powered by

ΕΤΥΚ: Απεργία αν πιεστούν οι εργαζόμενοι για αποχώρηση

Δεν θα διστάσει να προχωρήσει στη λήψη μέτρων, περιλαμβανομένης της απεργίας, σε περίπτωση που διαπιστωθεί η εξάσκηση άμεσων ή έμμεσων πιέσεων ή εκβιασμών προς τους υπαλλήλους στο Συνεργατισμό σε ό,τι αφορά το σχέδιο εθελούσιας αποχώρησης, αναφέρει η Γενική Γραμματεία της ΕΤΥΚ σε εγκύκλιο της προς τα μέλη της, την οποία δίνει στη δημοσιότητα. 

Σε σχέση με τη συνάντηση που είχαν οι συντεχνίες με τη διεύθυνση της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, αναφέρεται ότι «δυστυχώς, ακόμα μια φορά, η Τράπεζα παρουσιάστηκε αμετακίνητη από την πρόταση που κατέθεσε σε προηγούμενες συναντήσεις, επομένως το σχέδιο που προτείνει εξακολουθεί να μην ικανοποιεί τις θέσεις της Οργάνωσής μας και τις προσδοκίες των συναδέλφων».

Για το λόγο αυτό, προστίθεται, «καλέσαμε την Τράπεζα για ακόμα μια φορά, όπως, έστω και την υστάτη, διαφοροποιήσει τη στάση της, προκειμένου το Σχέδιο να είναι ελκυστικό και να δώσει την ευκαιρία σε ικανοποιητικό αριθμό συναδέλφων να το επιλέξει».

Στη συνάντηση, σημειώνεται, «προειδοποιήσαμε, για άλλη μια φορά, ότι σε περίπτωση που διαπιστωθεί η εξάσκηση άμεσων ή έμμεσων πιέσεων / εκβιασμών προς τους συναδέλφους για να ενταχθούν στο σχέδιο, η Οργάνωσή μας δεν θα διστάσει να προχωρήσει στη λήψη μέτρων, περιλαμβανομένης της απεργίας».

Η συντεχνία σχολιάζει και χθεσινή ανακοίνωση της ΟΕΒ, «η οποία κάνει λόγο μόνο για μία συντεχνία, η οποία πιέζει για εξασφάλιση υπερβολικών αποζημιώσεων στους εργαζόμενους της ΣΚΤ που θα αποχωρήσουν» και διερωτάται  «γιατί η ΟΕΒ αναφέρεται μόνο σε μία συντεχνία»;

«Η εμπάθεια και το μένος το οποίο διακρίνει διαχρονικά τις ανακοινώσεις της ΟΕΒ, ιδιαίτερα όταν αναφέρονται στην Οργάνωσή μας, αποτελεί τίτλο τιμής και επιβεβαίωση για το γεγονός ότι η ΕΤΥΚ συνεχίζει να είναι η συνδικαλιστική οργάνωση που προασπίζεται με αγωνιστικότητα, μακριά από κάθε είδους εξάρτηση ή δέσμευση, τα δικαιώματα των μελών της», καταλήγει η ΕΤΥΚ.
 

Δειτε Επισης

Άλμα 25,5% στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο-Ανοδικά κινήθηκε το τετράμηνο
ΥΠΟΙΚ για προβλέψεις Κομισιόν: Επιβεβαιώνεται η σταθερή πρόοδος, η ανθεκτικότητα και η δυναμική της οικονομίας
17α IN Business Awards: Όσα δηλώσαν οι προσκεκλημένοι στη μεγάλη γιορτή της επιχειρηματικότητας(vid)
Εαρινές προβλέψεις Κομισιόν: Συνέχιση οικονομικής ανάπτυξης στην Κύπρο-Ο κύριος κίνδυνος για την οικονομία
Υψηλή κεφαλαιακή επάρκεια και αυξημένη ρευστότητα για τα κυπριακά τραπεζικά ιδρύματα το 2024
Ξανά μανά το ΑΚΕΛ για τα…υπερκέρδη-Πρόταση νόμου ΑΠΕναντι στην σταθερότητα του επενδυτικού περιβάλλοντος
Δημήτρης Σκουρίδης: Το όραμα της Κύπρου και ο οδικός χάρτης για την τεχνητή νοημοσύνη και την τεχνολογική καινοτομία
Σύνδεσμος Τραπεζών: Γενική συνέλευση στην παρουσία του CEO της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας
CADMOS-2: Σε διαβούλευση το υποθαλάσσιο καλώδιο που θα ενώνει την Κύπρο με τον Λίβανο-Προσέλκυση επενδύσεων στις τηλεπικοινωνίες
Νίκος Χριστοδουλίδης: Η ισχυρή οικονομία χρειάζεται ισχυρή επιχειρηματικότητα-Πρέπει να την τιμούμε(vid)