Powered by

Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί από και προς Κύπρο

Πέραν των εννέα εκατομμυρίων επιβατών διακινήθηκαν μέσω των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου το 2016 είτε ταξιδεύοντας προς ή από την Κύπρο για άλλους προορισμούς. Ποιοι είναι όμως οι προορισμοί από και προς πραγματοποιήθηκαν οι περισσότερες πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια της Κύπρου;

Συγκεκριμένα, το 2016 συνολικά διακινήθηκαν 9.160.611 επιβάτες μέσω των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου, με τις αφίξεις να ανέρχονται στα 4.590.878 και τις αναχωρήσεις στα 4.569.733.

Διαβάστε ακόμα: Ο Συνεργατισμός, τα NPLs και οι εκποιήσεις

Διαβάστε ακόμα: Απασχόληση: Άλλοι με προσωρινή, άλλοι με μερική

Με βάση στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας οι προορισμοί με τις περισσότερες πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου έχουν ως εξής:

Λάρνακα
1. Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενίζελος (Αθήνα): Το 2016 πραγματοποιήθηκαν 3.319 πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Λάρνακας και διακινήθηκαν συνολικά 451.983 επιβάτες.
2. Αεροδρόμιο Domodedovo (Μόσχα): Πραγματοποιήθηκαν 1.252 πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Λάρνακας και διακινήθηκαν συνολικά 188.478 επιβάτες.
3. Αεροδρόμιο Ben Gurion (Τελ Αβίβ): Πραγματοποιήθηκαν 1.962 πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Λάρνακας και διακινήθηκαν συνολικά 166.597 επιβάτες.
4. Αεροδρόμιο Vnukovo (Μόσχα): Πραγματοποιήθηκαν 926 πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Λάρνακας και διακινήθηκαν 162.437 επιβάτες.
5. Αεροδρόμιο Heathrow (Λονδίνο): Πραγματοποιήθηκαν 929 πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Λάρνακας και διακινήθηκαν 154.816 επιβάτες.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 57,9% των επιβατών που διακινήθηκαν μέσω του αεροδρομίου Λάρνακας είτε αφίχθηκαν είτε αναχώρησαν για χώρα μέλος της ΕΕ, ενώ το 42,1% είτε αφίχθηκε είτε αναχώρησε για χώρα εκτός ΕΕ. Υπογραμμίζεται πως τόσο ο αριθμός των επιβατών όσο και ο αριθμός πτήσεων από και προς τους πιο πάνω προορισμούς σημείωσε αύξηση σε σχέση με το 2015.



Πάφος
1. Αεροδρόμιο Gatwick (Λονδίνο): Το 2016 πραγματοποιήθηκαν 1.111 πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Πάφου και διακινήθηκαν συνολικά 197.706 επιβάτες.
2. Αεροδρόμιο Manchester (Μάντσεστερ): Πραγματοποιήθηκαν 797 πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Πάφου και διακινήθηκαν συνολικά 151.124 επιβάτες.
3. Αεροδρόμιο Stansted (Λονδίνο): Πραγματοποιήθηκαν 474 πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Πάφου και διακινήθηκαν συνολικά 84.359 επιβάτες.
4. Αεροδρόμιο Μακεδονία (Θεσσαλονίκη): Πραγματοποιήθηκαν 494 πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Πάφου και διακινήθηκαν συνολικά 83.776 επιβάτες.
5. Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος (Αθήνα): Πραγματοποιήθηκαν 385 πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Πάφου και διακινήθηκαν συνολικά 63.751 επιβάτες.

Σημειώνεται πως το 90,5% των επιβατών που διακινήθηκαν μέσω του αεροδρομίου Πάφου είτε αφίχθηκαν είτε αναχώρησαν για χώρα μέλος της ΕΕ, ενώ το 9,4% είτε αφίχθηκε είτε αναχώρησε για χώρα εκτός ΕΕ. Υπογραμμίζεται πως αύξηση κατέγραψε ο αριθμός πτήσεων και επιβατών από και προς τα αεροδρόμια Gatwick, Manchester και Stansted, ενώ ο αριθμός των επιβατών από και προς τα αεροδρόμια Ελευθέριος Βενιζέλος και Μακεδονία κατέγραψαν μείωση σε σχέση με το 2015.
 

 

Δειτε Επισης

Μοναδικές οικιστικές επιλογές σε όλη την Κύπρο από την Altamira Real Estate
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
«Ανάβει» το παράνομο εμπόριο αντί να σβήνει το τσιγάρο η υψηλή φορολογία(έρευνα)
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Εθνικό όπλο που δεν πρέπει να παραχωρηθεί η χαμηλή φορολογία
Σε αυτούς τους τομείς και επαγγέλματα θα μπορούν να εργαστούν φοιτητές από τρίτες χώρες-Δείτε το διάταγμα
Ικανοποίηση Λευκωσίας για την έκθεση προόδου της Moneyval-Η αταλάντευτη προσήλωση της Κυβέρνησης
Ξεκίνησε το «e-κοφίνι»-Πού μπορείτε να το βρείτε και πώς να το αξιοποιήσετε
Ψήφος εμπιστοσύνης από Fitch... Υψηλότερα και διαφοροποιημένα έσοδα για Ελληνική από την εξαγορά της CNP
Της τελευταίας στιγμής για τα πασχαλινά τους ψώνια οι Κύπριοι-Πότε η κορύφωση της κίνησης στις υπεραγορές
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων