Powered by

Χάρης: Οι διαπιστώσεις των οίκων αξιολόγησης συνάδουν με τις δικές μας

Ταύτιση των εκτιμήσεων των οίκων αξιολόγησης για τις προοπτικές της κυπριακής Οικονομίας με τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης διαπιστώνει ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης ο οποίος επισήμανε πως οι αποφάσεις που λήφθηκαν πρόσφατα για το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου, όσο δύσκολες κι αν ήταν, θα έχουν θετικό αντίκτυπο στην πορεία της κυπριακής Οικονομίας και πως η επιβάρυνση του δημόσιου χρέους θα είναι διαχειρίσιμη, ενώ η θετική προοπτική μέσα από την καθοριστική εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος θα γίνει μέσα από τη διασφάλιση της σταθερότητας.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως εκτίμηση της κυβέρνησης είναι πως μέσα από δύσκολες αποφάσεις, έχει πραγματοποιήσει ένα βήμα προς στην σωστή κατεύθυνση, ενώ εξέφρασε την βεβαιότητα πως ο θετικός αυτός αντίκτυπος θα επιβεβαιωθεί ξανά στο αμέσως επόμενο διάστημα. «Όχι μόνο μέσα από αξιολογήσεις τρίτων, αλλά και μέσα από την έμπρακτη εμπιστοσύνη προς στη οικονομία και μέσα από την συνέχιση της δυναμικής ανάπτυξης της οικονομίας, τη σωστή λειτουργία του τραπεζικού συστήματος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Αξίζει να σημειωθεί ο υπουργός Οικονομικών προέβη σε δηλώσεις μετά την πρώτη συνάντηση που είχε με το νέο Συμβoύλιο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας που διορίστηκε πρόσφατα από το Υπουργικό με πρόεδρο τον πρώην υπουργό Οικονομικών Τάκη Κληρίδη.

Σε ό,τι αφορά το Συμβoύλιο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη σημασία, λαμβάνοντας υπόψη στο στάδιο που βρίσκεται η κυπριακή Οικονομία σε σημείο ανάκαμψης και όχι σε σημείο ύφεσης ή οικονομικής κρίσης. Πρόσθεσε πως στόχος είναι να υπάρχει εστίαση σε κινήσεις που διευρύνουν την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα της χώρας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του συμβουλίου Τάκης Κληρίδης ανέφερε πως θα υπάρχει συνεργασία μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα καθώς επίσης και με ακαδημαϊκά ιδρύματα ώστε να τεθούν υπό το μικροσκόπιο θέματα ανταγωνισμού. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια θα υπάρχει συνεργασία με παρόμοια συμβούλια χωρών εντός και εκτός της ΕΕ.

Διαβεβαίωσε ότι το συμβούλιο θα διατηρεί την ανεξαρτησία και αυτονομία του, θα έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα και θα εκδίδει πορίσματα εκθέσεων τα οποία θα περιλαμβάνουν πρακτικές και όχι θεωρητικές εισηγήσεις, ενώ όλα τα πορίσματα θα είναι διαθέσιμα στη δημοσιότητα μέσω ιστοσελίδας που θα δημιουργηθεί.

Δειτε Επισης

Περιμένει πράσινο φως για τις πράσινες φορολογίες από Κομισιόν η Κυβέρνηση-«Πριν καν ακόμα μιλήσει το ΑΚΕΛ...»
Απαντά στις αντιδράσεις στην Πάφο για τις μονάδες αφαλάτωσης ο Χριστοδουλίδης-«Ολιστική η προσέγγιση»
Προκυρήσσεται ο διαγωνισμός για το τεχνολογικό πάρκο στο Πεντάκωμο-«Σημαντική υποδομή για τον τεχνολογικό τομέα»
Nomoplatform: Πρόοδος, αλλά παραμένουν σοβαρές ελλείψεις στην διαφάνεια και εξωστρέφεια της Βουλής
Ολοκληρωμένη στρατηγική για την Λεμεσό με δράσεις συνολικού κόστους 660 εκατ.-Οι ανακοινώσεις σε έξι πυλώνες
Οι προτάσεις του Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας για το συνταξιοδοτικό-Έκκληση για αλλαγή
Περιβαλλοντικά ζητήματα αγροτικού τομέα στη συνάντηση Επ. Αγροτικών Πληρωμών-Επ. Περιβάλλοντος
Κ. Ιωάννου: Σε ετοιμότητα για προώθηση αλλαγών στη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η Κυβέρνηση
Με μικρή άνοδο έκλεισε την Πέμπτη το ΧΑΚ
Διπλάσια από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η αύξηση εκπομπών αερίων θερμοκηπίου από την οικονομία στην Κύπρο