powered by

Οι προκλήσεις για τις κυπριακές τράπεζες

Σε ένα συνεχές ράλι προκλήσεων βρίσκονται το τελευταίο διάστημα οι τράπεζες.  

Διαβάσατε ακόμα: Τα μεγάλα πακέτα μετοχών που άλλαξαν χέρια
 
Το ραγδαία μεταβαλλόμενο περιβάλλον της οικονομίας, το συνεχώς αναμορφούμενο νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο στα χρηματοοικονομικά και η διαθεσιμότητα όλο και πιο προηγμένων τεχνολογικών συστημάτων, αλλάζουν ριζικά τον τρόπο λειτουργίας και εξυπηρέτησης των πελατών.
 
Υπό αυτά τα δεδομένα, τα τραπεζικά ιδρύματα βρίσκονται σε ένα συνεχές ράλι προκλήσεων για ανάλογη προσαρμογή του πλαισίου παροχής υπηρεσιών και λύσεών τους για στήριξη των επιχειρήσεων και όχι μόνο.

Με εξειδικευμένες επιλογές και business centers, οι τράπεζες σήμερα έχουν τη δυνατότητα και την τεχνογνωσία να προσφέρουν στις ιδιωτικές επιχειρήσεις τα κεφάλαια που χρειάζονται, για να προβούν με τη σειρά τους στις ανάλογες επενδύσεις και να δώσουν τη δυναμική που χρειάζεται στο επιχειρείν.

Διαβάστε ακόμα: Σπουδαίες προσωπικότητες που ανέδειξε η Λεμεσός
 
Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου για τον κυπριακό τραπεζικό τομέα, το 2017 στα €19.562.663 ανήλθαν οι συνολικές χορηγήσεις μη χρηματοδοτικών επιχειρήσεων, εκ των οποίων τα €15.195.123 για μικρομεσαίες. Συνολικά, τα δάνεια σε επιχειρήσεις κατέγραψαν μείωση, έναντι €21.230.218 το 2016.
Διαβάστε αλόκληρο το άρθρο ΕΔΩ
 

Δειτε Επισης

Εισαγωγή 317.817 νέων μετοχών της Τράπεζας Κύπρου στο ΧΑΚ και στο ΧΑ-Πότε αρχίζει η διαπραγμάτευσή τους
Έρχεται νέα μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ, αλλά… Τι εκτιμούν οι αναλυτές για τη συνέχεια
Κόλλησε στα γρανάζια της δικαιοσύνης η διαχείριση των ΜΕΔ-Δεν προχωρά η λειτουργία ειδικής δικαιοδοσίας
Τράπεζα Κύπρου: Πότε καταβάλλεται το μέρισμα μικτού ποσού €0.48 ανά συνήθη μετοχή
Πότε θα πραγματοποιηθεί και τα θέματα στην ατζέντα του τακτικού παγκύπριου συνεδρίου της ΕΤΥΚ
Deutsche Bank: Bασικός μοχλός ενίσχυσης της κερδοφορίας της Eurobank η Κύπρος-Eπιβεβαίωση θετικής δυναμικής
Σεντένο (ΕΚΤ): Μειώσεις και κάτω από το ουδέτερο επιτόκιο
Κάζακς (ΕΚΤ): Η μείωση στα επιτόκια φτάνει στο τέλος της
Το νέο μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΙΠΕΣ-Επέκταση θητείας Παπαδόπουλου, Χοιρομερίδη και Πιτσιλλή για άλλα τρία χρόνια
ΕΚΤ: Το μεταβαλλόμενο γεωπολιτικό τοπίο απειλεί τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα