powered by

ΕΚΚ: Συμβιβασμός €250,000 με την ΚΕΠΕΥ Coverdeal Holdings Ltd

Την επίτευξη συμβιβασμού με την ΚΕΠΕΥ Coverdeal Holdings Ltd για πιθανές παραβάσεις του περί Επενδυτικών Υπηρεσιών και Δραστηριοτήτων και Ρυθμιζόμενων Αγορών Νόμου του 2007 ανακοίνωσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου.

Σε ανακοίνωση της ΕΚΚ σημειώνεται ότι η Κεφαλαιαγορά δύναται να προβαίνει σε συμβιβασμό οποιασδήποτε παράβασης ή ενδεχόμενης παράβασης, πράξης ή παράλειψης για την οποία υπάρχει εύλογη υποψία ότι διαπράχτηκε από οποιοδήποτε πρόσωπο κατά παράβαση των διατάξεων της νομοθεσίας που εποπτεύει η ΕΚΚ.

Ειδικότερα, η έρευνα για την οποία επιτεύχθηκε συμβιβασμός, αφορούσε τον έλεγχο της συμμόρφωσης της εταιρείας, μεταξύ άλλων, με: 1. Το άρθρο 6(8) του Ν.144(Ι)/2007, αναφορικά με την παροχή επενδυτικών υπηρεσιών που αναφέρονται στην άδεια λειτουργίας της. 2. Το άρθρο 28(1) του Ν.144(Ι)/2007, σύμφωνα με το οποίο η Κυπριακή Εταιρεία Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών (ΚΕΠΕΥ) οφείλει να τηρεί καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας της όλες τις προϋποθέσεις χορήγησης άδειας λειτουργίας, ως αυτές προβλέπονται στο Μέρος ΙΙΙ του Ν.144(Ι)/2007 και ειδικότερα, με τις προϋποθέσεις που προβλέπονται στα άρθρα 15, 12(3), 18(2)(α) και 18(2)(ι) αυτού. 3. Το άρθρο 36, εδάφια (1) και (1)(α), του Ν.144(Ι)/2007, αναφορικά με τις υποχρεώσεις επαγγελματικής δεοντολογίας κατά την παροχή επενδυτικών και παρεπόμενων υπηρεσιών σε πελάτες. 

Η ΕΚΚ σημειώνει ότι ο συμβιβασμός που επιτεύχθηκε με την εταιρεία, για τις πιθανές παραβάσεις, ανέρχεται στο ποσό των €250,000. 

Η εταιρεία κατέβαλε ήδη το ποσό των €250,000. 

Σημειώνεται επίσης ότι τα ποσά που εισπράττονται από συμφωνίες συμβιβασμού λογίζονται ως έσοδα του Παγίου Ταμείου της Δημοκρατίας και δεν αποτελούν έσοδα της ίδιας της ΕΚΚ.

Δειτε Επισης

Ανταλλαγή τεχνογνωσίας Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου με τεχνοκράτες Λιθουανίας και Ολλανδίας
Ελληνική και Eurobank Κύπρου γίνονται ένα και επαναδιαμορφώνουν τον τραπεζικό χάρτη-Τι αλλάζει για τους πελάτες
Τράπεζα Κύπρου: Απέκτησε άλλες 182.149 μετοχές στο πλαίσιο του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών
Ξεκάθαρος ο Μάκης Κεραυνός...Αντανακλάται και στις κυπριακές τράπεζες η μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ
Αρ. Βουράκης: Εξετάζει επάνοδό της στην Κύπρο ως ανταποκρίτρια η Deutsche Bank-Ισχυρά συγκροτήματα από τις συγχωνεύσεις
Φεύγει από τον Σύνδεσμο Τραπεζών μετά από 30 χρόνια ο Μιχάλης Καμμάς-«Θα μας λείψει. Μιχάλη, σε ευχαριστούμε»(vid)
Χρ. Πατσαλίδης: Εντυπωσιακή πορεία σταθεροποίησης και ενίσχυσης για τον τραπεζικό τομέα, ανθεκτική η οικονομία
Μιχάλης Καμμάς: Το τραπεζικό τοπίο του σήμερα δεν θυμίζει σε τίποτα αυτό των προηγούμενων δεκαετιών
Μ. Κεραυνός: Ελκυστικός και ασφαλής προορισμός για διεθνείς επενδυτές η Κύπρος-Κρίσιμος ο ρόλος του τραπεζικού συστήματος
Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό: Η ΕΚΤ θα αποφασίσει για τα επιτόκια με βάση τον πληθωρισμό