Powered by

Στη Λάρνακα το μεγαλύτερο επιβατικό αεροπλάνο

Το μεγαλύτερο επιβατικό αεροσκάφος του κόσμου, ένα Α380 superjumbo, προσγειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, 1η Αυγούστου,  στον Διεθνή αερολιμένα της Λάρνακας. Το αεροσκάφος έκανε το ταξίδι Κοπεγχάγη – Λάρνακα, μεταφέροντας ως επί το πλείστον Δανούς τουρίστες που ήρθαν για να απολαύσουν τις χαρές του νησιού μας.
 
Το αεροπλάνο, αναχώρησε από την Κύπρο στις 8:15 μ.μ. και τέσσερις ώρες μετά επέστρεψε στον προορισμό του, κάνοντας ένα σύντομο ταξίδι συγκριτικά με τα προηγούμενα του, που ξεκινούσαν από την Σιγκαπούρη και έφταναν μέχρι και τις μακρινότερες πόλεις του κόσμου. 
 


 
Το superjumbo, πραγματοποίησε εκ παραδρομής την πτήση προς τη Λάρνακα για την σκανδιναβική Thomas Cook Group Plc, μετά από τεχνικό πρόβλημα που προέκυψε στο αεροσκάφος της εταιρείας που πραγματοποιεί το συγκεκριμένο ταξίδι. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία για τη πτήση προς τη Λάρνακα χρησιμοποιεί συνήθως ένα αεροσκάφος τύπου Airbus A321, το οποίο έχει λιγότερη από τη μισή χωρητικότητα του  A380 superjumbo.


 
Το A380 superjumbo


Ο «γίγαντας» των αιθέρων μπορεί να φιλοξενήσει  853 ανθρώπους σε διάταξη καθισμάτων μίας θέσης και 644 στον παραδοσιακό σχηματισμό των δύο θέσεων (οικονομική και business).
 


Το A380 superjumbo μπορεί να διανύσει 15.700 χιλιόμετρα (8.208 ναυτικά μίλια) χωρίς στάση για ανεφοδιασμό, ενώ οι τέσσερις κινητήρες Rolls Royce Trent 970B, που διαθέτει δίνουν ζωή στο «τέρας», το οποίο πιάνει ταχύτητες μέχρι και 676 μίλια τηνώρα και μπορεί να πετά ακόμα και σε υψόμετρο 43.000 ποδιών.
 
Το superjumbo κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ πτήσης χωρίς στάση, καθώς  καλύπτει την απίστευτη απόσταση των 13.800 χιλιομέτρων από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας μέχρι το Ντάλας των ΗΠΑ, παραμένοντας στον αέρα για 15 συνεχόμενες ώρες!

 

Δειτε Επισης

Αλ. Βαφεάδης: Λύσεις σε όλα τα θέματα χωρητικότητας επιβατών μέσω των έργων στα αεροδρόμια
Wizz Air: Ενισχύει το Wizz Discount Club στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Customer First Compass
Επανήρχισαν οι πτήσεις από και προς το Ισραήλ-Επανήλθε η ομαλότητα στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου
Μ. Κουρούπη: Κληροδότημα για τις επόμενες γενιές ταξιδιωτών τα έργα ανάπτυξης των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου
Ακυρώθηκαν πτήσεις από και προς το Ισραήλ, επηρεάστηκαν τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου
Εκτός easyHotel ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου-Νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς με μοναδικό μέτοχο την Tristan Capital Partners
Ένα «διαμάντι» στον Κόλπο των Κοραλλίων: Ο απόλυτος προορισμός για ηρεμία, χαλάρωση και μικρές στιγμές πολυτέλειας
Το Jamie Oliver Kitchen Λεμεσού παρουσιάζει: Ένα ξεχωριστό Wine Tasting με Santa Margherita
Στην Prodea Investments σχεδόν το 100% της MHV-Απέκτησε ποσοστό 20% από την Flowpulse έναντι €92,3 εκατ.
Aegean: Με θετικό πρόσημο και το 2025-Υψηλή ζήτηση από την Ελλάδα και το εξωτερικό