powered by

Συλλούρης: Όχι στην διαπλοκή και αναποτελεσματικότητα

Θα πρέπει να εξοντωθούν οι «δίδυμες αδελφές», η διαπλοκή και η αναποτελεσματικότητα, ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, επισημαίνοντας πως η δική του θετική ψήφος δεν θα συμβάλει ούτε στη σωτηρία του χρηματοπιστωτικού συστήματος ούτε και στη σωτηρία της οικονομίας. Θετική ψήφος θα ήταν εγκατάλειψη των όσων χρειάζονται να γίνουν καθώς επίσης και ενίσχυση της αδιαφάνειας της συσκότιση που μας οδήγησε σε όλα τα δεινά του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Δε αναχαιτίσαμε τα προβλήματα του χρηματοπιστωτικού συστήματος μετά την απάτη του χρηματιστηρίου, όταν εγκρίναμε το €1,8 δις της Λαϊκής Τράπεζας. Μείναμε μόνο στις έρευνες. Ελπίζω, είπε, ότι η νέα ερευνητική επιτροπή να μην παραμείνει στα ίδια.

Δεν εισακούστηκαν όσοι έλεγαν ότι προτού δοθούν τα 175 εκατ. ευρώ στον Συνεργατισμό θα έπρεπε να δούμε το ζήτημα ολιστικά και να εξεύρουμε λύσεις. Ούτε αργότερα συγκινηθήκαμε με την έκθεση του Ελεγκτή. Επικρατούσε πάντα η νοοτροπία ψηφίστε τώρα γιατί καιγόμαστε. Υπήρχε πάντα το πέπλο της σιωπής.

Σε σύγχρονα και ανεπτυγμένα κράτη όταν διοικούν οι ικανοί και όχι οι διαλεκτοί, όταν δεν υπάρχει διαπλοκή και κομματοκρατία, τότε όλα λειτουργούν ομαλά.

Δεν θα συγκαλύψουμε λάθη και παραλήψεις. Το μείγμα διαπλοκής και αναποτελεσματικότητας είναι καταστροφικό και περί αυτού πρόκειται.

Αν το δίλημμα ήταν να σωθεί η οικονομία του τόπου τότε η ψήφος μου θα ήταν η θετική. Αν το δίλημμα ήταν να προστατευθούν οι καταθέσεις των πολιτών τότε η ψήφος μου θα ήταν θετική.

Για μένα τα διλήμματα είναι άλλα, θα τερματίσουμε την προχειρότητα και θα συμπεριφερθούμε σαν κράτος επαγγελματικά;

Πρέπει να εγκύψουμε αποφασιστικά στο ζήτημα του τραπεζικού συστήματος. Καλώ την ερευνητική επιτροπή να εργαστεί και θα έχει τη στήριξη μου επιτέλους να αποδοθούν ευθύνες.

 

Δειτε Επισης

Εκπαιδεύονται οι εκπαιδευτές για ενίσχυση της χρηματοοικονομικής παιδείας των ενηλίκων
Βιλερουά ντε Γκαλό: Η επόμενη κίνηση της ΕΚΤ πιθανότατα θα είναι μείωση επιτοκίων
Ικανοποίηση ΚΤΚ για την νέα έκθεση Moneyval για την Κύπρο-Τι καταδεικνύει η πρόοδος και η αναβάθμιση που έχει επιτευχθεί
Το πλαίσιο στρατηγικών πρωτοβουλιών της Eurobank για ενίσχυση της επιχειρηματικής διασύνδεσης με Ινδία
Στο Ανώτατο με αίτημα Γενικού Εισαγγελέα η τύχη έφεσης σε υπόθεση κουρέματος-Γιατί παραπέμφθηκε από το Εφετείο
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών-Εξαγόρασε 5,142,602 μετοχές για ακύρωση ύψους €30 εκατ.
Eurobank: Φέρνει την πρώτη agentic AI φωνητική πλατφόρμα για επιχειρήσεις στην Ευρώπη-Πρώτη παρουσίαση από Κύπρο
Στην ελίτ του Χρηματιστηρίου Αθηνών η Τρ. Κύπρου-Πολλαπλά οφέλη και μεγάλη δυναμική με την ένταξή της στον FTSE 25
Ανέβηκε στις €62.164 η αξία των ακάλυπτων επιταγών που εκδόθηκαν τον Μάιο
Τελική ευθεία για κουρεμένους με νέα πλατφόρμα επιβεβαίωσης αιτήσεων-Πώς υπολογίζεται η αποζημίωση