Powered by

Έκκληση Ντράγκι για πανευρωπαϊκή ασφάλιση καταθέσεων

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας επανέλαβε την έκκληση του για τη δημιουργία μιας κοινής ασφάλισης καταθέσεων στην ευρωζώνη, τονίζοντας πως ο διαμοιρασμός των ρίσκων βοηθάει στην μείωση τους. 

«Στo επερχόμενο χρονικό διάστημα, κατά τις διαβουλεύσεις για μια κοινή ευρωπαϊκή ασφάλιση καταθέσεων, δεν πρέπει να μας κρατήσει πίσω η διάκριση ανάμεσα στη μείωση του ρίσκου και στο διαμοιρασμό του ρίσκου» υποστήριξε ο Μάριο Ντράγκι στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Ντράγκι τόνισε πως οι τράπεζες έχουν ήδη προχωρήσει σε μια σημαντική εξυγίανση των ισολογισμών τους και ένας διαμοιρασμός του ρίσκου τώρα θα βοηθούσε στην μείωση του, καθώς θα οδηγούσε σε μια πιο συντεταγμένες και γρήγορες τραπεζικές εκκαθαρίσεις.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Ευρωζώνη: Στασιμότητα στον ιδιωτικό τομέα εν μέσω διεθνούς αβεβαιότητας
Ανάκαμψη στον γερμανικό ιδιωτικό τομέα-Κοντά στην έξοδο από την ύφεση η μεταποίηση
Αντισυνταγματική η εισφορά αλληλεγγύης των τραπεζών στην Πορτογαλία
Κρ. Γκεοργκίεβα: Προειδοποιεί για ευρύτερους κινδύνους από τις αμερικανικές επιθέσεις στο Ιράν
Πώς η Μέση Ανατολή και το αμερικανικό χρέος οδηγούν τους επενδυτές στο χρυσό
Η πλεονάζουσα παγκόσμια προσφορά πετρελαίου περιορίζει τις αυξήσεις τιμών
Ιστορικά ψηλά στις μετοχές στο Τελ Αβίβ μετά τα πλήγματα ΗΠΑ στο Ιράν
Αναμένουν άνοδο στις τιμές πετρελαίου οι επενδυτές, στροφή προς ασφαλή καταφύγια
Barclays: Οικονομική ανάκαμψη στην Ευρωζώνη από το 2026 με αιχμή τη Γερμανία
Ομόφωνη στήριξη Ecofin στην ένταξη της Βουλγαρίας στην ευρωζώνη από την 1η Ιανουαρίου του 2026