Τα πλεονεκτήματα της εξωτερικής ανάθεσης και ο κατάλληλος συνεργάτης

Τόσο ο έμπορας όσο και ο καταναλωτής, αλλά και ευρύτερα η οικονομία, μπορούν να αποκομίσουν τεράστια οφέλη από έναν καλό επαγγελματία του τομέα των Logistics. Το όφελος περιέχεται στη σύνθεση της ορολογίας Logistics, το σωστό προϊόν να είναι διαθέσιμο στον καταναλωτή στη σωστή τιμή, στον σωστό χώρο, στον σωστό χρόνο και στη σωστή κατάσταση.
 
Mια επαγγελματική δομή Logistics βελτιστοποιεί την Εφοδιαστική Αλυσίδα (ΕΑ) και κατά συνέπεια το προϊόν γίνεται πιο ανταγωνιστικό. Μεταξύ άλλων, βαρύνεται με το ελάχιστο κόστος και ταυτόχρονα εμβολιάζεται με Added Value. Με τον τρόπο αυτό η ΕΑ από κέντρο κόστους γίνεται στρατηγικό εργαλείο ανάπτυξης, συνεισφέροντας ενεργά στην αποδοτικότητα των πωλήσεων. Αυτό μεταφράζεται αφενός ως όφελος στον έμπορο, αλλά εξίσου σημαντικός είναι και ο θετικός αντίκτυπος στον καταναλωτή.
 
Γιατί στη G.A.P. Vassilopoulos
Για παράδειγμα, φανταστείτε μία εταιρεία, η οποία θέλει να φτάνουν τα προϊόντα της στον καταναλωτή μέσω διανομής σε μικρά σημεία πώλησης. Θα πρέπει να διαθέτει έναν στόλο φορτηγών, τα οποία, ως επί το πλείστον, θα εκτελούν δρομολόγια με χαμηλό έως μέτριο συντελεστή εκμετάλλευσης. Χωρίς καν να υπολογίζουμε την εποχικότητα! Τα πετρέλαια, οι εργατοώρες, αλλά και η διαχείριση στο σύνολο είναι πέρα για πέρα αντιοικονομική. Αντίθετα, όπως και στο εξωτερικό, ο ανεπτυγμένος παροχέας υπηρεσιών, όπως συμβαίνει και στην πλατφόρμα του Ομίλου G.A.P. Vassilopoulos, διαθέτει τόσο τον κρίσιμο όγκο όσο και τις οικονομίες κλίμακας, ώστε να μπορέσει να καλύψει αυτή την ανάγκη με το χαμηλότερο δυνατό κόστος και να προσθέσει αξία στο προϊόν.

H έννοια Logistics είναι η βέλτιστη αξιοποίηση των resources - πόρων. Ας μην ξεχνάμε ότι το όποιο κόστος στις διαδικασίες αναπόφευκτα μετακυλά στο κόστος του προϊόντος και κατά συνέπεια επιβαρύνει άμεσα ή έμμεσα την οικονομία. Ένας 3PL ενδυναμώνει, επίσης, την ανταγωνιστικότητα μεταξύ των έμπορων, αφού η πλατφόρμα απελευθερώνει πόρους, βελτιώνει τη διαφάνεια στη διαχείριση της ΕΑ και παρέχει αυξημένο βαθμό πληροφόρησης σε επίπεδο activities - διεργασιών.

Πρόσθετα, η πλατφόρμα του Ομίλου G.A.P. Vassilopoulos επιτυγχάνει σμίκρυνση του επιχειρηματικού κινδύνου, αλλά και του κόστους κεφαλαίου, με λιγότερες επενδύσεις στο κομμάτι Logistics για τον έμπορο. Επίσης, δημιουργεί ορατότητα και διαφάνεια στο κόστος (βάσει ταρίφας) κατά κιβώτιο-τεμάχιο-παλέτα και κατά συνέπεια καλύτερη αξιολόγηση κατά προϊόν/ πελάτη. Πρόσθετα οφέλη από τη συνεργασία είναι η μείωση φθορών και απωλειών, η αξιόπιστη τεχνολογική διαχείριση αποθέματος, η ενδυνάμωση του marketing και οι μηδενικές απώλειες στα σημεία πώλησης. Προσφέρει, ακόμα, τη δυνατότητα στον έμπορο να διευρύνει τους χρονικούς και γεωγραφικούς του ορίζοντες, με κριτήριο κόστος και KPIs.

Την ίδια ώρα ο έμπορας μπορεί και πρέπει να επικεντρωθεί στον τομέα που ξέρει καλύτερα και που δεν είναι άλλος από το στρατηγικό κομμάτι των πωλήσεων, της ανάπτυξης και της επέκτασης.
 
Εμπιστοσύνη που κερδίζεται                     
                                                                  
Αυτό που εδώ και πολλά χρόνια τονίζουμε με αρθρογραφία στον Τύπο κι έχει αρχίσει πλέον να ριζώνει στην αντίληψη του έμπορα, είναι ότι σήμερα δεν είναι ουσιαστικά το προϊόν που ανταγωνίζεται, αλλά τα Logistics και ευρύτερα η Εφοδιαστική Αλυσίδα, που στρατηγικά επιλέγει ο έμπορας - επιχειρηματίας. Και σήμερα υπάρχει επιλογή. Για τον λόγο αυτό πολλές επιχειρήσεις στην Κύπρο, αλλά και το εξωτερικό, δεικνύουν εμπιστοσύνη στον θεσμό του 3PL (Third Party Logistics), απότοκο της πρακτικής των τελευταίων χρόνων στη χώρα μας. Είναι σημαντικό, κατά την επιλογή του παρόχου 3PL, να δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στα ποιοτικά κριτήρια, μεταξύ άλλων, κατά πόσον ο 3PL έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει τον έμπορα σήμερα και αύριο, αν η εξάρτησή του από άλλους παράγοντες είναι μηδενική ή όχι. Ουσιαστικά η πλατφόρμα του Ομίλου G.A.P. Vassilopoulos, ως παρόχου 3PL, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των πελατών και αυτό έχει προσθέσει ένα κομμάτι, αν θέλετε έχει συμβάλει ένα λιθαράκι, στην ανάπτυξη των Logistics στην Κύπρο. Ο 3PL έχει πρόσβαση και γνώση στην καρδιά της κάθε επιχείρησης που διαχειρίζεται, κατά συνέπεια η λέξη εμπιστοσύνη απορρέει και είναι συνυφασμένη με τη σχέση αυτή.

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα της πλατφόρμας του Ομίλου G.A.P. Vassilopoulos είναι το ολοκληρωμένο πακέτο, one stop shop που προσφέρει, όπως, αποθήκευση, διαχείριση, διανομή με πολλαπλές παρεμφερείς υπηρεσίες, όλα κάτω από την ίδια στέγη και που ανταποκρίνονται σε όλα τα μεγέθη των επιχειρήσεων (μικρές, μεσαίες, μεγάλες, πολυεθνικές). Πολλές επιχειρήσεις επιλέγουν το one-stop-shop και αυτό διαμορφώνει νέα δεδομένα στην κυπριακή αγορά.
 
Λύσεις υψηλών προδιαγραφών
 
Ο ανταγωνισμός είναι θεμιτός και επιβάλλεται. Δημιουργεί συνθήκες βελτίωσης και συνεχούς αναβάθμισης. Στον όμιλό μας, θα πρέπει να επισημάνουμε, η φιλοσοφία του ανταγωνισμού διαφέρει ως έννοια. Στην πράξη, αναρτούμε τον πήχη, μέσω της υιοθέτησης προδιαγραφών προηγμένων χωρών και ποτέ με κριτήριο τις προσφερόμενες υπηρεσίες του «διπλανού». Ουσιαστικά επικεντρωνόμαστε, κυρίως εσωτερικά, στο πλαίσιο υψηλών προδιαγραφών (tailormade), για την κάλυψη των απαιτήσεων των πελατών μας και αυτό από μόνο του δημιουργεί δυναμική βελτιστοποίησης.

Η αξιοπιστία και η αποτελεσματικότητα στις υπηρεσίες βιώνεται μέσα από την πρακτική και κερδίζεται από τα σχόλια του πελάτη. Θεωρούμε, όμως, σημαντικό και άξιο αναφοράς ότι για 30 χρόνια ο όμιλος καταγράφει μια αξιόλογη πορεία, αλλά και ραγδαία ανάπτυξη στα Logistics, γεγονός που εκτιμάμε ότι αποτελεί απότοκο της εμπιστοσύνης των πελατών.
 
Χωρίς ενδοιασμούς και με σιγουριά πιστεύουμε ότι το μοντέλο και η πλατφόρμα του Ομίλου G.A.P. Vassilopoulos έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν σημαντικά το κόστος μιας επιχείρησης, μικρής ή μεγάλης και ταυτόχρονα να ωθήσουν σημαντικά τις πωλήσεις.
 
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 
Διεύθυνση:
Λεωφ. Στροβόλου 20, 2011 Στρόβολος, Λευκωσία
Τηλέφωνο: 22710000
Ιστοσελίδα: www.gapgroup.com
 

Δειτε Επισης

Η νέα επιταγή του επιχειρείν