Ευρώπη τον Μάρτιο, πτώση 4,6% στην Ελλάδα
Ευρωζώνη: Αύξηση 0,3% για το ΑΕΠ και την απασχόληση το α’ τρίμηνο
Εμπορική συμφωνία με μηδενικούς δασμούς προτείνει στις ΗΠΑ η Ινδία
Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις η ανάπτυξη στη Βρετανία-Στο +0,7% το πρώτο τρίμηνο
Σε χαμηλό 5 εβδομάδων ο χρυσός-Νέα πτώση πέραν του 2%
Οι 10 πιο κερδισμένες μετοχές από την επιστροφή Τραμπ στον Λευκό Οίκο
Παγκόσμιο χρέος: Ποιες χώρες το εκτινάσσουν την ώρα που οι γεωπολιτικές εντάσεις και οι εμπορικοί πόλεμοι εντείνουν την κρίση
Οι χώρες της ΕΕ με τις περισσότερες ώρες εργασίας-Τα νέα στοιχεία της Eurostat
Αυστηρότεροι έλεγχοι ασφάλισης πλοίων στα χωρικά ύδατα της Ε.Ε.-Τι απαιτεί η νέα οδηγία
Fitch-Moody’s: Η «εκεχειρία» ΗΠΑ-Κίνας δεν είναι το τέλος του εμπορικού πολέμου-Παραμένουν οι κίνδυνοι για οικονομία