powered by

Γ. Εισαγγελέας: Να μην είμαστε ξανά στο ίδιο έργο θεατές

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 9 Ιουλίου η ορκωμοσία και η επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του Προέδρου και των δύο Μελών της Ερευνητικής Επιτροπής για την κατάρρευση του Συνεργατικού Πιστωτικού Συστήματος.

Η ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Νομικής Υπηρεσίας ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα.

Πρόεδρος της Ερευνητικής Επιτροπής είναι ο Γιώργος Αρέστη, πρώην δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου και τέως δικαστής του Δικαστηρίου της ΕΕ.


Μέλη της Επιτροπής είναι ο Γεώργιος Χαραλάμπους, οικονομολόγος πρώην ανώτερος γενικός διευθυντής της Τράπεζας Κύπρου και τέως πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου

Mέλος της επιτροπής επίσης είναι ο Γεώργιος Γεωργίου, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank Κύπρου και τέως πρόεδρος του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου, που διορίστηκαν ως Επίτροποι.


Μετά την ορκωμοσία, ο Γενικός Εισαγγελέας. Κώστας Κληρίδης κάλεσε τα μέλη της Επιτροπής να προβούν σε μια εμπεριστατωμένη, πλήρης και αντικειμενική διερεύνηση η οποία θα οδηγήσει όχι απλώς στην υποβολή έκθεσης αλλά μιας έκθεσης με πλήρεις αναλύσεις, εξηγήσεις και συμπεράσματα και αυτά να μην αποτελούν απλώς το τέλος μιας διαδικασίας αλλά να είναι η απαρχή μιας άλλης διαδικασίας από την αξιολόγηση του υλικού το οποίο θα συλλέξουν και της εκτίμησης όλων των στοιχείων έτσι ώστε επιτέλους εκεί όπου απαιτείται "να ληφθούν μέτρα προς αποτροπή φαινομένων όπως αυτό που θα διερευνήσετε και να μην είμαστε ξανά στο ίδιο έργο θεατές".

Δειτε Επισης

17α IN Business Awards: Όλα έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή του επιχειρείν
Οι ενέργειες που τρέχουν και ο οδικός χάρτης το λιμάνι και την μαρίνα Λάρνακας-«Όλοι θέλουμε να γίνει το έργο»
Η επόμενη μέρα της Ermes μετά την πώληση των ERA-Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες και τα περιουσιακά στοιχεία
Συναλλαγές με ασφάλεια με το Apple Pay από την AstroBank
Ελληνική Τράπεζα: Νέα μείωση του βασικού επιτοκίου-Όφελος για 90.000 δανειολήπτες
Η ώρα της επιβράβευσης-Απόψε η τελετή απονομής των 17ων IN Business Awards
Σταθερή ανάκαμψη για τα high end ακίνητα-Συναλλαγές €0,5 δισ. το 2024
Σώτος Τρικωμίτης: Πήραμε διαβεβαιώσεις, περιμένουμε πράξεις για την ηλεκτροκίνηση-Παραγωγικός ο διάλογος
Αλέξης Βαφεάδης: Ακούσαμε τις θέσεις του ΣΕΜΗΟ, σύντομα νέα σχέδια για ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης
Μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές για την μεγάλη βραδιά των IN Business Awards 2024 (pics)