Powered by

Έρχονται τα νέα χαρτονομίσματα των 100 και 200 ευρώ

 Τα νέα χαρτονομίσματα των 100 και 200 ευρώ παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), αναφέροντας πως θα τεθούν σε κυκλοφορία στις 28 Μαΐου 2019. 
 
«Τα νέα τραπεζογραμμάτια των 100 και 200 ευρώ κάνουν χρήση νέων και καινοτόμων χαρακτηριστικών ασφαλείας», ανέφερε η ΕΚΤ σε ανακοίνωσή της. 
 
Όπως και με τις υπόλοιπες ονομαστικές αξίες, η γνησιότητα των νέων χαρτονομισμάτων εξακριβώνεται εύκολα με τρεις απλούς ελέγχους: έλεγχος με την αφή, οπτικός έλεγχος και εξέταση υπό γωνία.

«Στο ολόγραμμα στο επάνω μέρος της λωρίδας ασημί χρώματος υπάρχουν μικρά σύμβολα του ευρώ (€) που κινούνται γύρω από τον αριθμό της αξίας και γίνονται πιο καθαρά στο άμεσο φως», αναφέρει η ΕΚΤ.
 
Παράλληλα, τονίζεται πως στη λωρίδα ασημί χρώματος εμφανίζεται η προσωπογραφία της Ευρώπης, η βασική εικόνα που απεικονίζει τον αντίστοιχο αρχιτεκτονικό ρυθμό και ένα μεγάλο σύμβολο του ευρώ (€).
 
Στα νέα χαρτονομίσματα των 100 και 200 ευρώ εμφανίζεται επίσης ένας βελτιωμένος αριθμός με βαθυπράσινο χρώμα.
 
Παρόλο που ο αριθμός με βαθυπράσινο χρώμα παρουσιάζεται σε όλα τα υπόλοιπα τραπεζογραμμάτια της σειράς «Ευρώπη», στη βελτιωμένη αυτή μορφή εμφανίζονται επίσης σύμβολα του ευρώ (€) μέσα στους αριθμούς της αξίας.
 
 
Και οι δύο ονομαστικές αξίες έχουν πλέον το ίδιο πλάτος με τα χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, ωστόσο, το μήκος τους παραμένει αμετάβλητο -όσο μεγαλύτερο είναι το χαρτονόμισμα, τόσο μεγαλύτερη είναι η αξία.
 
ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr
 
 

Δειτε Επισης

Στέλνει μια ντουζίνα επιστολές σε εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ ο Τραμπ-Ενημερώνει για τους δασμούς στα προϊόντα τους
Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού: Ακόμη 20 τόνους χρυσού αγόρασαν τον Μάιο οι Κεντρικές Τράπεζες
Τα γερμανικά εργοστάσια «φρενάρουν» εν μέσω αβεβαιότητας στο εμπόριο με τις ΗΠΑ
Βιλερουά: Η ισχυροποίηση του ευρώ απειλεί τον στόχο της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό
ΕΚΤ: Καύσωνας και κλιματική κρίση «καίνε» το ΑΕΠ και ανεβάζουν τον πληθωρισμό
Αρχίζουν οι επιστολές Τραμπ για δασμούς 10%-70%... Θα επιβληθούν τεθούν σε ισχύ τον Αύγουστο
Μπέσεντ: Ανταποδοτικός δασμός 10% για περίπου 100 χώρες πριν την προθεσμία της 9ης Ιουλίου
«Καμπανάκι» από την Oxford Economics-Η Ε.Ε. κινδυνεύει με εμπορική συρρίκνωση
Πέρασε και από το Κογκρέσο το φορολογικό νομοσχέδιο Τραμπ-«Θα κάνει τις ΗΠΑ διαστημόπλοιο»
Lars Klingbeil: Κορυφαία προτεραιότητα η επαναφορά της Γερμανίας σε τροχιά ανάπτυξης