powered by

Σιζόπουλος: Ερήμην των πάντων η συμφωνία για Συνεργατισμό

Προ τετελεσμένων για ακόμα μια φορά βρίσκεται η Βουλή η οποία καλείται να τοποθετηθεί επί δύο κακών λύσεων σε ό,τι αφορά τον Συνεργατισμό. Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος επισημαίνοντας πως η συμφωνίας του Συνεργατισμού με την Ελληνική Τράπεζα είναι ετεροβαρής η οποία έγινε ερήμην των πάντων.

Δυστυχώς, είπε, οι προτάσεις της ΕΔΕΚ το 2015 για ενίσχυση του εποπτικού ελέγχου για τον Συνεργατισμό δεν εισακούσθηκαν. Επέρριψε παράλληλα ευθύνες στην κυβέρνηση ότι δεν διαβουλεύθηκε σωστά με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς ώστε να υπάρξει εναλλακτική λύση για τον Συνεργατισμό.

Πρόσθεσε πως καμία πολιτική ή τεχνική ευαισθησία δεν επιδείχθηκε από αυτούς που είχαν την ευθύνη να πράξουν κάτι και δεν το έπραξαν. Εξέφρασε, επίσης, την πεποίθηση ότι η ερευνητική επιτροπή που διορίστηκε θα καταλήξει σε συγκεκριμένα συμπεράσματα και να αποδοθούν ευθύνες και να μην καταλήξουν όπως τις έρευνες για το χρηματιστήριο και τις Κυπριακές Αερογραμμές.

Η θετική ψήφος στις εγγυήσεις και μόνο δεν αποτελεί ανοχή στην κακοδιαχείριση, αλλά ούτε και ως επικύρωση στην πολιτική της κυβέρνησης, αλλά ως ψήφο εμπιστοσύνης στις καταθέσεις των πολιτών.

Κάλεσε την κυβέρνηση ώστε να ληφθούν μέτρα ώστε να διαφυλαχθούν τα περιουσιακά στοιχεία του Συνεργατισμού που υπάρχουν σε κοινότητες και να αξιοποιηθούν από τις κοινότητες και να μην εκποιηθούν. 

Δειτε Επισης

Εκπαιδεύονται οι εκπαιδευτές για ενίσχυση της χρηματοοικονομικής παιδείας των ενηλίκων
Βιλερουά ντε Γκαλό: Η επόμενη κίνηση της ΕΚΤ πιθανότατα θα είναι μείωση επιτοκίων
Ικανοποίηση ΚΤΚ για την νέα έκθεση Moneyval για την Κύπρο-Τι καταδεικνύει η πρόοδος και η αναβάθμιση που έχει επιτευχθεί
Το πλαίσιο στρατηγικών πρωτοβουλιών της Eurobank για ενίσχυση της επιχειρηματικής διασύνδεσης με Ινδία
Στο Ανώτατο με αίτημα Γενικού Εισαγγελέα η τύχη έφεσης σε υπόθεση κουρέματος-Γιατί παραπέμφθηκε από το Εφετείο
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών-Εξαγόρασε 5,142,602 μετοχές για ακύρωση ύψους €30 εκατ.
Eurobank: Φέρνει την πρώτη agentic AI φωνητική πλατφόρμα για επιχειρήσεις στην Ευρώπη-Πρώτη παρουσίαση από Κύπρο
Στην ελίτ του Χρηματιστηρίου Αθηνών η Τρ. Κύπρου-Πολλαπλά οφέλη και μεγάλη δυναμική με την ένταξή της στον FTSE 25
Ανέβηκε στις €62.164 η αξία των ακάλυπτων επιταγών που εκδόθηκαν τον Μάιο
Τελική ευθεία για κουρεμένους με νέα πλατφόρμα επιβεβαίωσης αιτήσεων-Πώς υπολογίζεται η αποζημίωση