powered by

Πάφος: Διατηρεί την πρωτιά στους ξένους αγοραστές ακινήτων

Η Πάφος συνεχίζει να παραμένει πρώτη  στις πωλήσεις ακινήτων σε ξένους αγοραστές και επενδυτές τόσο Ευρωπαίους αλλά και υπηκόους από τρίτες χώρες και το 2018 με ποσοστό 39% σε σύγκριση με τη Λεμεσό, η οποία ακολουθεί με 30%. Η Λάρνακα είναι τρίτη με 15.5%, ακολουθεί η Αμμόχωστος με 10% και τελευταία η Λευκωσία με μόλις 5.5%. 

Κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του 2018, κατατέθηκαν συνολικά 2884 συμβάσεις πώλησης ακινήτων από ξένους αγοραστές, από τις οποίες 919 κατατέθηκαν από πολίτες της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης και 1965 από υπηκόους τρίτων χωρών. 

Παράλληλα, κατά την ίδια περίοδο, ο συνολικός αριθμός των συμβάσεων που κατατέθηκαν στο Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας αυξήθηκε κατά 22% σε σχέση με τα κατατεθέντα κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Η περιοχή της Πάφου έχει γίνει πόλος έλξης για τους επενδυτές και τους επιχειρηματίες κυρίως από την Ευρώπη αλλά και από υπηκόους τρίτων χωρών. Η κοσμοπολίτικη πόλη της Πάφου και ολόκληρη η πανέμορφη επαρχία θεωρείται η πιο ασφαλής περιοχή στο νησί, όπου μπορεί  κάποιος με την οικογένεια του να ζήση, να εργαστεί και να κάνει τις διακοπές του. Η Πάφος συνεχίζει να αναγνωρίζεται ως η καλύτερη πόλη όπου κάποιος μπορεί να αγοράσει ένα εξοχικό σπίτι στο εξωτερικό.

Δειτε Επισης

Ανοδικά οι αξίες ακινήτων-Τα αποτελέσματα του Δείκτη Αξιών Ακινήτων «RICS Cyprus Property Price Index with KPMG in Cyprus»
Wolga: Στα σκαριά μεγάλη μεικτή ανάπτυξη στη Λεμεσό-Διαμερίσματα, ξενοδοχείο και αθλητικό κέντρο (pics)
Κ. Ιωάννου: Η Κυβέρνηση στηρίζει με δράσεις τον αγροτικό κόσμο-Στοχευμένες δράσεις για ανάπτυξη της Δερύνειας
Εκτοξεύθηκαν οι πωλήσεις ακινήτων-Η πρωτιά Λεμεσού και η «ισοπαλία» Λευκωσίας και Λάρνακας
Επιλεγμένα οικιστικά ακίνητα σε Λεμεσό και Πάφο από την Altamira Real Estate
Τα πολεοδομικά κίνητρα για προσιτή στέγη και όσα πρέπει να ξέρουν οι developers-«Εμφανής η απήχηση του Σχεδίου»
Εκρηκτικό ξεκίνημα για την αγορά καινούργιων διαμερισμάτων και οικιών το 2025-Η ακτινογραφία της Landbank Analytics
Νέα εικόνα για την οδό Τρικούπη στο ιστορικό κέντρο της Λευκωσίας (photos)
Συζήτησαν αναπτυξιακή πορεία και επενδυτικές προοπτικές της Λάρνακας ΕΒΕ και Κωνσταντίνος Ιωάννου
Γιάννης Μισιρλής: Κινητήριος δύναμη ανάπτυξης και ευημερίας ο τομέας των ακινήτων