Powered by

Ρέγκλινγκ: Χωρίς μεταρρυθμίσεις δεν εφαρμόζεται η ελάφρυνση του χρέους

Aν οι μεταρρυθμίσεις, που συμφωνήθηκαν δεν εφαρμοστούν, δεν θα εφαρμοστούν ούτε τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους. Αυτό το μήνυμα στέλνει ο Κλάους Ρέγκλινγκ στην κυβέρνηση και συνολικά στις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, την ώρα που μία άτυπη προεκλογική εκστρατεία βρίσκεται σε εξέλιξη και οι υποσχέσεις για την επόμενη ημέρα αρχίζουν.

Σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Die Presse o επικεφαλής του ΕSM ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχουν περιθώρια για πισωγυρίσματα στις μεταρρυθμίσεις. Πρέπει η Αθήνα να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της, εάν θέλει και οι πιστωτές να τηρήσουν το δικό τους μέρος της συμφωνίας.

«Είμαστε υπομονετικοί πιστωτές, αλλά μπορούμε να διακόψουμε τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους που έχουμε αποφασίσει με την Ελλάδα, αν το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων δεν συνεχιστεί ως έχει συμφωνηθεί» προειδοποιεί, προσθέτοντας πάντως ότι οι πρόσφατες συζητήσεις με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα τον κάνουν να αισιοδοξεί.
 
«Το επίπεδο του χρέους φαίνεται να είναι εξαιρετικά υψηλό» παραδέχεται ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, σπεύδοντας όμως να επισημάνει ότι είναι διαχειρίσιμο για την Ελλάδα, χάρη στις μεγάλης διάρκειας ωριμάνσεις και τα εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια.
 
Η Ιταλία

Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στην Ιταλία και ειδικότερα τα οικονομικά σχέδια της κυβέρνησης Λέγκας- Κινήματος Πέντε Αστέρων, ο κ. Ρέγκλινγκ δεν φάνηκε να ανησυχεί. Επικαλέστηκε δε τις δηλώσεις των Σαλβίνι και Ντι Μάιο, που διαβεβαίωσαν ότι η χώρα δεν πρόκειται να παραβεί τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.
 
Ο επικεφαλής του ESM εκτίμησε ότι από τη στιγμή που η Ρώμη δεν σχεδιάζει να επιτρέψει την άνοδο του ελλείμματός της πάνω από το 3% του ΑΕΠ, πιθανότατα δεν θα εφαρμόσει όλα όσα είχε υποσχεθεί προεκλογικά ή τουλάχιστον δεν θα το κάνει άμεσα.
 
Και τι δίδαξε η Lehman Brothers
 
Ο επικεφαλής του ESM, ωστόσο, θέλησε να στείλει και ένα ευρύτερο μήνυμα στην Ευρωζώνη και τις διεθνείς αγορές, με αφορμή και την επέτειο των 10 ετών από την κατάρρευση της Lehman Brothers. «Η αντίληψη ότι οι αγορές ήταν αυτορυθμιζόμενες αποδείχθηκε εσφλαμένη» τονίζει.
 
«Στην Ευρώπη οι πέντε χώρες που επλήγησαν έκαναν αυτό που έπρεπε. Ως εκ τούτου, τέσσερις εξ αυτών βρίσκονται σε καλύτερη θέση σήμερα σε σχέση με άλλες χώρες της ευρωζώνης, Πρόκειται για ιστορίες επιτυχίας. Ελπίζουμε πως και η Ελλάδα θα γίνει μία τέτοια ιστορία» καταλήγει
 
naftemporiki.gr

Δειτε Επισης

ΗΠA: Στις 254.000 οι νέες θέσεις εργασίας τον Σεπτέμβριο-Πολύ πιο πάνω από τις προβλέψεις
Σεντένο (ΕΚΤ): Στόχος να παραμείνει ο πληθωρισμός στο 2% σε βάθος διετίας
Ζάκερμπεργκ: Εκτόπισε τον Τζεφ Μπέζος και έγινε ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία $206,2 δις
Γκούλσμπι (Fed): Τα επιτόκια πρέπει να μειωθούν πολύ τους επόμενους 12 μήνες
ΗΠΑ: Έληξε η απεργία των λιμενεργατών-Κλείστηκε «καταρχήν συμφωνία»
Σταθερός παρέμεινε ο χρυσός-Η ζήτηση για ασφαλή καταφύγια αντισταθμίζει το ισχυρότερο δολάριο
«Καμπανάκι» ΔΝΤ για τις επιπτώσεις από κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μ. Ανατολή-«Σημαντικές οικονομικές συνέπειες»
Πράσινο φως από Μακρόν για έξτρα φόρο στις μεγάλες εταιρείες
Προειδοποίηση αναλυτών: Παραμένει αυξημένος ο κίνδυνος ύφεσης στις ΗΠΑ
Έρευνα: Οι 10 κορυφαίες «δεξαμενές» ταλέντων παγκοσμίως-Γιατί οι ΗΠΑ δεν είναι μία από αυτές