Powered by

Άντληση €1.5 δις με επιτόκιο στο 2.4%

Ενάμιση δισ. ευρώ (€1.5 δις) άντλησε η Κύπρος από τις αγορές, με το νέο δεκαετούς διάρκειας ομόλογο που εξέδωσε, στον απόηχο της αναβάθμισης της από τους Standard & Poor’. 
 
Το επιτόκιο ξεκίνησε στο 2.6%, για να καταλήξει τελικά στο 2.4%. Η ζήτηση έφτασε τα €5,7 δισ. με τη χώρα να αντλεί €1,5 δισ.
 
Όπως προκύπτει, η Κυπριακή Δημοκρατία κατάφερε να πετύχει το χαμηλότερο επιτόκιο των τελευταίων ετών.

Για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυπριακή οικονομία κάνει λόγο ο Υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας πως η εξέλιξη αυτή  αποτελεί  «δικαίωση των αποφάσεων ευθύνης και της μεγάλης προσπάθειας του συνόλου των παραγωγικών μας δυνάμεων».
 
 

Διαβάστε ακόμα: Πρ. Προδρόμου: Νέα προοπτική ανοίγεται για την Κύπρο

Σύμφωνα μα ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το απόγευμα το ΥΠΟΙΚ, «η Κυπριακή Δημοκρατία  ανακοινώνει πως κατά την 18η Σεπτεμβρίου 2018 μέσω του Γραφείου Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών έχει προχωρήσει σε νέα έκδοση δεκαετούς ομολόγου ύψους €1.5 δις με επιτόκιο 2.375% (απόδοση 2.40%). 

Τα χαρακτηριστικά της έκδοσης είναι τα πιο κάτω:

Δειτε Επισης

Με μικρή άνοδο έκλεισε την Πέμπτη το ΧΑΚ
Διπλάσια από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η αύξηση εκπομπών αερίων θερμοκηπίου από την οικονομία στην Κύπρο
Eurostat: Αύξηση 1,3% στο ΑΕΠ της Κύπρου το πρώτο τρίμηνο 2025-Κατά 0,3% αυξήθηκε στην Ευρώπη
Ετήσια αύξηση 2% στο βάρος του φορτίου που μεταφέρθηκε οδικώς από και προς την Κύπρο το 2024
Έτρεξε με υπερδιπλάσιο ρυθμό από Ε.Ε. και Ευρωζώνη η κυπριακή οικονομία το πρώτο τρίμηνο-Άγγιξε το 3%
Πτωτικά έκλεισε την Τετάρτη το ΧΑΚ
Κομισιόν: Μέτρα απλοποίησης ΚΑΠ για στήριξη γεωργών-Περιορισμός διοικητικού φόρτου και ελέγχων
Καταγγελίες χωρίς στοιχεία... Στην αντεπίθεση ο ΠΔΣ για τα περί παραβίασης κυρώσεων από δικηγορικά γραφεία
Απώλειες κατέγραψε την Τρίτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου
Σε επαγρύπνηση για τον σφετερισμό ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα ο ΠΔΣ-Παρακολουθεί στενά τις δικαστικές διαδικασίες