Powered by

Με οριακές ζημιές αρχίζει την εβδομάδα το ΧΑΚ

Με οριακές ζημιές άρχισε την εβδομάδα το ΧΑΚ με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί τη Δευτέρα στις 74,23 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση 0,05%, σε μια συνεδρία που χαρακτηρίστηκε από υποτονικό επενδυτικό ενδιαφέρον. 
 
Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 παρέμεινε αμετάβλητος, κλείνοντας στις 44,38 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών περιορίστηκε στις €75.551.
 
Μεικτή εικόνα παρουσίασαν οι επιμέρους χρηματιστηριακοί δείκτες. Μικρά κέρδη παρουσίασαν οι Επενδυτικές Εταιρείες και η Κύρια Αγορά με 0,70% και 0,18% αντίστοιχα. Πτώση παρουσίασαν η Εναλλακτική Αγορά με τα Ξενοδοχεία με 0,35% και 0,16% αντίστοιχα.
 
Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με €38.087 (χωρίς μεταβολή – τιμή κλεισίματος €2,37). Ακολούθησαν οι μετοχές της Ελληνικής Τράπεζας με €9.511 (άνοδος 0,28% - τιμή κλεισίματος €0,71), της Τσιμεντοποιΐας Βασιλικού με €7.724 (χωρίς μεταβολή – τιμή κλεισίματος €2,64), της The Cyprus Cement Company με €6.310 (πτώση 0,99% - τιμή κλεισίματος €0,50) και της Logicom με €4.205 (πτώση 0,69% - τιμή κλεισίματος €1,43).
 
Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, τέσσερις κινήθηκαν ανοδικά, οκτώ πτωτικά και εννέα παρέμειναν αμετάβλητες.  Ο αριθμός των συναλλαγών περιορίστηκε σε 73.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαία κέρδη 1,1% στο ΧΑΚ για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα
Στις Βρυξέλλες για Eurogroup και Συμβούλιο Ecofin ο Μάκης Κεραυνός-Τα θέματα που βρίσκονται στην ατζέντα
«ΘΑλΕΙΑ2021-2027»: Θεμελιώνοντας μια καλύτερη Κύπρο με τη στήριξη της Ε.Ε.
Ανοδικά έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Γ. Παπαναστασίου: Δεν είναι επιτήδειος ουδέτερος και στηρίζει τη σύσταση νέου Συνεργατισμού η Κυβέρνηση
Σχεδόν μηδενικός ο πληθωρισμός στην Κύπρο τον Απρίλιο-Πού οφείλεται η μείωση
Στο σκαμνί η Κύπρος γιατί δεν έδωσε τις απαραίτητες εξουσίες στον συντονιστή για ψηφιακές υπηρεσίες
Σε μπελάδες η Κύπρος-Ένα βήμα πριν το Δικαστήριο Ε.Ε. για εμπορία εκπομπών στις αερομεταφορές και κυβερνοασφάλεια
Δεν σηκώνουν ΑΤΑξίες η οικονομία και το επιχειρείν-Μονόδρομος ο εκσυγχρονισμός του θεσμού
Με αμελητέα άνοδο έκλεισε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου