Ανακαλύψτε το θησαυρό των οσπρίων και των λαχανικών στο «αλφαγεύση»

Ο γαστρονομικός πλούτος της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου είναι δεδομένος και εμείς είμαστε τυχεροί που ο τόπος μας αποτελεί μέρος αυτής της κληρονομιάς. Τροφές με πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, πολλές από τις οποίες καταναλώνονται από την αρχαιότητα, διαχρονικά αναγνωρίζονται ως διατροφικοί θησαυροί. Τα όσπρια και τα λαχανικά βρίσκονται ανάμεσά τους και δίκαια κατέχουν σημαντική θέση στην κουζίνα μας.

Το τεύχος «Beans & Legumes» του «αλφαγεύση» μας παρουσιάζει πιάτα όπου τα όσπρια και τα λαχανικά παίρνουν θέση, συνδυάζοντας τις θρεπτικές τους ουσίες με γεύση και στυλ. Αρακάς, φακές, φασόλια, φάβα και άλλες πρώτες ύλες, συνοδευόμενες από μπρόκολο, αγκινάρες, φρούτα, ψάρι, κρέας, συνθέτουν γεύματα γεμάτα χρώμα και ενέργεια.

Τα όσπρια και τα λαχανικά μπορεί να συγκαταλέγονται στις πρώτες επιλογές τροφών όσων θέλουν να ακολουθούν μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή, αυτό όμως δεν αποκλείει το συνδυασμό τους με ένα ποτό. Κρασί, τσίπουρο και άλλα ποτά είναι ιδανικά για συνοδευτικά ή και για το τέλος. Τα γλυκά, που δε λείπουν από κανένα τεύχος του «αλφαγεύση», συντελούν σε μια ακόμη ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία.

Για να δείτε τις συνταγές του «αλφαγεύση» για απολαυστικά πιάτα με όσπρια και λαχανικά, καθώς και τις υπόλοιπες προτάσεις του τεύχους, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ www.alphamega.com.cy/alphagefsi

Δειτε Επισης

City of Dreams Mediterranean Wet Glam Parties: Απογειώνουν την καλοκαιρινή διασκέδαση
Pafilia και LaimTee Art προχωρούν ένα βήμα παραπέρα...Κορυφαίοι μουσικοί απ' όλο τον κόσμο στο Minthis Music Festival 2025
«Shades Of Catwalk»: Φιλανθρωπική βραδιά μόδας και μουσικής στο παλαιό λιμάνι της Λεμεσού
Minthis Music Festival 2025: Νέα πνοή στην κλασική μουσική με τους Niklas Liepe και Raphaela Gromes
Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ: Άλλη μια επιτυχημένη διαδρομή «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με την Μαρίνα Θεοδώρου»
Δυναμική παρουσία της Petrolina Energy Team σε εκστρατεία καθαρισμού παραλίας στη Λάρνακα
Εθελοντική αιμοδοσία στην Λάρνακα από την COSMOS Insurance
Πρότυπο Κέντρο «Χρώμα & Φως από την XM» για παιδιά με αυτισμό: Αισθητή βελτίωση για το 85% των παιδιών
Το όραμα του Andrey & Julia Dashin’s Foundation που δεν γνωρίζει σύνορα
Ξεκίνησε ο κύκλος δωρεάν διαδικτυακών εκπαιδεύσεων του #YouthEmpowered της Coca-Cola HBC Κύπρου