Ερευνητική: Ανορθόδοξη η επιστολή Σταυρινίδη

Ενοχλημένη παρουσιάζεται η Ερευνητική Επιτροπή για τον Συνεργατισμό με την πρακτική του Γιάννου Σταυρινίδη να αποστείλει επιστολή και στη συνέχεια να τη δώσει στη δημοσιότητα στην προσπάθεια του να απαντήσει στα περί super εξουσιών που του αποδόθηκαν κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ενώπιον της Επιτροπής.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωση της η Ερευνητική Επιτροπή σημειώνει πως «Παρατηρήθηκε το ανορθόδοξο φαινόμενο η Ερευνητική Επιτροπή να λαμβάνει επιστολές από άτομα, στα οποία έγινε αναφορά στο όνομα τους, από πρόσωπα τα οποία καταθέτουν ενόρκως ως μάρτυρες, στις δημόσιες/ανοιχτές συνεδριάσεις της Ερευνητικής Επιτροπής, σε κάποιες, μάλιστα περιπτώσεις, αυτές οι επιστολές δημοσιεύτηκαν στα ΜΜΕ, απαντώντας στα όσα αναφέρθηκαν ενώπιον της Επιτροπής.

Η Ερευνητική Επιτροπή με βάση τις εξουσίες οι οποίες της παρέχονται από τον περί Ερευνητικών Επιτροπών Νόμο, ΚΕΦ.44 καθώς και το Διάταγμα του Γενικού Εισαγγελέα (ΚΔΠ 201/2018) ακούει μάρτυρες και καταγράφει γεγονότα ενόρκως σε δημόσιες συνεδριάσεις και δεν λειτουργεί με τη μέθοδο της ανταλλαγής επιστολών.

Ο οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος, του οποίου το όνομα έχει ακουστεί στις δημόσιες/ανοικτές συνεδριάσεις, έχει το δικαίωμα να αποταθεί στην Ερευνητική Επιτροπή και με επιστολή του να ζητήσει να κληθεί και να καταθέσει δημόσια και ενόρκως, στην περίπτωση που δεν έχει ήδη κληθεί από την Επιτροπή να το πράξει, και να παραθέσει ενώπιον της Επιτροπής γεγονότα, τα οποία θα είναι χρήσιμα, στο πλαίσιο των όρων εντολής της».

Δειτε Επισης

Μάκης Κετώνης: Το ταξίδι στην αειφορία και το επόμενο κεφάλαιο μιας συναρπαστικής επαγγελματικής διαδρομής
Νίκος Χριστοδουλίδης: Βελτιώνεται η φήμη και η αξιοπιστία της Κύπρου, προσελκύουμε ποιοτικές επενδύσεις
Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Εννέα κορυφαίες εταιρείες με έδρα την Κύπρο που υιοθέτησαν εργαλεία AI
Η ενεργειακή μετάβαση της Κύπρου και ο δρόμος για ένα ανθεκτικό και βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης
Τι εκτιμούν οι αγορές... «Στοιχηματίζουν» για ακόμη πιο μεγάλες μειώσεις των επιτοκίων από ΕΚΤ οι επενδυτές
Familychef: Πλάνα...διατροφής και μια εταιρεία που έχει ως στόχο οι πελάτες της να μάθουν να τρώνε σωστά
Έτσι θα διαμορφωθεί ο χώρος που δεσπόζει το ιστορικό εργοστάσιο της ΚΕΑΝ στη Λεμεσό (photos)
Αλ. Ιωσηφίδης: Ευεργετική για την κυπριακή ναυτιλία η ένταξη στη ζώνη Σένγκεν-Επιπρόσθετο κίνητρο στη φαρέτρα μας
Κριστίν Λαγκάρντ: Σε επαγρύπνηση λόγω δασμών η ΕΚΤ-Ήδη βιώνουμε ένα αρνητικό σοκ στη ζήτηση
Κατέβασε εκ νέου τα επιτόκια της, αλλά δεν δεσμεύεται για την πορεία που θα ακολουθήσουν στο μέλλον η ΕΚΤ