Γιατί η Κύπρος είναι ο παράδεισος των ψηφιακών επιχειρηματιών

Επιχειρηματικό παράδεισο για κάθε ψηφιακό επιχειρηματία, άνδρα ή γυναίκα, χαρακτηρίζει την Κύπρο ο Simon Moser, ιδρυτής του Polygrowth, μίας ομάδας συγγραφέων κρυπτογράφησης και social media influencers, προτρέποντας τους digital επιχειρηματίες να ετοιμάσουν βαλίτσες για το νησί.

Σε άρθρο του στο Entrepreneur πλέκει το εγκώμιο της Κύπρου, αναλύοντας τους λόγους για τους οποίους είναι η καλύτερη χώρα στην Ευρώπη για τις ψηφιακές επιχειρήσεις, αναγνωρίζοντας πολλά πλεονεκτήματα που προσφέρει, όπως η ευνοϊκή φορολογία και η απλότητα της ίδρυσης μίας εταιρείας περιορισμένης ευθύνης.

Φορολογία και νόμοι
Όπως αναφέρει, οι φορολογικές νομοθεσίες και άλλοι κανονισμοί είναι αναμφισβήτητα ορισμένα από τα βασικά στοιχεία που πρέπει να εξετάσει κάποιος που σχεδιάζει να μεταφέρει την επιχείρησή του σε άλλη χώρα. «Σε αυτούς τους τομείς, είναι δύσκολο να νικήσει κάποιος στην ευρωπαϊκή ήπειρο το νησί της ανατολικής Μεσογείου», εξηγεί σχετικά.

Επιπλέον, ο Moser επισημαίνει ότι η Κύπρος διαθέτει ένα από τα πιο ευεργετικά φορολογικά καθεστώτα στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 40 συμβάσεων διπλής φορολογίας, αψηφώντας το γεγονός ότι οι αρχές αύξησαν πρόσφατα τους φόρους εταιρειών από το 10 στο 12,5%.

Απλή ίδρυση
Αναφέρεται επίσης στην απλότητα της ίδρυσης και της διοίκησης μιας εταιρείας περιορισμένης ευθύνης, σημειώνοντας ότι η εγκατάσταση μιας επιχείρησης είναι συνήθως χαμηλού κόστους και μπορεί να γίνει σε λίγες μέρες.

Ωστόσο, το πιο εντυπωσιακό για τον ίδιο δεν είναι απλώς οι φορολογικές νομοθεσίες, αλλά το γεγονός ότι «μετά την επιτυχή μετανάστευσή τους στην Κυπριακή Δημοκρατία, μετά τον Ιούλιο του 2015, οι αιτητές υπάγονται σε φορολογικό καθεστώς μη κατοίκων (non dom), μια κατάσταση που διαρκεί για τουλάχιστον 17 χρόνια και προσφέρει μεγάλη ποικιλία πλεονεκτημάτων».

Όπως λέει ο επιχειρηματίας, «όχι μόνο μειώνει τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων κατά 50%, αλλά επίσης εξαλείφει τους φόρους επί των μερισμάτων και των εσόδων από τόκους».

Αναγκαία υποδομή
Την ίδια ώρα εντοπίζει στην Κύπρο την αναγκαία υποδομή για ψηφιακές επιχειρήσεις, όπως ικανοποιητική ευρυζωνική και κινητή σύνδεση στο διαδίκτυο, ακόμη και στην κορυφή ενός βουνού του νησιού. Ταυτόχρονα,  τονίζει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία προσφέρει δύο μεσαίου μεγέθους διεθνή αεροδρόμια (Λάρνακας και Πάφο), με τη Λεμεσό να αποτελεί εμπορικό και μεταφορικό κόμβο.

Εξάλλου, επισημαίνει ότι η Κύπρος προσφέρει τη δυνατότητα επικοινωνίας στην πιο κοινή γλώσσα, καθώς η αγγλική είναι η δεύτερη επίσημη γλώσσα του νησιού και το 80% περίπου του πληθυσμού μπορεί να τη μιλήσει σωστά, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο.

Δειτε Επισης

Οι συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας που επιλέγουν οι Κύπριοι-Έρευνα του ΓΕΡΗΕΤ
Ο όρος «ψηφιακή πολιτότητα» και η «Σύνοδος για την Συμμετοχική Ψηφιακή Πολιτότητα»
PLATX: Μνημόνιο συνεργασίας με e& Egypt-Πού θα εστιάσει και τι υπογραμμίζει η συγκεκριμένη κίνηση
Το IN Business TV στο μεγάλο τεχνολογικό γεγονός Huawei Connect 2024 στο Παρίσι (video & pics)
AWS: Οι δυνατότητες του cloud, η παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη και η επένδυση μεγατόνων στις ΑΠΕ
Human Centric: Αξιοποίηση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης σε καινοτόμα προγράμματα κατάρτισης
Πώς ο ψηφιακός μετασχηματισμός λειτουργεί προς όφελος της επιχείρησής σας
Στις εγκαταστάσεις της Dynamic Works ο Επικεφαλής Επιστήμονας
Primetel Business Networking Event: Ο έμπιστος συνεργάτης της σύγχρονης κυπριακής επιχείρησης (video)
Στο διεθνές συνέδριο για θέματα τεχνολογίας «Tallinn Digital Summit» ο Ν. Δαμιανού-Σειρά επαφών στην Εσθονία