Powered by

Το Παρίσι ετοιμάζει σχέδια έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση μη συμφωνίας για Brexit

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ έδωσε εντολή σήμερα στους υπουργούς της κυβέρνησής του να ετοιμάσουν μέτρα έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση μη σύναψης συμφωνίας για το Brexit. 

Το Παρίσι συνεχίζει να εργάζεται στη βάση ότι η Βρετανία θα επιτύχει μια συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους της για την έξοδό της από το μπλοκ, αλλά χρειάζεται να είναι έτοιμο στην περίπτωση που η Βρετανία αποχωρήσει χωρίς συμφωνία, υπογράμμισε η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

Τα μέτρα θα περιλαμβάνουν τη διευκόλυνση παραμονής Βρετανών πολιτών που ζουν σήμερα στη Γαλλία και τη διασφάλιση ομαλών διασυνοριακών ελέγχων, συμπληρώνει η ανακοίνωση.

 Νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι η διατήρηση της ενότητας της ΕΕ είναι πιο σημαντική από τη σφυρηλάτηση μιας στενής σχέσης με τη μετά-Brexit Βρετανία. Όπως είπε θέλει να επιτευχθεί συμφωνία για το Brexit έως τα τέλη του έτους.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κίνα μπορεί να πνίξει τον διεθνή ανταγωνισμό, για να εξυπηρετήσει τις βιομηχανίες της
ΟΗΕ: Η απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ για παράταση προθεσμίας δασμών εντείνει την αστάθεια
Οι ανακοινώσεις Ντόναλντ Τραμπ για τους δασμούς...Το ύψος, σε ποιες χώρες επέβαλε και πότε θα τεθούν σε ισχύ
Ανάβουν το πράσινο φως στην Βουλγαρία...Γίνεται το 21ο μέλος της ζώνης του ευρώ από την 1η Ιανουαρίου 2026
UBS: Η επενδυτική στρατηγική για τις αγορές το δεύτερο εξάμηνο
Τηλεφωνική επικοινωνία Φον ντερ Λάιεν-Τραμπ για δασμούς… «Θέλουμε μία win-win συμφωνία»
Κάμψη στις λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη τον Μάιο-Ανοδική πορεία σε ετήσια βάση
Γερμανία: Ανακάμπτει η βιομηχανία-Αγώνας δρόμου για τους δασμούς Τραμπ
Σουηδία: Η επιτάχυνση του πληθωρισμού επηρεάζει τη μείωση επιτοκίων τον Αύγουστο
Απώλειες για τον χρυσό με το βλέμμα σε δασμούς και δολάριο-Στα 3.306 δολάρια η ουγγιά