powered by

Σεπτέμβριο ξεκινά η ανέγερση της νέας Δημοτικής Αγοράς Λάρνακας

Αρχίζουν τον Σεπτέμβριο οι εργασίες για ανέγερση της νέας Δημοτικής Αγοράς Λάρνακας, έργο που θεωρείται από τα πιο μεγαλεπήβολα στη πόλη.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας «εντός Αυγούστου αναμένεται να υπογραφεί το συμβόλαιο με την επιτυχούσα εταιρεία και αμέσως μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, γύρω στα τέλη Σεπτεμβρίου θα αρχίσουν οι προκαταρκτικές εργασίες προετοιμασίας του εργοταξίου προκειμένου να ξεκινήσει η κατασκευή ανέγερσης της νέας Δημοτικής Αγοράς».
 
Πρόσθεσε ότι «μετά την κατακύρωση της προσφοράς από τον Δήμο Λάρνακας, δεν υπήρξαν προσφυγές στην Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών και έτσι δεν θα υπάρξει καθυστέρηση στην έναρξη των εργασιών. Η προθεσμία υποβολής προσφυγών έληξε χωρίς να υπάρξουν ενστάσεις από αποτυχόντες προσφοροδότες κάτι που ικανοποιεί ιδιαίτερα το Δήμο Λάρνακας δεδομένου ότι υπήρξαν αλλεπάλληλες καθυστερήσεις στην κατασκευή του μεγάλου αυτού έργου για την πόλη».
 
Σημειώνεται ότι η προσφορά για ανέγερση του έργου κατακυρώθηκε στην εταιρεία Lois Builders, η οποία κέρδισε το διαγωνισμό ανάμεσα σε έξι συνολικά εταιρείες με την προσφορά της να ανέρχεται στα 5,9 εκατομμύρια ευρώ.
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Βύρας εξήγησε ότι «μετά τις καλοκαιρινές διακοπές θα αρχίσουν οι εργασίες εγκατάστασης του εργολάβου  στο δημοτικό τεμάχιο που βρίσκεται στο κέντρο της Λάρνακας. Θα ακολουθήσουν οι διαδικασίες για κλείσιμο του χώρου στάθμευσης ο οποίος λειτουργεί από το 1996 όταν κατεδαφίστηκε η παλιά Δημοτική Αγορά».
 
Όπως είπε ο Δήμαρχος «η νέα Δημοτική Αγορά Λάρνακας θεωρείται ένα από τα ακριβότερα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από τα ευρωπαϊκά ταμεία, μέσω ενός κονδυλίου που ανέρχεται στα 18 εκατομμύρια ευρώ που έχει εξασφαλίσει ο Δήμος».
 
Υπενθυμίζεται ότι το έργο θα αποτελείται στο ισόγειο από Δημοτική Αγορά στην οποία θα στεγά­ζονται 20 καταστήματα πώλησης παραδοσια­κών προϊόντων και φθαρτών, χώρος τοπιοτε­χνημένος για οργάνωση της λαϊκής υπαί­θριας αγοράς και Κέντρο Πληροφόρησης.
 
Στον όροφο θα στεγάζονται 4 υποστατικά αναψυχής και εκθεσιακός χώρος, ενώ στην ταρά­τσα θα δημιουργηθούν καθιστικά και χώρος πρασίνου (garden roof). Το έργο περιλαμβάνει πολυώροφο χώρο στάθμευσης με 180 περίπου χώρους, κατανεμημένους σε 6 επίπεδα.
 
Στην παρούσα φάση θα κατασκευαστούν μόνο τα πρώτα τρία επίπεδα, ενώ το έργο θα διαθέτει όλες τις απαιτούμενες πρόνοιες για διευκόλυνση και εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ.
 
Συγκεκριμένα η ανάπτυξη θα αποτε­λείται από δύο κτίρια διαμορφωμένα ως ανεξάρτητες μονάδες ως προς τη λειτουργία τους, αλλά κτιριολογικά συνδεδεμένες μεταξύ τους. Η ανάπτυξη θα αποτελεί­ται από το κτίριο όπου θα στεγάζεται η ανοι­κτή Δημοτική Αγορά και άλλες εμπλουτιστι­κές χρήσεις (εστίασης / αναψυχής, πολιτι­σμού) και το κτίριο που θα παρέχει αποκλει­στικά  χώρους στάθμευσης. Η ανοικτή Δημοτι­κή Αγορά θα αποτελείται από ανοικτά κατα­στήματα (κυκλικής μορφής), εστιατόρια, εκθε­σιακό χώρο και μπαρ.
 
Η Δημοτική Αγορά θα έχει συνολικό εμβα­δόν 2.000 τ.μ. και θα αποτελείται από ισόγειο και μεσοπάτωμα. Στο ισόγειο θα διαμορφω­θούν έντεκα ανοικτά καταστήματα κυκλικής μορ­φής τα οποία θα φιλοξενούν συνολικά 20 περίπτερα, κοινοχρήστους χώρους υγιεινής και αποθηκευτικούς χώρους.
 
Οι χώροι των ανοι­κτών καταστημάτων θα καταλαμβάνουν περί­που 700 τ.μ., ενώ τα υπόλοιπα 1.200 τ.μ. θα αποτελούν τοπιοτεχνημένους χώρους πρασίνου. Στο μεσοπάτωμα θα διαμορφωθούν τέσσερα εστιατόρια­ σνακ μπαρ, μικρή γκαλερί και υπαίθριος εκθεσιακός χώρος.
 
Στην οροφή του κτιρίου θα τοποθετηθεί φυτεμένο δώμα με αρωματικά κυπριακά φυτά όπου θα χωροθετηθούν τρία μπαρ χωρητι­κότητας περίπου 150 ατόμων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τα κίνητρα στους επενδυτές για το Τεχνολογικό Πάρκο στο Πεντάκωμο-Ένας ζωντανός κόμβος καινοτομίας
Έτσι έγινε το «Σπύρος Κυπριανού»... Ξενάγηση στους πλήρως αναβαθμισμένους χώρους του σταδίου(pics)
Αλ. Βαφεάδης: Πολύ χαμηλότερο το κόστος αναβάθμισης του «Σπύρος Κυπριανού» από τα οφέλη-«Αξίζει κάθε ευρώ που ξοδεύτηκε»
Απαντά σε Χατζηπαντέλα και ΝΕΔΗΣΥ το Υπουργείο Εσωτερικών-«Το στεγαστικό δεν λύνεται με μαγικά ραβδιά»
Προχωρούν οι εργασίες για τα υψηλής τεχνολογίας νέα κεντρικά γραφεία της MSC στη Λεμεσό (photos)
Επεκτείνει τις δραστηριότητές της στον τομέα των ακινήτων σε Κύπρο και Ελλάδα η Consulco-Τα στοχευμένα έργα
Η BidX1 λανσάρει 70 ακίνητα στη δημοπρασία της ερχόμενης εβδομάδας
Ένα σύγχρονο πολυλειτουργικό πάρκο στην καρδιά της Λευκωσίας... Εγκαινιάστηκε η ανάπλαση του παλιού ΓΣΠ(pics&vid)
Όμιλος Λεπτός: Οι εξαιρετικές επιδόσεις της αγοράς ακινήτων και η Κύπρος ως ασφαλές λιμάνι εν μέσω αβεβαιότητας
Σχέδιο νόμου ενώπιον του ΥΠΕΣ για θέσπιση του επαγγέλματος του επιχειρηματία ανάπτυξης γης