powered by

Αποζημιώσεις έως και €35 εκατ. για πελάτες Olympic;

Αποζημιώσεις έως και €35 εκατ. υπολογίζεται ότι θα καταβληθούν στους 179.000 ιδιοκτήτες οχημάτων στη Βουλγαρία και 10.000 στην Κύπρο, οι οποίες είναι πελάτες της κυπριακής ασφαλιστικής εταιρείας Olympic, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος».

Οι αποζημιώσεις θα καταβληθούν από το επασφάλιστρο 5%, που θα πληρώνουν τα επόμενα χρόνια κατά την ασφάλιση έναντι τρίτου του οχήματός τους οι Κύπριοι οδηγοί και ιδιοκτήτες οχημάτων, για λογαριασμό του Ταμείου Ασφαλιστών Μηχανοκινήτων Οχημάτων, το οποίο οφείλει να καταβάλει αποζημιώσεις στο αντίστοιχο Ταμείο της Βουλγαρίας, μέσω του οποίου θα λάβουν τις αποζημιώσεις τους οι Βούλγαροι ιδιοκτήτες οχημάτων και όσοι έχουν να λαμβάνουν αποζημιώσεις για δυστυχήματα εκεί.  

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, η κυπριακή νομοθεσία ορίζει ότι το Ταμείο Ασφαλιστών Μηχανοκινήτων Οχημάτων αναλαμβάνει αυτές τις υποχρεώσει στην Κύπρο και σε διμερείς συμφωνίες –υπάρχει τέτοια με τη Βουλγαρία– αφού καθορίζεται ως η πηγή αποζημιώσεων από το κλείσιμο και πτώχευση κυπριακής ασφαλιστικής που έχει οφειλές είτε στην Κύπρο είτε σε άλλη χώρα.

Πάντως με ανακοίνωσή της η Έφορος Ασφαλιστικών Εταιρειών της Κύπρου σημειώνει ότι έχει ακολουθήσει όλες τις διαδικασίες μέσα στα χρονικά πλαίσια που απαιτεί ο νόμος σε περίπτωση αφερεγγυότητας μιας ασφαλιστικής επιχείρησης με γνώμονα την προστασία των ασφαλισμένων.
 

Δειτε Επισης

Γιάννης Στουρνάρας: Να διατηρηθεί η ανεξαρτησία των κεντρικών τραπεζών
Μειώθηκαν για καταναλωτικά, αυξήθηκαν για δάνεια αγορά κατοικίας-Πώς κινήθηκαν τα επιτόκια τον Μάιο
Η Τράπεζα Κύπρου αναθεωρεί τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων» της
Πέραν των €250.000 οι ακάλυπτες επιταγές το εξάμηνο
Ευρωζώνη: Σημάδια αποκλιμάκωσης για τα επιτόκια δανεισμού τον Μάιο-Τι δείχνει η έκθεση της ΕΚΤ
Έρχονται αλλαγές στις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών-Τι συζήτησε ο SSM με τα πιστωτικά ιδρύματα
Λαγκάρντ: Σε σωστή τροχιά τα επιτόκια της ΕΚΤ-Απόλυτη προσήλωση στον στόχο για πληθωρισμό 2%
Τίμησε τον Κωνσταντίνο Ηροδότου η ΕΤΥΚ-«Κατά τη θητεία του ως Διοικητής επιλύθηκαν σημαντικά προβλήματα»
Joey Extras: Νέο σχέδιο επιβράβευσης για παιδιά και γονείς από την Τράπεζα Κύπρου
Νέο σχέδιο για πρόωρη εξόφληση ενήμερων δανείων από ΚΕΔΙΠΕΣ-Τέλος στην επιδότηση τόκων